Tratamente pentru acasa impotriva celulitei

Tratamentele, impachetarile si masajele anticelulitice profesioniste nu sunt chiar la indemana oricui. Dar asta nu inseamna ca suntem "condamnate" sa avem celulita daca nu ne permitem sa ne cheltuim banii in saloanele de infrumusetare. Iti poti face masaj, impachetari si diverse tratamente singura, chiar la tine acasa.

Tratamentele, impachetarile si masajele anticelulitice profesioniste nu sunt chiar la indemana oricui. Dar asta nu inseamna ca suntem "condamnate" sa avem celulita daca nu ne permitem sa ne cheltuim banii in saloanele de infrumusetare. Iti poti face masaj, impachetari si diverse tratamente singura, chiar la tine acasa.

Toxinele sunt responsabile pentru aspectul de coaja de portocala pe care il poate avea pielea ta. Greselile de alimentatie, consumul excesiv de cofeina, fumatul si sedentarismul sunt numai cativa dintre factorii care influenteaza aparitia celulitei. Pe langa acestia, sunt si factorii genetici, care au un rol determinant in modul in care toxinele contribuie la aparitia celulitei.

Zonele predispuse la "blocarea toxinelor" sunt coapsele, soldurile, fesele si pulpele, iar mitul conform caruia numai oamenii supraponderali au celulita este deja istorie. Oricine, indiferent de greutate, poate avea celulita.

Masajul


Masajul este primul tratament pe care ti-l poti oferi singura. Sistemul limfatic este acela care contribuie la eliminarea toxinelor din tesuturi. Punand presiune asupra muschilor, masajul stimuleaza circulatia sanguina si pe cea limfactica, ajutand corpul sa elibereze tesuturile de toxine, potrivit womentowomen.com. Masajul este de asemenea util in cazul zonelor care pot fi lucrate mai greu in timpul exercitiilor fizice, precum partea interioara a genunchilor si a pulpelor.

Maseaza delicat zonele cu probleme, folosind miscari circulare. Strange pielea intre degete, ca si cum ai vrea sa o pliezi. O presiune locala prea mare poate avea ca efect spargerea unor capilare si aparitia vanatailor. Daca masajul este efectuat cu putere, nu inseamna ca toxinele sunt eliminate mai repede sau mai bine.

Foloseste o crema anticelulitica sau o crema pentru remodelare corporala. Desi in reclamele in care sunt promovate, se spune ca elimina celulita, de fapt astfel de creme contribuie la indepartarea toxinelor, prin stimularea circulatiei sanguine si limfactice. De aceea, asocierea cu masajul este esentiala.

Pentru ca iti va fi greu sa masezi anumite zone, cum ar fi fesele, foloseste diferite dispozitive speciale pentru masajul anticelulitic. Cateva dintre acestea sunt manusile, rolele sau periile. Manusile si rolele au un efect mai puternic asupra stratului superior al pielii, fiind mai putin eficiente pentru eliminarea toxinelor din zonele profunde. Rolele sunt mult mai eficiente si au efectul unui masaj.

In filmuletul urmator iti sunt prezentate cateva tehnici de masaj anticelulitic, pe care le poti pune in practica singura:


 


Impachetarile anticelulitice


Daca in saloanele de infrumusetare se realizeaza impachetari destul de costisitoare, cu diferite produse speciale, nu inseamna ca nu poti face acelasi lucru si acasa.

Substantele active din produsele folosite pentru impachetari au cateva caracteristici comune: stimuleaza circulatia sanguina si limfatica si accelereaza eliminarea toxinelor.

Iata cateva dintre ingredientele de baza din produsele folosite pentru impachetari:

Alegele marine

Alegele sunt un ingredient de baza in astfel de impachetari: accentueaza metabolismul la nivel celular, eliminandu-se in acest mod toxinele si apa blocata in tesuturi. Poti achizitiona pudra de alge marine din magazinele naturiste de tip Plafar. Pentru a obtine o pasta care poate fi aplicata cu usurinta, adauga o cantitate suficienta de ulei anticelulitic.

Cofeina
Cofeina este cunoscuta pentru efectele sale anticelulitice, dar numai in cazul in care este folosita extern, la nivel local. Consumul de cafea si bauturi pe baza de cofeina are un efect exact opus, conducand la blocarea toxinelor in tesuturi. Cofeina actioneaza ca un vasodilatator, ceea ce permite accentuarea circulatiei sanguine.

Extractul de ceai verde

Proprietatile detoxifiante ale ceaiului verde si continutul ridicat de antioxidanti au atras atentia specialistilor, care l-au introdus in produsele si tratamentele anticelulitice.

Cum faci impachetarile acasa?

Pentru ca substantele active pe care le folosesti sa actioneze la capacitati maxime, caldura trebuie asociata cu impachetarile. Intr-un salon de infrumusetare, in acest scop sunt folosite termocuverturile, dispozitive speciale care produc si pastreaza caldura. Cum acasa nu poti beneficia de un astfel de dispozitiv, dupa ce aplici solutia anticelulitica aleasa si ai infasurat zonele respective in folie de plastic, foloseste proasoape umezite si incalzite in cuptorul cu microunde. Aplica-le peste zonele infoliate si pastreaza-le pana se racesc. Ai grija ca prosoapele sa nu fie foarte fierbinti!

Dusuri alternante


Alternanta rece-cald are un efect stimulator local, amplificand circulatia sanguina. Cand iti faci dus, alterneaza jeturi de apa calda si apa rece pe picioare, fese si zonele afectate de celulita. Porneste cu jetul de apa rece de jos in sus, de la picioare spre coapse si fese. Incearca sa folosesti pentru inceput apa calie, pentru ca schimbarea sa nu fie insuportabila, apoi raceste atat cat poti suporta. Incheie intotdeauna dusul cu un jet de apa rece.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriela pe 12 Aug 2015, 23:01
    Celulita la 13 ani

    Am 13 ani ,si ma-m ingrasat cu mult mi se pare ca am celulita asta e corect sau doar mi se pare?

    0
    0

  • Carla pe 5 Mar 2015, 13:52
    Perie anticelulitica

    Buna. nu stiti de unde as putea sa-mi cumpar o perie anticelulitica? sunt din satu mare si nu gasesc pe nicaieri. Ms mult.

    0
    0

  • corina pe 1 Feb 2013, 11:47
    Impachetari anticelulitice

    Incercati impachetarile cu folie alimentara. Eu am facut un amestec cu zat de cafea, un pic de ulei de masline, o lingurita sau 2 de boia de ardei iute si o lingura de crema anticelulitica de orice fel.(Mai puteti adauga argila, zeama de lamaie, vitamina A si E in ce combinatii doriti.) Il aplicati pe piele, va infasurati bine cu folia alimentara, va imbracati cu o pereche/ doua de colanti si va infasurati intr-o patura. Cam dupa 15 minute de la infasurare veti incepe sa va incalziti. Puteti sa stati asa cat timp doriti si puteti efectua operatiunea in fiecare saptamana, cat mai des. Chiar se vede diferenta dupa a doua- a treia folosire. Succes!

    15
    1

  • lamifaren pe 21 Nov 2012, 13:17
    Impachetari anticelulitice cu alge marine

    Gelul LAMIFAREN poate fi folosit și pentru împachetări. - Împachetările corporale cu alge detoxifică și hrănesc pielea. - Se pot face împachetări doar pe anumite zone cheie, cum ar fi abdomenul și coapsele. - Toxinele vor fi eliminate și zona respectivă va fi tonifiată. lamifaren.ro

    1
    1

  • just me pe 1 Aug 2012, 09:56
    celulita

    Andra mai folosesti tratamentul natural?

    0
    1

  • Irinuk_Marin pe 30 Iul 2012, 14:29
    Masajul este o solutie ft buna impotriva celulitei!

    Super dragut articolul, mai ales ca include un video in care vedem ce miscari pot fi folosite pt masaj!Este fff folositor si cred ca cu cv perseverenta are efecte sooper..!!! Fetelor,va inteleg supararea...Celulita asta parca o data ce se face vazuta nici ca mai scapam de ea...Daca doriti asa tare sa dea rezultate tratamentele pe care le faceti,tineti minte ca trebuie continuati cu tratamentul.Am vazut pe propria piele ce se intampla daca incetez sa imi fac masaj si sa fac miscare! In cazul meu, efecte ft bune au fost dupa ce m-am dat cu crema Chillishape, tot asa mi-am facut masaj dim si seara . Si in weekend am luat suplimente Chilliburner pt ca aveam nevoie clar de ceva care sa imi taie pofta de mancare! Acum,cand ma vad cu 5-6kg mai putin, sunt in al noulea cer! Nu tresa urmezi o dieta drastica, doar sa fi atenta sa bei suficienta apa, sa faci miscare si sigur sa te dai cu o crema care sa ajute circulatia sangelui! Multa bafta si tineti minte, este vorba de schimbarea stilului de viata, nu de ceva temporar !

    1
    0

  • YNA pe 30 Mai 2012, 10:44
    CUM SA SCAPAM DE CELULITA?

    BUNA SUNT YNA ,AS DORI SA MA AJUTE SI PE MINE CINEVA CU UN REGIM ANTICELULITIC DAR CARE SA DEA ROADE ,VA MULTUMESC!

    2
    1

  • mirela pe 17 Mai 2012, 16:08
    celulita

    si eu vreau sa scap de ia si nu reusesc,daca mai stie cineva remedi naturiste si vrea sa le impartaseasca ma gaseste la mirela_spot@yahoo.com

    0
    2

  • mirela pe 17 Mai 2012, 16:08
    celulita

    si eu vreau sa scap de ia si nu reusesc,daca mai stie cineva remedi naturiste si vrea sa le impartaseasca ma gaseste la mirela_spot@yahoo.com

    1
    0

  • andreea pe 19 Dec 2011, 21:45
    despre celulita

    eu nu cred in creme/eu cred k sportu;l e cel mai bun ....eu fac si a inceput sa se cunoasca

    3
    3

  • emanuela pe 12 Mar 2011, 10:13
    Doresc o reteta anticelulita care a dat randament, urgent.

    Astept urgent un remediu anticelulitic si eventual modalitatea de aplicare.

    4
    1

  • andra pe 24 Feb 2011, 21:12
    tratament natural

    si eu am celulita.dupa ce am incercat toate cremele posibile mi-am preparat singura un amestec... 1 plic piper negru 1 plic boia iute 3 linguri cafea zat + ulei de masline pt a omogeniza.va dati pe picioare si va infasurati bine in folie..dupa 5 minute veti simti cum se ard grasimile.din interior.nu se incalzeste suprafata pielii absolut deloc.va bagati apoi intr-o patura si stati asa...jumatate de ora cel putin...incercati.la mine functioneaza.dupa primele 2 impachetari.

    49
    0

  • lari pe 24 Iun 2010, 00:48
    algele

    buna..am si eu o intrebare ,daca poate sa imi raspunda careva...nu ma gasit praf de alge..dar in schimb am gasit alge la punga,de 100g....cum as putea sa le folosesc la impachetari?...astept si eu un raspuns...multumesc:)

    12
    1

  • Adriana pe 11 Iun 2010, 11:51
    urasc celulita

    Eu am celulita de cand ma stiu..cat eram mai copila nu ma ineresa,dar de cativa ani incoace ma lupt cu ea,si mereu ma invinge.Am incercat tot felul de creme si medicamente,am tinut tratamente luni de zile pe cale bucala si tot degeaba!Nu mai am nici o speranta !!!! Eu personal cred k e de neinvins...:(((

    0
    1

  • principial3 pe 11 Apr 2010, 19:32
    CELULITA

    asi vrea sa stiu daca a folosit cineva serul acela minune care trateaza in 9 min celulita e ciudat ca la comentariile despre acest ser nu exista nici o romanca care l-a cumparat ci doar persoane din America . Astept rasp despre subiect sunt f interesata , asi vrea sa incerc, costa mult si asi risca. mersi astept comentarii

    1
    0

  • Marcela pe 7 Mar 2010, 17:26
    creme vs. celulita

    Nu mai cred in efectul miraculos al cremelor impotriva celulitei. NU DISPARE CELULITA NETEZITA CU CREMA , doar daca te dai de trei ori pe zi cu crema , dar efectul fa vi de suprafata (adica la fiecare incordare apare si EA). Fac masaj de ceva timp si pe langa efectul vizibil ma mai si relaxez exctraordinar.

    2
    1

  • maryy eparu pe 30 Sep 2009, 15:34
    despre celulita

    am celulita de acum 4 ani si am speranta ca se va duce macar putin din ea. sufar mult din cauza celulitei si am incercat tot felul de creme si nimic persista. astept sfaturi pe maryy.bibyy@yahoo.com

    1
    0

  • adina384 pe 24 Sep 2009, 12:03
    creme slabire si anticelulita

    Am incercat o crema hidratanta cu efect anticelulitic si de slabire Aceasta emulsie usor parfumata contine acid hyaluronic de inalta puritate cu efect hidratant si de netezire. Pentru cei interesati va dau link-ul: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47719/Crema-hidratanta-cu-efect-anticelulitic-si-de-slabire

    3
    2
  • eva
    admin_eva pe 21 Apr 2009, 12:13
    Comentati pe marginea subiectelor

    Evelor, comentati va rog strict pe marginea subiectelor. Pentru orice alte "nelamuriri" exista forumul sau adresa de email contact@eva.ro

    1
    1

  • Mariana pe 17 Apr 2009, 18:33
    Ce conteaza???

    Fetelor ce conteaza acele puncte??? Voi luati ce e bun din acest articol si inplimentati daca e nevoie....Eu cred ca trebuie sa multumiti de pentru acele sfaturi care vi sau dat.

    1
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod