Sapte sfaturi pentru a te mentine tanara

Daca ai participat deja la una dintre intalnirile dupa zece sau douazeci de ani de la absolvirea liceului, stii ca varsta inseamna mult mai mult decat o cifra inscrisa in permisul de conducere. Baiatul acela suplu si vesel dupa care se intorceau ochii tuturor fetelor s-a ingrasat si are un aer posac, iar fosta Miss Boboc arata ca si cum ar avea dublul varstei actuale. Ah, uite-l pe tocilarul clasei! Incredibil, a devenit un barbat stilat si atragator. Oare cum de au imbatranit atat de diferit? Si cum ai putea face ca timpul sa ramana, macar putin, in urma?

In afara de factorul ereditar, al carui rol este incontestabil, de mare importanta sunt si masurile pe care le poti lua tu insati pentru ca efectele trecerii timpului sa fie mai putin vizibile si chiar sa intarzie. Trebuie sa fii obiectiva si sa ai ambitii realiste: nu-ti va pune nimeni in mana paharul cu potiunea magica a "tineretii fara batranete". Insa, operand cateva modificari in stilul de viata, ai putea arata la 45 de ani ca si cum ai avea cel mult 35.

Ia aspirina

Banala aspirina poate face mult mai mult decat sa combata starile febrile si durerile de cap: reduce riscul de accidente vasculare, afectiuni cardiace, slabirea memoriei, aparitia ridurilor si chiar unele forme de cancer. Aceste afectiuni sunt coroborate cu "imbatranirea" arterelor, iar aspirina are rolul de a reduce volumul vaselor de sange. Pentru femeile care au intrat la menopauza si nu au contraindicatie pentru acest medicament (adica nu sufera de ulcer, diabet sau afectiuni renale), se recomanda cate o pastila zilnic.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la un an si noua luni.

Viata sexuala activa

Daca intretii raporturi intime cel putin de doua ori pe saptamana, starea generala a sanatatii se va imbunatati semnificativ - desigur, conditia principala este sa te protejezi. Specialistii nu au stabilit inca precis care este explicatia, insa raspunsul ar putea fi cat se poate de simplu: sexul te ajuta sa te relaxezi si previne majoritatea dezechilibrelor hormonale. Combaterea stresului reduce riscul afectiunilor cardiovasculare si al celor de tip malign.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la un an si jumatate.

Foloseste ata dentara

Periajul zilnic este foarte important, insa nu suficient. Periuta de dinti nu poate ajunge in spatiile extrem de stramte, unde se depoziteaza resturi alimentare si unde numai ata dentara are acces. Alimentele ramase intre dinti constituie un mediu propice dezvoltarii si proliferarii bacteriilor, care pot cauza maladii ale sistemului circulator si renal.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la sase ani si patru luni.

Ia-ti un caine

Te gandesti ca nu mai ai loc, in viata ta agitata, pentru un catelus care trebuie ingrijit, plimbat si dus la medic. Insa tocmai aceste activitati, coroborate cu bucuria pe care ti-o aduce un animal dragut de companie, te vor ajuta sa te mentii in forma. Expertii americani au stabilit ca posesorii de caini sunt mai putin expusi infectiilor cronice, migrenelor si au sanse mai mari de a supravietui unui eventual infarct. Cum este posibil? Gandeste-te ca micutul catel iti va fi ca un fel de antrenor personal: te determina sa iesi zilnic la plimbare si, cum pentru asta nu ai timp decat seara, vei avea un somn profund si odihnitor.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la noua luni.

Mananca afine

In general, cu cat mai multe fructe, cu atat mai bine. Dar afinele sunt printre cele mai bogate in elemente nutritive si au reale proprietati antioxidante. O jumatate de ceasca de afine iti ofera la fel de multi antioxidanti precum cinci cesti cu orice alte fructe sau legume. In plus, micutele afine contin acid elagic (cu proprietati anticancerigene), fibre, precum si vitaminele B2, C si E.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la un an si jumatate.

Ridica greutati

Multe femei evita sa lucreze cu ganterele, pentru ca, in mod eronat, se tem ca vor ajunge sa arate ca un halterofil. Insa este un fapt dovedit: treizeci de minute de astfel de exercitii, practicate saptamanal, au o contributie considerabila la intarirea sistemului imunitar si reduc riscul problemelor sistemului cardiovascular.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la un an si sapte luni.

Nu te izola si nu renunta la prieteni

Te gandesti, poate, ca o seara petrecuta acasa, in fotoliu si cu un roman captivant te va relaxa mai mult decat o iesire cu prietenii in oras. Insa, atat timp cat viata ta sociala nu include consumul excesiv de alcool, tutun sau privarea de somn, te vei elibera mult mai repede si mai eficient de tensiuni. Cu cat esti mai sociabila, cu atat te vei mentine mai tanara.
Ceasul timpului se intoarce cu... pana la doi ani si trei luni, daca bei un pahar de vin zilnic. Atentie, insa: mai mult de trei pahare de alcool consumate zilnic vor accelera procesul de imbatranire!



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Feraru eugenia pe 21 Mar 2009, 23:34
    celulita si slabirea

    Cum as putea scapa de celulita si sa mai dau jos din kg.multumesc.

    0
    0

  • Albulescu Maria pe 23 Mai 2008, 09:38
    slabit

    Dragutza,in primul rand trebuie sa incepi prin a manca sanatos,mai multe fructe si legume,elimina grasimiile,dulciurile,incerca sa mananci de 3 ori pe zi la aceleasi ore.Si,bineantales sport,miscare.O sa slabasti in mod sigur,dar trebuie sa ai rabdare si nu mai pui la loc.te pup!

    0
    0

  • ANDREEA pe 1 Mar 2008, 18:50
    AS DORI SA VORBESC CU EVA PENTRU A MA AJUTA SA SLABESC

    EVA EU AM 12 ANI SUNT IN CLASA A-6-A B SI AM 62 DE KG AS VREA SA IMI SCRII O RETETA DE SLABIT DACA SE POATE CA SO URMEZ SI EU SI SA POT SA SLABESC MULTUMESC MULT DE PUPA DEEA

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod