6 sfaturi pentru a proteja zona ochilor de efectele îmbătrânirii

Ochii sunt cei mai expresivi şi când vine vorba despre vârstă, tot în funcţie de ei o stabilim. De departe sunt primii care încep să ne arate anii. Pielea din jurul lor este fină şi

Ochii sunt cei mai expresivi şi când vine vorba despre vârstă, tot în funcţie de ei o stabilim. De departe sunt primii care încep să ne arate anii. Pielea din jurul lor este fină şi delicată fiind predispusă la riduri.

Angelina Jolie

 

Dacă adăugăm cearcănele sau pungile de sub ochi putem părea chiar mai în vârstă. Pentru a prelungi elasticitatea pielii şi a întârzia apariţia ridurilor putem urma câteva sfaturi:

Protejează-ţi ochii cu antioxidanţi

Una dintre modalităţile prin care putem păstra ochii tineri, este să îi ţinem departe de oxidarea la care ne expunem zilnic. Soarele, vântul, aerul condiţionat, aerul uscat şi condiţiile de mediu îţi pot face ochii să fie obosiţi.

Evitaţi acestea folosind antioxidanţi ca vitamina C, ceai verde sau idebenona. Produsele ar trebui achiziţionate sub formă de ser. Se aplică pe piele curate înainte de machiaj.

ujUrNBj61drr6mjALL._SL1500_

Produse cu factor de protecţie

Nu doar ochii trebuie protejaţi, ci întregul chip. Folosiţi cremă şi produse de îngrijirea feţei cu un factor de protecţie cât mai mare. Crema ta pentru ochi ar trebui să aibă cel puţin SPF 30. Aplică şi apoi aşteaptă până ce crema este complet absorbită de piele înainte de a aplica oricare alt produs sau machiaj. Pentru cei cu piele sensibilă sunt recomandate produsele care blochează razele UV, cum ar fi oxidul de zinc.

De asemenea ochelarii de soare te pot proteja.

woman-brown-eyes

Netezeşte ridurile fine

Chiar şi la persoanele tinere pot apărea linii fine în jurul ochilor. Tratează-le cât mai curând posibil. Orientează-te către produsele cele mai eficiente. Selectaţi produsele care conţin Argilerina, aceasta este o peptidă ce reduce adâncimea ridurilor sunt şi produse antiinflamatoare care pot ajuta. Aplicaţi unguentul în jurul ochilor, seara, înainte de culcare.

Untitled

Scăpaţi de cearcăne

Cearcănele pot afecta întregul look. Primul lucru pe care trebuie să faci ca să le previi este să dormi mai mult dar chiar şi aşa este posibil ca cearcănele să fie încă vizibile.

Pentru a le acoperi foloseşte un corector cu una, până la două nuanţe mai deschis decât nuanţa tenului tău. Pudrează zona după aplicare pentru matifiere.

ten-obosit

 

Diminuează umflăturile

Nopţile pierdute, alcoolul în exces pot avea efecte negative asupra ochilor că umflarea lor. Deşi există multe produse în piaţă ce te-ar ajuta. Eu recomand un tampon de vată înmuiat în lapte, acesta are proteine şi grăsimi cu efect calmant. La fel de bine îţi poate face şi o pungă de mazăre congelată.

ingrijire_ochi_1

Niciodată nu frecaţi ochii

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă, ca să previi apariţia ridurilor nu agresa zonă prin frecare.

Demachierea se face cu o cotoneta înmuiată în cremă, nu cu degetele, nu facem scrubbing, nimic din toate astea.

8d8ed-6a019affee1496970b01a73d741eda970d-pi

Un machiaj întotdeauna va arăta mai bine pe nişte ochi îngrijiţi şi odihniţi. Păstrează ochii tineri urmând sfaturile de mai sus iar cei din jur îţi vor da cu siguranţă mai puţin cu câţiva ani decât ai în realitate.

 

Kiss, kiss

Alina

The art of illusion,

The world of make-up.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod