10 greșeli de machiaj care fac pielea să arate și mai uscată

Machiajul te poate ajuta să obții un ten cu aspect impecabil dacă știi cum să creezi efectul dorit. Află ce greșeli trebuie să eviți dacă ai pielea uscată.
Poți obține un ten fără urmă de imperfecțiuni chiar dacă ai pielea uscată. Machiajul adaptat nevoilor tenului este ideal pentru a asigura un strat de protecție suplimentar. Contează însă să respecți reguli esențiale pentru a menține pielea netedă și catifelată, în loc să accentuezi deshidratarea utilizând produsele nepotrivite.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a avea un machiaj reușit chiar dacă ai pielea uscată:

 
1. Nu folosești produsul de curățare potrivit

Dacă ai tenul deshidratat asigură-te că produsul de curățare pe care îl folosești este formulat special pentru tipul tău de ten. Alege o variantă care să conțină ceramide, lipidele naturale care refac și mențin stratul de protecție al pielii. Ceramidele ajută pielea să preia și să rețină ingredientele hidratante. De asemenea, este ideal să folosești și o loțiune tonică pe bază de acid hialuronic, un component structural al pielii care intensifică hidratarea și protecția.

 
2. Nu hidratezi suficient

Este foarte important să folosești o cremă hidratantă formulată special pentru pielea deshidratată pentru a avea un ten luminos toată ziua. Alege o cremă, în loc de loțiune, deoarece va avea o textură mai densă și este mai emolientă.
În funcție de nivelul de deshidratare al pielii ai putea utiliza inclusiv un ulei special pentru față pe bază de vitamina E, extrem de eficient în cazul în care ai probleme cu pielea crăpată sau care se descuamează.

 
3. Nu exfoliezi tenul

Atunci când ai zone cu pielea aspră sau îngroșată este indicat să le exfoliezi blând. Repetă acțiunea de 2-3 ori pe săptămână, concentrându-te asupra părților tenului care se descuamează cel mai des.

 
4. Nu folosești un primer hidratant

Înainte de a aplica fondul de ten este esențial să folosești un primer, dar trebuie să alegi o variantă utilă pentru pielea uscată. „Optează pentru un produs care are drept prim ingredient dimethicone, un compus care va da un aspect neted și catifelat pielii, în timp de fixează machiajul pentru tot restul zilei”, explică Marlena Stell, makeup artist.

 
5. Aplici fondul de ten cu o pensulă

Potrivit specialiștilor, nu este bine să folosești pensula în cazul pielii uscate, care se descuamează. Alege un burete profesional pentru a întinde fondul de ten, după ce ai punctat câteva zone-cheie pe obraji, pomeți, bărbie, nas și frunte.
Mișcările utilizate pentru a uniformiza fondul de ten fac produsul să intre mai bine în piele, asigurând fixarea machiajului.

 
6. Folosești un fond de ten pentru matifiere sau pe bază de silicon

Fondurile de ten care conțin silicon vor evidenția părțile uscate ale pielii, dând un aspect neplăcut tenului. Este indicat să alegi formule pe bază de apă, care sunt mai hidratante și creează un efect de strălucire a pielii. Nu alege nici variantele pentru matifiere sau pe cele cu putere mare de acoperire pentru că vei evidenția deshidratarea tenului.

 
7. Aplici pudră pe toată fața

„Ultimul lucru pe care vrei să-l faci când ai tenul uscat este să aplici pudră cu o pensulă pe toată fața. Un astfel de gest va exfolia pielea și va accentua toate zonele uscate. Dacă știi că zona T devine strălucitoare de-a lungul zilei sau vrei să fixezi concealer-ul de sub ochi, folosește pudră numai pentru aceste zone și lasă restul feței fără pudră”, recomandă Wayne Goss, makeup artist.

 
8. Nu folosești decât fard de obraz sub formă de pudră

În zilele în care pielea este mai uscată decât de obicei și se descuamează ca urmare a eczemelor, rozaceei sau a temperaturilor foarte scăzute este indicat să eviți orice produs de machiaj sub formă de pudră. Alege un blush cremă și întinde-l cu degetele pe pomeți pentru a obține un look natural și o piele cu aspect catifelat.

 
9. Uiți de highlighter

Chiar dacă pielea ta este uscată poți obține o strălucire specială a tenului aplicând un iluminator (highlighter) sub formă de cremă în zona pomeților, pe nas și deasupra sprâncenelor.

 
10. Nu folosești un spray hidratant

Dacă ai aplicat machiajul așa cum trebuie, dar tenul are în continuare un aspect deshidratat alege un spray hidratant pentru a-i ameliora aspectul. Optează pentru produsele pe bază de vitamina E și acid hialuronic pentru că vor fixa machiajul, dând un aspect revigorat și întinerit pielii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod