Trei zone ascunse ale frumusetii tale

De multe ori se intampla astfel: ne preocupam, mai mult sau mai putin constient, numai de acele parti ale corpului care sunt cel mai expuse si despre care ni se pare ca reprezinta cel mai fidel si, in egala masura, necrutator indicator al trecerii timpului: tenul, gatul, decolteul... Numai ca se poate intampla sa neglijam alte zone care, in egala masura, ne pot pune in valoare frumusetea si feminitatea, daca le ingrijim corespunzator.

Zona ascunsa: spatele

Adevarul este ca nu ne amintim de el decat in momentele-cheie - de obicei, atunci cand dorim sa ne imbracam cu o rochie de seara decoltata, spre exemplu. Avem tendinta sa il neglijam pentru ca nu "dam cu ochii" de el in fiecare zi. Insa daca te vei preocupa de ingrijirea pielii din aceasta zona, iti vei fi recunoscatoare tie insati in curand - nu uita ca se apropie sarbatorile de iarna si deci, petrecerile se vor tine lant.

Prin urmare, foloseste cu regularitate un produs de exfoliere, pe care il poti aplica si cu ajutorul unei perii speciale, care te ajuta sa ajungi si in zonele altminteri mai greu accesibile. Ar fi indicat sa mergi periodic la masaj, pentru a-ti destinde musculatura incordata.

Multe femei dezvolta diferite forme de acnee in zona spatelui, tocmai pentru ca soarele "nu patrunde" aici decat in anotimpul calduros. Tocmai de aceea este bine sa folosesti un gel special, cu efect de combatere si prevenire a acestei probleme.

Zona ascunsa: bratele

Mai precis, ne referim la partea superioara a acestora - iata deci o alta zona pe care nu o expunem decat in anotimpul calduros sau cand purtam o tinuta de seara. Cu toate acestea insa, consecintele eventualei neglijente nu vor intarzia sa apara, manifestandu-se sub diferite forme: acnee, piele mata si terna, lipsita de stralucire sanatoasa, si chiar deformarea acestora, daca nu faci exercitiile fizice de rigoare.

Exfolierea si crema de corp hidratanta ar trebui sa constituie un ritual consacrat, asa cum se intampla si in cazul tenului. Mergi la sala de fitness de doua ori pe saptamana si lucreaza cu ganterele (mentalitatea potrivit careia musculatura se va dezvolta excesiv este falsa, conditia fiind sa nu te aventurezi la gantere mai grele de doua kilograme fiecare).

Zona ascunsa: coatele si genunchii

Tocmai am numit cele mai uscate zone ale corpului si cele care, in consecinta, sunt cel mai expuse riscului deshidratarii. Prin urmare, trebuie sa le acorzi un plus de atentie, masandu-le cu un gel exfoliant bland, crema hidratanta (una special conceputa pentru pielea uscata, pe care nu este necesar sa o aplici si pe restul suprafetei corpului). Maseaza-te incet, indelung, pana cand epiderma absoarbe produsul.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod