Uleiul de masline si frumusetea ta

De secole intregi, fumusetile mediteraneene au gasit in uleiul de masline un adevarat aliat pentru a-si mentine sanatatea, prospetimea, pielea catifelata, parul stralucitor.
Acum poti sa cunosti si tu secretele uleiului de masline si sa profiti din plin de beneficiile oferite de acesta.

Pentru unghii si cuticule: in cazul in care cuticulele iti dau batai de cap, iar unghiile sunt fragile care se rup si se exfoliaza foarte usor, uleiul de masline iti poate fi de un folos real! Inmoaie unghiile timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline.

Pentru maini: maseaza-le cu ulei de masline din belsug inainte de a te duce la culcare si acopera-le cu manusi din bumbac.
Pana dimineata mainile vor deveni catifelate!

Pentru buze: foloseste uleiul de masline pe post de balsam, in  cazul in care te confrunti cu probleme legate de buze uscate, chiar crapate.

Tratament pentru par: te va ajuta la o mai buna hidratare a parului pentru a evita neplacerile unui par casant, degradat, cu matreata, oferindu-ti placerea de a avea un par stralucitor, sanatos si matasos. Maseaza scalpul cu cateva liguri de ulei de masline. Acopera capul cu o punga din plastic si lasa uleiul sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeza ca de obicei.

Pentru piele: maseaza-ti pielea cu putin ulei de masline de cate ori simti nevoia unei hidratari si catifelari a ei.
Insista cu o cantitate mai mare de ulei de masline pe zonele mai uscate.

Pentru ten: poti folosi drept crema de noapte o mixtura din 1/2 cana ulei de masline, 1/4 cana de otet si 1/4 cana apa. Uleiul de masline hidrateaza profund, iar otetul decoloreza petele inestetice ale tenului, omoara bacteriile si indeparteaza celulele moarte. Este foarte important sa umezesti fata inainte de aplicarea compozitiei. De asemenea, uleiul de masline poate fi folosit ca si demachiatn in cazul in care tenul tau este foarte uscat.
 

Pentru baie: adauga cateva linguri ulei de masline in cada cu apa fierbinte impreuna cu cateva picaturi din uleiul tau esential favorit pentru catifelarea si hidratarea pielii.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 29 Iul 2008, 12:05

    De acord... chiar e foarte bun uleiul de masline in creme. In plus eu am pus in lotiunea de corp si pielea se bronzeaza mult mai usor si mai frumos. ;) Anul trecut chiar am avut un bronz frumos. Incercati sa puneti in lotiunea de plaja ;) [nu mult]

    0
    0

  • mioaraman pe 4 Iul 2006, 00:13

    aveti dreptate,eu de mai bine de 1 an folosesc in loc de dmachiant,ulei de masline,si este excelent.

    0
    0

  • capsunica pe 11 Mai 2006, 21:03

    am si eu o intrebare referitoare la uleiul de masline.Cel amestecat cu floarea soarelui este la fel de bun ca cel simplu?

    0
    0

  • practicant pe 21 Mar 2006, 12:30
    uleiul extravirgin presat la rece

    Cel mai bun este uleiul extravirgin prima presare la rece ( sau scrie ca este presat prin procedee mecanice"). Este cel mai scump dintre toate ( adica o sticla de 500ml ste intre 150000-200000lei), dar este cel indicat in astfel de tratamente. Acest ulei nu se incalzeste sau foloseste pe foc la gatit. Numai in salate si evident tratamente cosmetice. La foc devine toxic pentru ca grasimile nesaturate din el ( grasimi bune) la caldura devin grasimi saturate ( adica cele ce provoaca colesterolul ...etc...adica grasimi rele). Deci uleiul presat la rece nu se pune pe foc.

    0
    0

  • tanculetzboo pe 21 Mar 2006, 04:58
    uleiul de masline

    de catva timp incoace tot mai des dau de acest aliment miraculos in tot mai multe articole..trebuie sa ma conving singura de adevarul celor spuse...dar ma impiedica pretul,,,si mai ales feptul ca am vazut pe rafturi ca sunt mai multe feluri,care e mai bun?

    0
    0

  • virginia pe 19 Ian 2006, 17:49

    pentru cei care nu au descoperit inca ulei de masline acest articol este minunat.folosesc acest produs din belsug din cap pana in picioare.este miraculos.folositi-l cu incredere.

    0
    0

  • Nicoleta pe 19 Ian 2006, 17:49
    uleiul de masline

    este foarte bun si intern nu numai extern.se ia o lingura de ulei de masline dimineata pe stomacul gol,nu se mananca jumatate de ora.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod