Stralucitoare, enigmatica si irezistibila la 30 de ani...

Probabil ca majoritatea femeilor se confrunta cu aceasta situatie: dupa ce implinim 30 de ani, avem sentimentul ca, asa cum spunea Marin Preda, "timpul nu mai are rabdare". Astazi un rid la inceput imperceptibil, maine altul, poimaine doua kilograme in plus de care nu mai scapam atat de usor precum in urma cu cinci ani... si avem senzatia ca feminitatea si frumusetea noastra aluneca tot mai repede pe o panta descendenta! In realitate, lucrurile stau cu totul altfel: se spune ca femeia infloreste cu adevarat numai la maturitate!

Daca vom reusi acest lucru sau nu, depinde si de modul in care stim sa avem grija de noi si de felul in care alegem sa ne punem in valoare prin machiaj.

Pentru inceput, un "dus rece": odata aparute, ridurile nu mai dispar. Niciodata. Fondul de ten, pudra si batonul corector aplicate din abundenta nu fac decat sa atraga atentia, pentru ca se aduna in pliurile epidermei. Numai ingrijirea corecta si constanta a pielii poate fi de ajutor, ridurile devenind mai putin vizibile.
Acum ca te-am deprimat, sa vedem care sunt solutiile la care poti recurge pentru ca, atunci cand te privesti in oglinda, sa zambesti asa cum o faceai si la douazeci de ani.

Baza de machiaj

Inspecteaza-ti trusa de machiaj si debaraseaza-te de toate produsele cosmetice mate si compacte. Acestea confera un aspect matur si, in oarecare masura, mai adauga niste ani chipului tau. Orienteaza-te spre farduri sidefate, cremoase. Alege un fond de ten cu potential de hidratare intensa si cu textura usoara, pentru a nu "incarca" tenul. In definitiv, urmaresti sa arati cat mai natural, nu-i asa? De asemenea, nu aplica baza de machiaj pe toata fata, ci numai in zonele problematice (de obicei e vorba de asa-numita "zona T", adica fruntea, nasul si barbia).

Cand alegi nuanta fondului de ten, testeaz-o pe osul claviculei: este important sa se potriveasca si cu epiderma de pe gat, pentru ca, din pacate, si aici apar riduri... uneori mai repede decat in zona fetei!

Cum aplici fardul de obraz?

Alege nuante cat mai calde, pentru a obtine un aspect caracterizat de prospetime si vigoare: nuanta piersicii sau a caisei, diferite tonuri de roz si, cu toate ca este modern, ar fi indicat sa renunti la fardul de obraz de culoarea prunei.
Acesta s-ar fi potrivit cu niste ani in urma. Nu contest ca se inscrie perfect in tendinte, dar intre a fi moderna si a arata cat mai bine si mai tanara, ce alegi? Da, asa ma gandisem si eu. Foloseste un fard crema, pe care il fixezi cu ajutorul unui "puf de pudra".

Cate ceva despre machiajul ochilor

Cred ca nu mai este nevoie sa-ti spun cat de important este ingrijirea ochilor: demachierea zilnica, fara a uita de gene si aplicarea cremei hidratante (respectiv nutritive, in timpul noptii) trebuie sa fie litera de lege. Ca si recomandarea de a folosi in exclusivitate produse special concepute pentru ingrijirea ochilor, deoarece epiderma din aceasta zona este incomparabil mai sensibila decat cea din restul fetei.

In ceea ce priveste machiajul, alege nuante cat mai usoare, neutre (bej, bronz, caramiziu deschis - in general, derivate ale culorii maro). Foloseste rimel de culoare maro si renunta la aplicarea fardului in doua nuante (mai inchisa in partea superioara, respectiv mai deschisa la baza pleoapei).
De acord, acest procedeu confera luminozitate privirii si o intensifica, insa, in acelasi timp, accentueaza ridurile de la colturile ochilor. Daca la douazeci de ani nu-ti pasa de asta - si pe buna dreptate - lucrurile incep treptat sa se schimbe... Poti folosi insa cu incredere aparatul de intors genele, fiind atenta sa nu le deteriorezi.

Acorda atentie sprancenelor: acestea ar trebui sa aiba o forma cat mai naturala, foarte putin arcuita si sa nu fie prea subtiri. Marlene Dietrich a murit in urma cu mult timp... In alta ordine de idei, mascara este foarte importanta, dar ai grija ca textura produsului sa fie cat mai usoara si cremoasa. Sunt recomandate produsele care au si capacitatea de a "desparti" genele, creand si un efect subtil de alungire.

Pentru buze senzuale si ispititoare...

Multe femei opteaza pentru un gloss, renuntand la ruj. Dar noi iti recomandam sa indraznesti sa-ti pui buzele in valoare, cu ajutorul unui ruj cu textura cremoasa, usor de aplicat si care nu usuca buzele.
In definitiv, nimic altceva nu atrage mai placut atentia asupra danturii, nu-i asa? Zambetul tau va lumina totul in jur...

Nuanta rujului va fi asortata cu aceea a fardului de obraz, si poti opta pentru una cu cel mult doua tonuri mai inchisa. Daca in ceea ce priveste machiajul ochilor iti spuneam ca este bine sa te limitezi la o singura culoare, acum iti voi recomanda exact contrariul: combina diferitele nuante de rujuri! Vei obtine un dublu rezultat: o nuanta unica, si deci personalizata, dar si o mai mare durabilitate a machiajului.

Si sa nu-ti fie teama de rujul rosu... Este modern, feminin si nu mai necesita nici un alt produs de machiaj in afara de fond de ten si, eventual, mascara.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod