Stii sa-ti pastrezi mainile frumoase si catifelate?

Iti ingrijesti tenul si gatul cu religiozitate: demachiere, lotiune tonica si crema. Sau cel putin, asa ar trebui sa faci si nu pot decat sa sper ca nu te abati decat foarte rar de la aceasta regula. Insa, cata atentie le acorzi mainilor? Nu ne referim aici numai la manichiura, ci si la ingrijirea epidermei. Intr-adevar, este mai groasa si mai putin predispusa ridarii decat cea din zona fetei, spre exemplu - dar, in acelasi timp, se deshidrateaza mult mai repede. Iata cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont, pentru a pastra frumusetea mainilor tale.

  • Spre deosebire de crema de fata, care se aplica ideobste o data pe zi (respectiv, seara), crema ede maini necesita, de obicei, mai multe aplicari pe parcursul zilei. Aceasta deoarece epiderma se usuca in ritm mai rapid. Cel mai bine ar fi sa aplici un strat de crema de fiecare data dupa ce te speli pe maini.


  • Investeste intr-o sticluta cu ulei special pentru cuticule. Dupa cum stii, acestea nu trebuie niciodata sa fie taiate (ar creste si mai groase decat inainte), ci impinse in jos cu ajutorul spatulei din trusa de manichiura. Rolul uleiului este de a le hidrata si de a permite o indepartare mai eficienta, prevenind, totodata, ruperea lor si eventualele sangerari sau, in cazuri extreme, infectiile.


  • Nu uita sa aplici si pe maini gelul special pentru exfoliere. Multe femei au tendinta sa omita acest lucru. Este de preferat sa folosesti un exfoliant mai bland, tocmai din cauza ca pielea mainilor este mai sensibila decat ai crede.


  • Pentru spalarea vaselor si, in general, pentru orice tip de activitati administrative de acest gen, foloseste numai detergenti testati dermatologic. In caz contrar, exista riscul ca unele elemente din compozitia lor sa actioneze ca un adevarat abraziv. Ideal ar fi sa porti manusi, dar sa fim seriosi - cate dintre noi fac acest lucru? Clateste-te din abundenta dupa incheierea lucrului si nu uita de crema.


  • Cand aplici lotiune de protectie impotriva razelor de soare, nu uita de podul palmei. Chiar daca nu sunt expuse la soare in mod direct, razele tot vor ajunge si in aceasta zona.


  • Nu puteam sa nu aducem vorba si despre manichiura: nu uita niciodata de stratul de lac protector, aplicat inainte de oja propriu zisa. In caz contrar, in timp, unghia va capata un aspect galbui si inestetic.


  • Pentru a preveni "accidentele" manichiurii, pastreaza intotdeauna in poseta cateva benzi special concepute pentru inlaturarea lacului de unghii.


  • In situatiile de criza, provocate de deshidratarea puternica (atunci cand pielea este atat de uscata, incat devine pur si simplu dureroasa la atingere), poti recurge la un tratament pe baza de ceara de parafina, care - de altfel - poate constitui si un excelent inceput pentru manichiura.




  •  

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • adina384 pe 14 Sep 2009, 12:54
      masca nutritiva gat si barbie

      http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47735/Masca-nutritiva-gat-si-barbie-Neck-and-chin-lift

      1
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod