Zambetul, un atu al frumusetii

Buze senzuale si bine hidratate, dinti albi si drepti... toate acestea sunt motive intemeiate pentru a zambi cat mai des. Natura ne-a inzestrat pe unele cu un zambet de star, acesta fiind indispensabil in arsenalul seductiei. Altele, mai putin norocoase, sunt nevoite sa indrepte anumite defecte.

Fie ca faci parte din prima categorie, fie ca te inscrii in cea de-a doua, in majoritatea cazurilor dintii tai merita mai multa ingrijire decat cea pe care le-o acorzi. In cavitatea bucala se gasesc milioane de organisme care se hranesc din resturile de mancare. Bacteriile transforma in acizi aceste resturi de alimente (mai ales zaharul), acoperind dintii cu o materie vascoasa: placa dentara. Daca nu actionezi, acizii ataca smaltul si il decalcifiaza, formandu-se o pata alba, semn al unei viitoare carii.

Expus fara incetare la agresiuni multiple de origine alimentara, climatica sau bacteriana, smaltul dintilor tai se uzeaza facandu-i sa devina tot mai sensibili. Pentru a-ti pastra zambetul dragut, o respiratie proaspata si dintii frumosi, urmeaza cu incredere cateva sfaturi:

Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Periajul dintilor se efectueaza in mod corect cu miscari scurte dispre gingie spre dinti. Un periaj pe orizontala altereaza smaltul dintilor si sensibilizeaza gingiile.

Daca nu poti sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, mesteca chewing-gum speciala care stopeza actiunea acizilor, fara a inlocui insa un periaj minutios.

Schimba periuta de dinti o data la trei luni cel mult. O perie de dinti noua diminueaza riscul placilor dentare cu 30% fata de una veche.

Tonifiaza-ti gingiile, masandu-le. Masajul dentar, efectuat dupa fiecare periaj, previne sangerarea gingiilor. Poti sa iti "masezi" si dintii, efectuand miscari circulare cu degetul aratator inmuiat in pasta de dinti.

Utilizarea atei dentare, imediat dupa periaj, te ajuta sa ii cureti mai bine si evita acumularea tartrului dentar.

O alimentatie echilibrata si un detartraj, efectuat de dentist o data la sase luni, sunt cele mai bune garantii ale unei respiratii proaspete.

O vizita anuala la dentist iti permite sa eviti instalarea infectiilor, adesea responsabile ale respiratiei grele.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod