6 idei de machiaj folosind eyeliner-ul care se poartă în 2021

În 2020 a fost observată o scădere dramatică a vânzărilor de ruj și o creștere semnificativă a popularității machiajului pentru ochi. Nu este o coincidență, având în vedere purtarea obligatorie a măștii în cele mai multe zone din lume.
Până la urmă, de ce să te chinui să aplici ruj dacă vrei purta mască? Tocmai de aceea, machiajul ochilor a devenit un trend major, iar creionul de ochi a devenit rapid foarte popular. Această tendință se menține și în 2021, iar unele stiluri de machiaj folosind eyeliner-ul se fac puternic remarcate anul acesta.

Sunt destul de ușor de realizat și arată excelent, putând fi adaptate pentru zi, seară sau evenimente speciale. Sunt în trend stiluri îndrăznețe, expresive și statement, fie că vorbim de folosirea creionului de ochi negru, clasic, sau a variantelor în nuanțe intense.

Descoperă șase stiluri de machiaj care se poartă anul acesta, pe care să le obții folosind eyelinerul:

Liniile estompate

Linia „ștearsă” trasată cu creionul de ochi a fost unul dintre look-urile favorite create de makeup artiști pentru Săptămâna Modei de la New York din acest an și a fost purtat și de modelele care au prezentat noua colecție Victoria Beckham.
Creatoarea de modă a descris acest machiaj ca fiind „look-ul unei fete cool din anii '90”. Poți reproduce acest machiaj prin conturarea liniei superioare și inferioare a genelor cu un creion de ochi negru sau maro, pe care să îl estompezi delicat cu vârful degetului.

Eyeliner în culori intense

Zilele caniculare de vară nu sunt compatibile cu machiajul elaborat al ochilor, creat cu ajutorul fardului de pleoape. În numai câteva minute de când ieși afară, machiajul tău se va „topi” din cauza transpirației. O variantă simplă și interesantă este un machiaj minimalist, realizat prin conturarea liniei genelor cu un eyeliner într-o nuanță intensă.
Pentru ca machiajul să reziste întreaga zi, folosește un creion rezistent la transfer și aplică pe pleoape un primer înainte de a te machia.

Accent de culoare

O altă modalitate de a folosi eyeliner-ul colorat este aceea de a-l aplica numai în colțurile exterioare ale pleoapelor. Vei obține mai un accent de culoare interesant, care va completa perfect un machiaj simplu de zi sau chiar un machiaj elaborat pentru seară sau evenimente speciale.

Fard de pleoape colorat și eyeliner negru

Atunci când porți farduri de pleoape în culori intense, este important să folosești un creion negru pentru a defini linia pleoapelor și a accentua forma ochilor.
Trasează o linie groasă pe linia naturală a genelor cu un creion dermatograf negru sau într-o nuanță închisă precum maro, bleumarin sau verde închis.

Machiaj în stil retro

Linia „suspendată” trasată pe pleoape, mai sus de linia genelor, este inspirată de machiajul purtat în anii '60 de modelul britanic Twiggy. Este un look care a revenit puternic în tendințe încă de anul trecut și se menține în trend și în 2021. Încearcă acest stil pe o bază neutră, precum un fard de pleoape într-o nuanță naturală și discretă. Folosește un creion pe bază de gel, care permite o aplicare mai ușoară, chiar dacă nu ai prea multă experiență.

Ochi conturați în stilul anilor '90

Ochii conturați integral cu creion negru reprezintă perfect machiajul anilor '90.
Numeroase staruri, printre care și modelul Bella Hadid, au adoptat acest look retro. Este important să alegi un eyeliner rezistent la apă atunci când încerci acest machiaj de inspirație retro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod