5 trucuri de machiaj ca să-ţi ascunzi cearcănele şi petele

Hiperpigmentarea este cauzată de fluctuaţiile hormonale, iritaţii şi expunerea la soare. Toate acestea declanşează o producţie mai mare de melanină, pigmentul care face ca pielea să se închidă la culoare.
Hiperpigmentarea este cauzată de fluctuaţiile hormonale, iritaţii şi expunerea la soare. Toate acestea declanşează o producţie mai mare de melanină, pigmentul care face ca pielea să se închidă la culoare. Sunt predispuse la apariţia petelor pigmentare femeile care au pistrui, pielea albă sau femeile însărcinate, dar şi cele care stau mult la plajă. În schimb, cearcănele sunt foarte vizibile în cazul persoanelor care au pielea mai închisă, dar sunt accentuate şi de agresarea zonei din jurul ochilor, care este foarte sensibilă.

Iată cum îţi poţi ascunde cearcănele şi petele pigmentare cu ajutorul machiajului:

Pregăteşte-ţi tenul

Aplică o cremă hidratantă pentru albirea tenului, cu factor de protecţie de cel puţin 20, în fiecare dimineaţă, după duş.
Astfel "blochezi" cât mai multă apă în piele, ceea ca face ca tenul tău să fie hidratat intens. Aşteaptă câteva minute înainte de  a începe machiajul, pentru ca pielea să absoarbă complet crema.

Adaugă strălucire

Un truc care îţi oferă acea strălucire naturală de sănătate este aplicarea unui iluminator uşor strălucitor înaintea fondului de ten. Astfel îi oferi chipului tău dimensiune, care este atenuată de folosirea unui fond de ten cu putere mare de acoperire. Aplică iluminatorul pe pomeţi, pe nas, de o parte şi de cealaltă a nărilor şi foarte puţin pe frunte, apoi masează uşor.
 

Uniformitate

Folosind degetele, aplică un fond de ten cu putere mare de acoperire. Începe din centrul feţei, către exterior. Aplică apoi corector sub ochi şi în colţul interior al ochilor sau pe petele pigmentare. "Ai grijă să alegi un corector într-o nuanţă care imită perfect culoarea pielii tale. Dacă foloseşti unul mai deschis, în dorinţa de a camufla zonele mai închise, rezultatul va fi dezamăgitor", declară pentru youbeauty.com, makeup artistul Sara Glick. Fixează la final machiajul cu un strat foarte subţire de pudră translucidă.

Un strop de bronz

Foloseşte o pudră bronzantă cu foarte puţine particule strălucitoare pentru a-i oferi căldură chipului tău.
Astfel contrabalansezi uniformitatea dată de fondul de ten. Foloseşte o pensulă mare de machiaj pentru a aplica pudră în zonele feţei care ar fi în mod natural bronzate, şi anume frunte, nas, pomeţi şi bărbie. Treci apoi cu pensula pe gât, cu restul de pudră rămasă pe ea, pentru a crea o trecere lină de culoare.

Culoare în obraji


Nuanţa de blush care ţi se potriveşte cel mai bine este rozul pal, pentru că imită cel mai bine felul în care te înroşeşti în mod normal. Foloseşte o pensulă pentru blush pe care să o scuturi uşor după ce înmoi în pudră, ca să îndepărtezi excesul, şi aplică pe pomeţi.
La final, foloseşte o pensulă mare, curată, pentru a distribui corect culoarea. (Foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod