10 trucuri de machiaj dezvăluite de specialiști, pe care orice femeie ar trebui să le știe

10 trucuri de machiaj dezvăluite de specialiști, pe care orice femeie ar trebui să le știe

Fie că ești expertă în aplicarea machiajului, fie că ești începătoare, sfaturile oferite de specialiști se dovedesc întotdeauna extrem de utile.
Iar makeup artiștii celebrităților cunosc cele mai bune trucuri pentru un machiaj impecabil. Iată zece sfaturi de machiaj oferite de experți:

1. Ți se pare că tenul tău arată încărcat după ce aplici fond de ten? Pentru a obține o piele impecabilă, cu un aspect natural, makeup artistul Pat McGrath are un truc simplu: aplică fond de ten pe toată fața, apoi folosește un șervețel pentru a șterge excesul de pe obraji. În acest fel blush-ul va adera mult mai bine, fără să aibă un aspect fals. 

2. Atunci când ai gene lungi și dese în mod natural, nu ai nevoie de prea mult machiaj pentru a le pune în evidență. Pentru a obține gene de invidiat, Kara Yoshimoto Bua, makeup artist al celebrităților, recomandă să folosești o mascara care nu este mai veche de o lună. Mascara nouă se aplică mai ușor și nu formează brobonele inestetice. "Aplică de la rădăcina genelor, mișcând ușor pensula stânga dreapta, apoi ridicând către vârfuri. Secretul genelor sexy cu aspect natural este volumul la baza genelor și subțierea către vârfuri, spre deosebire de vârfurile îngroșate, care nu arată natural", spune specialistul.

3.
Produsele care pot fi folosite în mai multe scopuri sunt excelente pentru un look perfect, obținut rapid. "Orice femeie ar trebui să aibă un fard fucsia pe care să îl poată aplica pe buze și pe obraji", susține fondatorul Westman Atelier. Fie că ai pielea deschisă la culoare sau ești măslinie, această nuanță de roz se potrivește oricui. "Alege un produs cremă, opac, care are un strop de auriu în el, astfel încât să ilumineze fața. Amestecă cu puțină cremă hidratantă și aplică pe pomeți", adaugă makeup artistul.

4. Cearcănele te fac să pari obosită. Pentru a obține un aspect fresh, încearcă un truc oferit de makeup artistul Bobbi Brown: "Pregătește zona de sub ochi aplicând o cremă hidratantă care se absoarbe rapid. Aplică un corector pentru a acoperi tonurile violet sau verzui ale cearcănelor, urmat apoi de un corector lichid care este cu o nuanță mai deschisă decât cea a fondului tău de ten. La final fixează machiajul de sub ochi cu o pudră cu tonuri pale de galben, care va menține machiajul pentru întreaga zi și va preveni strângerea produselor în pliurile pielii".

5.
Nimic nu este mai seducător decât buzele colorate cu un roșu intens. "Un ruj roșu este arma secretă din arsenalul oricărei femei. Pentru buze roșii perfecte, începe prin a contura buzele cu un creion de buze foarte bine ascuțit, de aceeași culoare ca rujul. Pe măsură ce aplici, zâmbește puțin pentru ca buzele să fie întinse și aplicarea să se facă ușor. Colorează interiorul buzelor cu partea laterală a minei creionului, apoi ia o pensulă pentru buze și aplică rujul. Dacă ai greșit, ia puțin corector pe o pensulă subțire și șterge", explică makeup artistul Collier Strong.

6. Tușul de pleoape este produsul cel mai dificil de folosit. Dar după ce înveți să-l folosești corect, devine floare la ureche. "O metodă ușoară de a încerca tușul de pleoape este trasarea unei dungi subțiri pe linia genelor cu un creion dermatograf de culoarea pielii. Acest truc îți permite să trasezi linii drepte, perfecte, peste care vei trasa tușul de pleoape", dezvăluie makeup artistul Jillian Dempsey.

7. Nu trebuie să te fi născut cu pomeți perfecți, când poți să-i obții cu ajutorul machiajului.
"Aplică puțină pudră strălucitoare deasupra pomeților și imediat sub tâmple. Apoi țuguiază buzele pentru a descoperi unde sunt golurile din obraji. Aplică puțin blush nude în adânciturile formate, imediat sub pomeți. Zâmbește și aplică un blush piersică pe zona cea mai înaltă a pomeților, folosind mișcări circulare", recomandă makeup artistul Mally Roncal.

8. Pentru un machiaj smoky eye demn de covorul roșu, makeup artistul Jake Bailey recomanda aplicarea unui creion dermatograf pe linia inferioară a genelor, având grijă ca produsul să pătrundă între gene. Închide ochii și conturează linia superioară a genelor, apăsând creionul astfel încât să nu rămână o zonă liberă între gene și linia trasată. Folosește degetul pentru a uniformiza creionul, apoi aplică fard de pleoape, belnduind în direcția tâmplelor. 

9. Sprâncenele bine definite atrag întotdeauna atenția. "Piaptănă-ți sprâncenele cu o periuță specială sau o pensulă curată de mascara, pentru a observa cum se așază în mod natural sprâncenele tale.
Cu un creion moale pentru sprâncene, cu textură ușor cerată, dă forma sprâncenelor, folosind cea mai subțire parte a vârfului. Apoi, cu partea mai lată a minei, colorează sprâncenele, trasând linii scurte, similare firelor de păr. La final aplică un fard iluminator exact sub sprâncene, pe osul arcadei, pentru a lumina zona
", recomandă makeup artistul Jenna Menard.

10. Pentru un ten cu un aspect nici mat, dar nici lucios, Troy Jensen, makeup artistul celebrităților, aplică un iluminator înaintea fondului de ten. "Îmi place ca strălucirea să fie una naturală, care pare să vină din interior. Prin aplicarea totală a fondului de ten, pielea poate părea mată și lipsită de viață pe parcursul zilei. Folosirea iluminatorului sub fond de ten oferă acea strălucire cu efect natural", este de părere specialistul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod