Soarele, inamicul pielii tale

Este sfarsit de iulie, este cald, extrem de cald si corpul uman sufera din cauza expunerii repetate la soarele care arde cu putere. Vara aceasta ne este oarecum potrivnica. Temperaturile ridicate si canicula ne ameninta aproape saptamanal, iar efectele ei sunt vizibile si le simtim pe propria piele. De aceea, trebuie sa actionam in mod inteligent si sa o ingrijim in mod constant, nu doar pe timp de vara, ci pe toata durata anului.

Alege cel mai bun produs solar si foloseste-l in mod corespunzator, pentru a evita arsurile si pentru a-ti proteja pielea. Iata cateva recomandari:

Opteaza pentru o formula potrivita pielii tale. Cremele si lotiunile sunt o alegere buna pentru o utilizare zilnica, atat pentru corp, cat si pentru fata. Gelurile nu contin ulei si nu iti vor astupa porii, ceea ce le face ideale pentru fata, mai ales daca esti predispusa spre acnee. Spray-urile sunt folositoare pentru ca acopera locurile cu mult par de pe corp (in special, de pe brate si de pe scalp). De asemenea, acestea sunt usor de aplicat pe spate si pe umeri. Formulele in varianta solida ti-ar putea fi la indemana daca mergi in drumetii sau daca practici un sport pe plaja. Ele ofera o protectie eficace pentru buze, urechi, nas si portiunea din jurul ochilor.

La fel de important este sa iti protejezi pielea corpului ascunzand-o sub imbracamintea pe care o porti sau gasind aparare la adapostul unui autovehicul. Pentru ca efectele distructive pe care le are soarele asupra noastra sunt de tip cumulativ, tine minte ca fiecare minut in plus pe care il petreci expunandu-te razelor sale conteaza. Razele ultraviolete de tip A (cunoscute si sub denumirea de raze care ard) patrund prin haine si prin sticla. Asadar, este esential sa folosesti lotiuni solare pe sub hainele pe care le imbraci, dar si atunci cand esti expusa la soare prin intermediul unui geam, in cazul in care te afli in masina.

Aplica produsele solare cat mai des cu putinta. Studiile arata ca, daca cineva foloseste astfel de produse la un interval de mai putin de doua ore si jumatate, sansele de a se alege cu arsuri sunt foarte mari. Daca practici o activitate sportiva precum inotul, este bine sa aplici produsul solar o data pe ora.

Aplica lotiunea cu 30 de minute inainte de a te expune la soare. Unele dintre cele mai obisnuite ingredinte ale acestor produse incep sa lucreze doar atunci cand intra in contact cu pielea. Alege lotiunea cu indicele de protectie solara (numit adesea SPF, FP sau IP) corespunzator. Dermatologii recomanda ca in fiecare zi din viata noastra sa folosim produse solare cu cel mai scazut SPF - 15 - mai ales in cazul unor expuneri accidentale la soare. Daca ai de gand sa petreci mai mult de o ora in plin soare, ar fi bine sa folosesti o lotiune cu un SPF 30 sau chiar mai ridicat.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod