5 greșeli pe care le faci când folosești fondul de ten, potrivit makeup artiștilor

5 greșeli pe care le faci când folosești fondul de ten, potrivit makeup artiștilor

Oricât de bun ar fi fondul tău de ten, metoda greșită de aplicare te împiedică să obții efectul de piele perfectă la care visezi. Află ce greșeli să eviți, potrivit specialiștilor de top.

Aplici fondul de ten cu mișcări viguroase


Aplicarea fondului de ten folosind mișcări agresive, frecând prea tare pielea, este o greșeală pe care ar trebui să o eviți, declară makeup artistul Kelsey Deenihan pentru whowhatwear.co.uk. „Oamenii se grăbesc foarte mult. Dacă folosești diferite creme, serumuri și tratamente antiîmbătrânire, dar tragi efectiv de pielea ta când te machiezi, anulezi toate eforturile”, spune specialista. „Există numeroase modalități de a aplica fondul de ten: cu pensule, burete sau cu degetele. Niciuna dintre aceste metode nu este greșită! Eu le folosesc des pe toate trei”, spune makeup artistul Sarah Tanno.

Fii blândă cu pielea ta. Indiferent ce modalitate de aplicare a fondului de ten folosești, trebuie să ai grijă ca mișcările tale să fie delicate.

Porți o nuanță de fond de ten care nu ți se potrivește


Așa cum probabil știi deja, aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când vine vorba de folosirea fondului de ten. Pentru început, spun specialiștii, trebuie să ai în vedere faptul că fața ta include mai mult de o nuanță.
Este necesar ca fondul de ten să se potrivească cu nuanța de piele de la nivelul mandibulei, astfel încât să se potrivească și cu nuanța gâtului”, explică Tanno.

De obicei, fruntea are o culoare mai închisă și mai caldă. De aceea eu nu aș duce aceeași nuanță de fond de ten până aproape de linia părului. Poți să blenduiești în această zonă un fond de ten într-o nuanță puțin mai închisă sau poți să folosești un bronzer pentru a blendui și uniformiza nuanța tenului”, declară Kelsey Deenihan. Acest lucru este valabil în special în cazul pielii cu un ton mai închis.

Prin urmare, ia în considerarea toate nuanțele pe care le include pielea ta și nu uita că și subtonurile sunt importante.

Nu aplici cremă hidratantă înainte


Doar pentru că unele fonduri de ten includ ingrediente hidratante nu înseamnă că poți să nu mai folosești cremă nutritivă înainte de aplicare. O cremă hidratantă de calitate îți va face pielea mai frumoasă, cu o strălucire naturală discretă, și în același timp ajută fondul de ten să se întindă mai ușor pe piele.
Aplic întotdeauna cremă hidratantă înaintea fondului de ten pentru ca pielea să fie hidratată și fondul de ten să se distribuie mai ușor pe piele. Dacă faci acest pas, îți va fi mult mai simplu să obții nivelul de acoperire și nuanța pe care le dorești”, spune Sarah Tanno.

Folosești prea mult fond de ten


Dacă vrei să eviți efectul de ten încărcat, specialiștii recomandă să începi aplicarea în cantități mici și să mai adaugi treptat dacă este necesar. „Dacă nu ai de gând să urci pe o scenă pentru un spectacol, atunci nici nu ar trebui să arăți de parcă urmează să faci asta. Îmi place efectul de acoperire completă pentru ocaziile potrivite, dar mai puțin înseamnă întotdeauna mai bine”, susține Tanno.
Adaugă fondul de ten puțin câte puțin, astfel încât să ajungi la nivelul de acoperire potrivit pentru tine.

Nu verifici rezultatul la lumină naturală


Lumina contribuie foarte mult la rezultatul pe care îl obții atunci când folosești fond de ten. Să vezi exact nuanțele și eventualele linii de pe ten după aplicarea fondului te ajută să obții acel rezultat perfect la care visezi.
Ai grijă să blenduiești corect fondul de ten pe față și gât pentru un rezultat impecabil. Apoi mergi în dreptul ferestrei și verifică rezultatul. Dacă arată perfect la lumina zilei, înseamnă că ai făcut o treabă bună”, spune specialista.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod