Ritualul de frumusete a noptii...

Intr-adevar, este obligatoriu. O noapte in care dormi fara a-l fi indeplinit isi va arata consecintele mai tarziu, creandu-ti pe moment falsa impresie ca micul tau "pacat" va ramane fara urmari. Dar faptul ca este obligatoriu nu implica, automat, faptul ca este o corvoada. Sau in tot cazul, nu ar trebui sa fie astfel. Daca iti pui o muzica lenta, relaxanta, si te instalezi in fata oglinzii, iar pe polita de la oglinda stau aliniate toate produsele de ingrijire, sunt toate sansele sa nu-ti mai doresti sa termini... prea curand.

  • Foloseste produse pe baza de retinol - acesta are proprietatea de a combate ridurile fine, pigmentarea pielii si confera epidermei stralucire naturala.
    Cel mai important aspect este ca actioneaza in timp ce tu dormi, refacand "din temelii" structura celulelor deteriorate in timpul zilei, ca urmare a unor factori agresivi din mediul exterior.

  • De regula, crema de noapte contine intre altele ulei de masline si vitamina C, iar gelurile contin enzime si esente care hidrateaza epiderma in profunzime si au acelasi efect de regenerare celulara. Asigura-te insa ca produsele pe care le folosesti sutn non-comedogenice (adica nu agraveaza acneea), mai ales daca ai tenul gras.

  • O data pe saptamana, foloseste un exfoliant bland, de preferinta unul pe baza de acid glicolic, acesta eliberand porii astupati si eliminand celulele moarte de la suprafata pielii.
    Se recomanda sa fie folosit inainte de culcare (si nu in timpul zilei) deoarece pielea este mai sensibila imediat dupa folosirea produsului si, in contact cu razele de soare, ar putea aparea iritatii.

  • Pe de alta parte, atunci cand iti alegi crema de noapte, poti opta pentru una care sa aiba si efect de inducere a unui somn profund si odihnitor. De exemplu, produsele care contin ginseng, rozmarin, lavanda sau macese.

  • Tenul poate fi foarte bine hranit cu ajutorul unei masti naturale pe baza de ou, pe care o poti adapta in functie de particularitatile tenului tau.
    Astfel, daca ai tenul gras, amesteca doua lingurite de frunze de menta macerate in prealabil (menta are proprietati astringente); daca ai tenul uscat, adauga doua lingurite de miere. Mentine masca timp de 25-30 de minute, apoi clateste-te, tamponeaza-te cu un prosop moale si aplica produsul de hidratare.

  • Nu uita niciodata de crema pentru conturul ochilor. Zona din jurul ochilor este deosebit de sensibila, dat fiind faptul ca acolo nu exosta glande sebacee si deci este mult mai expusa aparitiei ridurilor fine.

  • Nu te culca imediat dupa aceea, daca nu vrei ca o (buna) parte din produsele despre care am vorbit sa ramana pe perna.
    Este nevoie de un interval de aproximativ jumatate de ora pentru ca acestea sa fie perfect absorbite in piele, unde isi vor "incepe lucrul"...



  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod