Trucuri de frumuseţe de pe vremea bunicii care sunt eficiente şi azi

Femeile şi-au dorit mereu să arate mai bine. Tocmai de aceea trucurile de înfrumuseţare sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri. Şi nu trebuie să ne mire faptul că unele secrete de întreţinere folosite de bunicile noastre ne pot ajuta şi pe noi, chiar dacă trăim într-o eră în care industria cosmeticelor este într-o continuă dezvoltare.

Ingrediente simple ca zahărul, mălaiul, lămâia sau oţetul era folosite de bunicile noastre pentru a-şi întreţine tenul, pielea, părul sau unghiile.
 
Curăţarea feţei

Bunicile noastre nu ştiau ce înseamnă un exfoliant sau un peeling, dar ştiau perfect că tenul lor avea nevoie de un ingredient minune care să-l cureţe în profunzime. Iar pentru asta foloseau o pastă formată din zahăr sau mălai amestecat cu apă. Cu această pastă se spălau pe faţă pentru a obţine un ten mătăsos şi curat.

Băi de abur

Tot pentru întreţinerea tenului, bunicile noastre foloseau băile de abur.

Aburii ajută la deschiderea porilor şi permit o curăţare eficientă a pielii. Turnau apă fiartă într-un bol sau ceai din diferite plante şi ţineau faţa aplecată deasupra aburilor. După 10-15 minute, porii se deschideau iar tenul era pregătit pentru o curăţare cu zahăr sau mălai.

Măşti hrănitoare

O mască perfectă pentru tenul uscat, pe care bunicile noastre o foleseau, era amestecul de lapte şi mălai care devine o pastă. Aceasta se întindea pe faţă şi gât pentru 20 de minute şi se clătea apoi cu apă caldă.

Un alt tratament pentru o piele fină: 3 linguri de lapte bătut cu puțin suc de lămâie.

Compoziția se aplică pe față, gât și decolteu. Se lasă să acționeze aproximativ 15 minute și se clătește cu apă călduță. 

O baie cu lapte și miere este o altă rețetă de frumusețe veche de când lumea.Se pun în apa fierbinte din cadă 3 litri de lapte și o ceașcă de miere. Amestecul de ingrediente face pielea moale și mătăsoasă, o hrănește, o hidratează și o regenerează.


Păr ondulat doar cu agrafe


Părul ondulat nu se poartă de ieri de azi. Şi bunicile noastre adorau buclele, dar ele nu foloseau ondulatoare electice sau bigudiuri speciale.

După spălarea şi uscarea naturală a părului, şuviţele de păr erau răsucite pe degete şi prinse la nivelul scalpului cu agrafe.

De asemenea, bunicile noastre îşi împleteau, înainte de culcare, părul umed în mai multe codiţe subţiri. A doua zi dimineaţă aveau un păr ondulat natural.

Un alt ingredient pentru frumuseţea părului era berea. După ce îşi spălau părul, bunicile noastre îşi dădeau cu bere timp de 5-10 minute, după care clăteau bine. Părul era strălucitor şi mătăsos. Tot pentru spălarea părului foloseau, la o ultimă clătire, ceai din  muşeţel, oţet de mere sau rozmarin.


 
Se pune un pumn de rozmarin  într-un litru de apă fierbinte, se lasă să stea o oră, se strecoară, apoi se adaugă în soluție puțin oțet de mere și un pic de suc de lămâie. După spălare, părul se clătește cu această soluție.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 3 Sep 2013, 11:42
    mda

    nu sunt rele sfaturile, doar ca pe vremuri mergeau mai bine pentru ca produsele de pe piata nu erau pline de chimicale. Acum totul este prelucrat, rafinat, tratat, ingrasat si asa mai departe.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod