Machiaj la birou

10 greşeli de make-up la birou. Află ce să eviți!

Machiajul pentru birou poate fi privit ca o provocare grea: cum să îţi exprimi individualitatea şi dragostea pentru machiaj, menținând în acelaşi timp un aspect profesional şi sofisticat?
Aşa cum poate fi ridicată problema ținutei vestimentare de la locul de muncă, aceeaşi situaţie apare şi în cazul make-up-ului întrucât alegerile pe care le faci în rutina zilnică sunt cele care te definesc şi cele care formează impresia colegilor în ceea ce te priveşte.

Cu toate că în societate ne confruntăm cu ideea că aparenţele nu te fac mai puţin competent, la fel cum ştim din spusele bătrânilor că „nu haina îl face pe om”, studii recente confirmă faptul că femeile care nu obişnuiesc să poarte make-up câştigă mai puţini bani decât cele care o fac, iar produsele de proastă calitate duc la acelaşi rezultat nefericit.

„Este de preferat să avem un hobby costisitor care să ne facă se ne simţim minunate în fiecare zi şi care să contribuie, conform studiilor, la amplificarea câştigurilor, decât să avem acel salariu pe care să îl cheluim pe diverse lucruri de care nu avem nevoie şi care să dispară aşa cum a venit. Produsele de make-up sunt o investiţie bună pentru cele care au o pasiune pentru machiaj sau vor să dezvolte una pentru că ele oferă rezultate bune, mai ales că pot fi folosite în ipostaze multiple: pentru machiajele de zi, de birou, de petreceri etc.
Este o investiţie avantajoasă, dar de scurtă durată - ţinând cont de termenul de valabilitate al produselor şi care, mai presus de toate, oferă frumuseţe. Iar o femeie când se simte frumoasă poate cuceri lumea”, afirmă make-up artistul Katiuşa Popovici.

Concentrându-ne pe machiajul la birou, sunt anumite greşeli care trebuie evitate cu orice preţ. Iată 10 dintre cele mai importante, explicate de make-up artistul Katiuşa Popovici:

1. Să nu execuţi machiajul în cea mai bună lumină - în cazul în care aplici machiajul la muncă, ai grijă la becurile sub care îl creezi. Nişte becuri fluorescente ar putea conduce la executarea greşită a unui machiaj, iar acesta poate crea impresia că eşti bolnavă. Este deosebit de important să aplici machiajul într-un spaţiu cu lumina naturală pentru a-ţi păstra un aspect natural şi sănătos.

2. Folosirea prea multor nuanţe metalice în rutina zilnică - „Puţină luminozitate nu strica, dar sclipiciul nu este pentru machiajul de birou! Folosirea unor nuanţe cu particule de sclipici va duce automat la gândul unei petreceri, iar aceste două locuri trebuie delimitate în mod categoric”, afirma Katiuşa Popovici. Dacă îţi doreşti un machiaj luminos, optează pentru un blush sau un iluminator discret care va da tenului tău o strălucire sănătoasă.

3.
Să nu porți un ruj puternic în cadrul prezentărilor
- „Chiar dacă nu încurajez machiajul strident la birou, dacă vei avea rolul principal în următoarea şedinţă, foloseşte un ruj memorabil! Cu siguranţă vei avea mai multă încredere în tine şi vei atrage atenţia oamenilor asupra buzelor tale şi, implicit, asupra a ceea ce spui”, afirmă Katiuşa. În acest sens, un ruj roşu aprins îşi va spune cuvântul.

4. Să folosești mult fond de ten - excesul de fond de ten sau pudră îţi poate face faţa să pară încărcată şi te îmbătrânește. Încearcă doar să îţi maschezi zonele încercănate din jurul ochilor, împreună cu celelalte imperfecţiuni, apoi hrăneşte-ţi tenul cu un fond de ten uşor şi hidratant. O cantitate rezonabilă de fond de ten îţi va crea un aspect minunat, pe când aplicându-l în mod excesiv va provoca un adevărat dezastru.

5. Să îţi verifici machiajul prea des - cu excepţia cazului în care eşti un editor de frumuseţe, probabil şeful tău nu va aprecia să stai mereu cu oglinda pe birou, verificând dacă ţi s-a deplasat noul ruj sau dacă ai un punctuleţ de mascara căzut sub ochi. Încearcă să te limitezi la retuşurile esenţiale, spre exemplu înaintea şedinţelor sau a momentelor importante, sau - dacă e cazul - atunci când mergi la baie.

6.
Nu îţi defineşti sprâncenele
- o simplă definire a sprâncenelor va face că întregul tău look să pară unul mai îngrijit, retuşat şi profesional. „Sprâncenele îţi definesc fața şi, chiar dacă îţi aplici machiajul perfect, uitând să ai grijă de ele este ca şi când te-ai îmbrăca elegant pentru un eveniment important, dar ai pleca în șlapi”, adăugă Katiuşa Popovici.

7. Să aplici insistent gloss-ul - gloss-ul sclipitor este din povestea petrecerilor în oraş, în niciun caz pentru machiajul de birou - fie vei părea prea tânără, fie prea casual, aşa că ideal este să optezi pentru rujurile mate sau pentru cele cremoase. Şi ţine minte să ai mereu un ruj în geantă, nu ştii când vei avea nevoie.

8. Conturarea agresivă a feţei - cu toate ştim că tehnica de conturare a devenit deja un trend, dar ai grijă să nu cazi în capcana de a o aplica la birou. „Conturarea poate oferi rezultate extraordinare atunci când este aplicată corect, dar în cazul machiajului pentru birou nu este tocmai recomandată. În această situaţie, este ideal să se meargă pe o nuanţă puţin mai închisă decât cea naturală, pentru a defini liniile fetei, indiferent dacă se foloseşte un fond de ten sau o pudră.
Tot ce contează este să nu fie prea mult”, explica Katiuşa.

9. Renunţarea la blush - multe dintre cele care apelează la tehnica conturării consideră că nu mai au nevoie de blush, ceea ce este complet eronat. Blush-ul aduce culoare feței tale şi îţi evidenţiază pomeţii într-un mod frumos. Trebuie doar să fii atentă să alegi nuanţa potrivită!

10. Să treci prin întreg ritualul machiajului la birou - da, îţi poţi retuşa machiajul la birou - un ruj, o mascara şi o pudră de faţă nu trebuie să îţi lipsească niciodată din geantă -, dar nu îţi desfăşura tot procesul de make-up în faţa computerului şi a colegilor pentru că rişti ca aspectul profesional rezultat să fie ascuns sub umbrela lipsei de profesionalism a gestului. Pentru un aspect minunat şi o impresie pe măsură, trebuie păstrat în mod cert acest echilibru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod