4 tehnici de machiaj care îţi fac tenul perfect

Visezi să ai un ten de porţelan? Chiar dacă micile imperfecţiuni îţi pun piedici în atingerea acestui ideal, ai la îndemână câteva trucuri de machiaj care reuşesc să ascundă cu succes problemele.
Visezi să ai un ten de porţelan? Chiar dacă micile imperfecţiuni îţi pun piedici în atingerea acestui ideal, ai la îndemână câteva trucuri de machiaj care reuşesc să ascundă cu succes problemele.

Iluminatorul, fondul de ten, corectorul sau anticearcănul sunt produsele cosmetice care îţi vin în ajutor ca să obţii un ten absolut perfect.

Iată cum:

Iluminatorul


Vrei să ai tenul luminos precum vedetele de la Hollywood? Secretul lor este iluminatorul, un produs cosmetic pe care îl găseşti în diverse forme, de la cremă, pudră şi până la baton, care conţine particule strălucitoare.

Pentru că reflectă lumina, acesta face ca pielea ta să radieze, să pară foarte sănătoasă şi hidratată. Dacă alegi o loţiune iluminatoare colorată, o poţi aplica chiar şi fără fond de ten, dar poţi amesteca o picătură de fond de ten cu una de iluminator dacă vrei un efect natural.

Fondul de ten


Foloseşti fondul de ten în cantităţi mai mari, pe toată faţa, pentru a-ţi acoperi coşurile, punctele negre, capilarele vizibile, ridurile sau petele pigmentare? Dacă da, faci una dintre cele mai mari greşeli de machiaj

Fondul de ten este perfect pentru a uniformiza culoarea şi textura pielii, dar nu reuşeşte să ascundă cu succes imperfecţiunile. Aplică un fond de ten care să-ţi lase pielea să respire, într-o peliculă foarte subţire.
Îl poţi folosi local, în zonele în care culoarea pielii nu este uniformă.

Nu folosi fondul de ten pentru a-ţi acoperi coşurile. Pentru că sunt zone uleioase, din cauza secreţiei de sebum, fondul de ten se va şterge rapid. De asemenea, este o mare greşeală să îţi acoperi ridurile cu mult fond de ten, în speranţa că le vei ascunde. Pudra din fondul de ten se va strânge în micile pliuri ale pielii, făcând ridurile să pară şi mai adânci.

Corectorul


Cea mai bună metodă să ascunzi imperfecţiunile este să foloseşti un corector. Pentru că au o formulă mai solidă şi mai uscată decât cea a fondurilor de ten, corectoarele sunt ceea ce îţi trebuie ca să acoperi coşurile, petele, zonele roşii, capilarele etc.

O pensulă pentru machiaj te ajută să aplici o cantitate mică de corector numai pe zona cu probleme, fără să încarci.
Nu folosi corectorul în jurul ochilor pentru că este mai consistent şi mai agresiv pentru pielea subţire şi sensibilă, decât fondul de ten.

    

Anticearcănul


Acest produs nu este altceva decât un corector special conceput pentru a ascunde cearcănele şi problemele inestetice ale pielii sensibile din jurul ochilor. Este adesea sub formă lichidă, tocmai pentru a hidrata pielea subţire şi delicată şi a ascunde în acelaşi timp cearcănele.

Alege-le pe cele care sunt prevăzute cu pensulă pentru că îţi permit să aplici delicat, în cantităţi mici.

Anticearcănul poate acoperi şi ridurile fine, uniformizând textura pielii.
De asemenea, sunt ideale şi pentru capilarele vizibile de sub ochi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexys pe 29 Mai 2012, 15:05
    corector

    @andreea, un corector bun este cel de la Clearskin-Avon, pare banal, dar acopera si usuca cosurile foarte bine.

    1
    0

  • andreea pe 1 Mai 2012, 12:41
    ?

    referitor la corector.. imi puteti da un exemplu de firma sau un corector bun? multumesc

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod