Vrei o piele matasoasa iarna?

Iarna tenul si pielea de pe corp se usuca accentuat. E limpede ca are nevoie de ingrijire suplimentara, insa care e cea corecta?

1. Foloseste un umidificator de aer

Caldura de la calorifere sau sobe usuca aerul din interiorul incaperilor. Nu e suficient sa aerisesti des casa, ai nevoie de un umidficator, un aparat micut care intretine nivelul umezelii constant. Preturile pentru acest aparat sunt destul de mari, intre 80 si 300 de lei. Daca nu-ti permiti, improvizeaza! Un vas cu apa care sa fie si element decorativ in acelasi timp, un prosop imbibat cu apa. Imaginatia are de lucru la capitolul acesta.

2. Crema grasa, nu hidratanta

Daca pe timpul verii foloseai o crema usoara, hidratanta, pe baza de apa, acum nu mai e satisfacatoare.
Lotiunile pe baza de ulei contin in jur de 80% ulei si 20% apa. Amestecul formeaza o pojghita protectoare pe piele, care ajuta la hidratarea profunda si o protejeaza de uscare. Aceste lotiuni nu trebuie folosite pe zonele care transpira sau se incalzesc foarta tare.

3. Inainte sa iesi afara:

Aplica pe fata si maini o crema protectoare cu SPF 15 intr-un strat suficient de gros incat sa nu se stearga dupa prima ora. Daca mergi la munte ia crema cu tine si foloseste-o de cate ori iti simti pielea expusa, pe timpul zilei.


Manusile ajuta la frumusete! Daca iti dai cu crema, apoi iti pui o pereche de manusi din material neiritant, o sa ai maini mai frumoase iarna decat in restul anotimpurilor. Manusile ideale au stratul interior din bumbac si cel exterior din lana.


4. Imbraca-te in straturi

Daca ai doua bluze in loc de un singur pulover foarte gros poti sa-ti dai jos una din ele cand ti-e prea cald. Multe raceli se fac din cauza alternarii foarte cald - foarte frig. Inauntru e cald si transpiri apoi iesi afara.
Daca ai 2-3 haine suprapuse le poti adapta dupa temperatura asa incat sa-ti fie bine si afara si in interior.

Nu purta haine stramte pe langa corp. Cel mai confortabil o sa te simti in tricouri de lejere de bumbac.

5. Usuca-le!

Daca te-ai udat la picioare sau ai hainele ude usuca-le cat de repede ai ocazia. In caz contrar umezeala iti va irita pielea sau iti va declansa o raceala.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gina_ivona pe 10 Ian 2007, 22:03
    hidratarea?

    Eu folosesc creme naturiste pe baza de miere si plante medicinale.Sunt foarte bune.Daca vreti sa aflati mai multe ma puteti contacta pe e_mail gina_ivona@yahoo.com

    0
    0

  • Ligia pe 10 Ian 2007, 01:34

    Absolut superb articol. Concis si la subiect. Multumim frumos!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod