Tot ce ar trebui să știi despre îndepărtarea tatuajelor

Tatuajele au reușit să depășească imaginea negativă pe care o aveau în societate, iar acum multe persoane își fac un tatuaj.
Cu toate acestea, unii oameni nu sunt de acord cu tatuajele, din cauza caracterului permanent al acestora. Odată cu avansarea tehnologiei, îndepărtarea tatuajelor devine din ce în ce mai eficientă. Așa că, dacă vrei să scapi de un tatuaj vechi, poți citi în rândurile ce urmează mai multe despre îndepărtarea tatuajelor.

Cum se face îndepărtarea tatuajelor?


Pentru a scoate tatuajele, este folosit un laser care descompune particulele de cerneală din tatuaje. O parte din cerneală iese prin piele, iar tușul care rămâne în piele este descompus în particule mici, iar cu ajutorul unei serii de tratamente aceste particule se micșorează atât de tare încât nu mai sunt vizibile. 

Cu toate că îndepărtarea tatuajelor cu laser este cea mai populară metodă, există mai multe modalități de a face acest lucru.
Ocazional, tatuajele pot fi îndepărtate chirurgical. Înainte să fie descoperită metoda cu laser, erau folosite tehnici precum peeling-ul chimic și dermabraziunea, însă acestea sunt asociate cu efecte secundare nedorite, precum cicatricile.

În prezent, există mai multe tehnici specifice îndepărtării tatuajelor cu laser. Acestea includ tratamentele tradiționale cu lasere combinate pentru refacerea suprafeței pielii (tratarea liniilor fine, petelor de soare, cicatricilor etc.). În momentul în care te vei hotărî să-ți îndepărtezi tatuajul, specialistul la care mergi te poate ajuta să alegi tehnica perfectă.

De câte sesiuni de îndepărtare a tatuajelor este nevoie?


În mod tradițional, când este folosit laserul, este nevoie de 10-20 de ședințe de tratament pentru îndepărtarea unui tatuaj și există întotdeauna posibilitatea ca rezultatele să nu fie chiar pe placul tău. Cu toate acestea, ar trebui să știi că există mai mulți factori care pot influența modul în care tatuajul va răspunde la tratamentul cu laser.
Acești factor pot include vârsta tatuajului, modul în care acesta a fost realizat, locația sa de pe corp și culoarea tușului. În momentul în care se folosește un tratament combinat, unii specialiști reușesc să elimine complet un tatuaj în aproximativ 6 ședințe de tratament. 

Doare sau nu îndepărtarea tatuajelor?


În timpul în care ți-ai făcut tatuajul în primă instanță ai simțit un disconfort și chiar și durere. Ar trebui să știi că nici îndepărtarea unui tatuaj nu este lipsită de durere. Această practică este incomodă, însă există mai multe metode pentru a reduce durerea.
Cremele speciale și gheața pot ameliora durerile, în cazul în care tatuajul este de dimensiuni mai mici. Locul în care este făcut un tatuaj determină, de asemenea, câtă durere și disconfort simți când îndepărtezi tatuajul. Există anumite părți ale corpului care sunt mai sensibile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod