Varicele: mai bine previi decat sa te operezi

Operatii si proceduri "minune" pentru disparitia definitiva a varicelor gasim peste tot. Doar promisiuni, nu se explica ce presupune un anume tip de interventie, care sunt avantajele si riscurile. Metoda perfecta nu exista, insa, daca te informezi o poti alege pe cea mai buna pentru tine.

O metoda foarte veche, care se foloseste de 50 de ani si inca este valabila, se numeste "stripping" adica smulgerea venelor varicoase intr-o operatie cu anestezie locala.

Incizia lasa o cicatrice inestetica dupa ce se vindeca; in plus, acest gen de operatie poate favoriza aparitia cheagurilor de sange si are un risc moderat de infectie. Anestezia provoaca uneori greata si voma, de aceea trebuie ales procedeul in functie de varsta, bolile pe care le ai si capacitatea de a tolera anestezia.


Scleroterapia se executa prin  injectarea unei solutii  in vena cu ajutorul unui ac fin. Solutia este de obicei salina, provoaca coagularea sangelui si transformarea venei intr-o cicatrice. Dupa administrare se bandajeaza zona pentru a favoriza comprimarea vaselor si se recomanda un program zilnic de mers pe jos care directineaza sangele  prin alte vene.
Pentru a atenua durerea se introduce un anestezic in solutie. Daca acul este introdus gresit pot aparea pete maronii pe piele care vor disparea in timp.


Efectele negative ale terapiei cu laser si electro-cauterizare sunt cicatricile care pot aparea in timp si modificarea culorii pielii.


Tratament pe viata?

Nici un tratament nu poate preveni aparitia de noi varice, nici o solutie nu este definitiva. Boala se dezvolta in timp, diferit la fiecare. Dupa interventia chirurgicala s-au numarat mai putine recidive decat dupa scleroterapie.

Daca nu ai vene atat de dilatate incat sa necesite o interventie radicala investeste timp in precautii care ar putea stopa sau amana boala:

Nu purta ciorapi scurti sau sosete cu elastic.
Ingreuneaza intoarcerea sangelui la inima prin venele de la picioare.

Cand stai jos ridica-ti picioarele pe bara de suport sau pe un alt obiect inalt. Incearca sa stai cu picioarele ridicate cat mai mult posibil.

Stai in picioare cat mai putin posibil. Oriunde vezi un scaun liber foloseste-l!

10 minute pe zi cu picioarele in piscina ar fi ideal. Senzatia de greutate din picioare o sa dispara cu totul. Poti inlocui piscina cu o cada plina cu apa.

Gimnastica aerobica in principal dar si oricare alt tip de sport te ajuta foarte mult.


In magazinele specializate si in farmacii gasesti ciorapi elastici speciali pentru varice.

Consulta mai multi medici inainte sa iei o hotarire. Specializati pentru diversele tipuri de interventie sunt chirurgii cardiovasculari si dermatologii.


 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniel pe 1 Sep 2014, 22:17
    compresion strumfe

    Eu am dureri accentuate la ambele picioare din cauza varicelor. solutia temporara: este doar pt a reduce durerea, dar de asemenea si pt a da prioriate sangelui sa circule corect prin isusi conductele lui(venele)acest compresion srtumfe(in limba germana) este un fel de ciorap care il pui pe picior pana la genunchi. rolul liu este de a compresa zona bombata a varicei, iar rezultatul acesteia este lipsa durerii. acesta poti cumpara prin comanda din germania. atat am reusit sa gasesc pana acum in cautarea mea zbuciumata pentru a solutiona problema varicei. multi spun ca au avut operatii, dar varicele, din pacate au revenit treptat in aceeasi zona in care a fost iainte de operatie. caut solutionarea definitiva, dar nu stiu daca aceasta exista pe terra al nostru. am avut cautari in Germania, Belgia, Franta, Romania, dar pana acum am gasit doar o solutie sanatoasa din multele dezastruase si costisitoare. deci, greu este sa fi nesanatos si sa pierzi banii greu castigati pe sanatatea insuportabila mereu! concluzie: Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat- Dumnezeu fie binecuvantat. (Iov c1.v21)

    0
    0

  • liliana pe 12 Iul 2009, 14:45
    popescu

    sportul este cel mai bun pentru tratarea in timp a varicelor

    0
    0

  • elisabeta pe 30 Dec 2008, 11:40
    OPERATII

    SOTUL MEU A FOST OPERAT LA VARICE LA PICIORUL STANG, DUPA METODA VECHE.LA GAMBA STANGA ARE SI ULCER VARICOS. NOAPTEA ARE DURERI LA LOCUL DE UNDE A FOST SMULSA VENA. CRED CA ACEASTA OPERATIE O SA FIE DE SUCCES , DUPA CE INCEPE SA SE VINDECE RANILE SI NU O SA MAI AIBA DURERI O SA DIVULG SI NUMELE DR -LUI CARE L-A OPERAT . UN OM DE MILIOANE. IN DATA DE 19 DEC.2008 A FOST OPERAT LA TG.MURES.MA ROG FOARTE MULT SA SE VINDECE CA DE 5 ANI DE ZILE A SUFERIT DESTUL.ACUM ASISTENTA MEDICALA , PRIN SCHIMBAREA PANSAMENTELOR ESTE ASIGURATA DE OAMENI COMPETENTI CU SPECIALIZARE , LA DOMICILIU,SI ASTEPTAM REZULTATELE ....CA VINDECAREA SA FIE DE 99%.

    0
    0

  • dana pe 13 Iun 2008, 16:41
    varice

    Ce sa spun... eu am varice si ma dor foarte tare... tocmai am sunat un dr sa fac scleriterapie dar mi e cam frica de urmari...

    0
    0

  • MIhaela pe 30 Aug 2006, 12:34
    vibratii

    Am auzit ca in Occident se poarta acum un antrenament care amelioreaza problemele de circulatie si osteoporoza si altele si se folosesc vibratii. Ar fi vorba de un aparat de fitness care a facut furori in Franta. Puteti sa imi dati mai multe detalii? Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod