Reţete cosmetice naturale preparate acasă

Crema-masca antirid: reteta


Nu ai nevoie decat de un avocado si cateva picaturi de ulei de migdale (sau ulei de masline extravirgin presat la rece) si vei obtine o crema antirid naturala. Este mai indicat sa prepari crema in cantitati mici, deoarece in lipsa conservantilor si altor aditivi nu va rezista la fel de mult. Poti sa aplici crema pe toata fata sau sa te concentrezi doar pe zonele cu riduri, sa o lasi sa actioneze 10-15 minute si sa speli tenul cu apa calduta (daca simti nevoia).
 
Trebuie sa stim ca avocado este foarte bogat in antioxidanti si acizi grasi esentiali care actioneaza in interior, diminuand ridurile.

De asemenea, uleiul de migdale este extrem de hidratant.



Crema de maini: reteta


Ai nevoie de: unt de cacao topit la bain marie, ulei de masline, zeama de portocala si cateva picaturi de ulei esential de portocala. Se amesteca ingredientele foarte bine si se lasa la frigider intr-un recipient ermetic pentru ca untul de cacao devine solid si vei obtine o crema de maini hidratanta.

 

 

 Toate ingredientele le poti gasi la magazinele naturiste online.  

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 24 Mar 2014, 13:11
    Produse Mineralium Dead Sea

    Buna tuturor, Eu folosesc produse de la Mineralium Dead Sea. Produsele Mineralium contin doar mineralele si compusi din Marea Moarta si sunt imbogatite cu extracte de plante care contin substante nutritive esentiale, precum vitamine si uleiuri ce au puternice calitati antioxidante. In functie de gama, produsele Mineralium Dead Sea se adreseaza cate unui tip de piele: - Gama HydraSource – destinata tuturor tipurilor de ten - Gama Matte&Clear – destinata tenului mixt si gras - Gama Youth Source – produse antiaging - Gama Mineral Therapy – produse pentru ingrijirea corporala Folosesc produsele Mineralium cam de 6 luni si pot spune ca sunt foarte multumita. Am observat beneficiile acestor produse: catifelarea pielii, curatarea si regenerarea in profunzime, calmarea iritatiilor, a senzatiilor de mancarime si de arsura. Produsele Mineralium Dead Sea stimuleaza circulatia si actioneaza ca un antibacterian natural datorita continutului lor: ingrediente naturale.

    0
    0

  • raluk pe 14 Iun 2011, 15:59
    articole despre parabeni si ftalati

    eu am intrat pe siteul www.bio-produse.ro si am citit acolo diverse articole despre ce chimicale periculoase gasim prin cosmeticele pe care le folosim.

    0
    1

  • diandra pe 15 Dec 2010, 02:41
    Valeu !

    Tocmai mi-a cazut fata cand am sarit la noptiera sa vad ce contine crema de corp a bebeului meu, crema pe care o folosesc si eu seara pt hidratare, gandindu-ma ca e pt bebelusi, nu poate sa contina nimic daunator...Eheee, ce credeti c-am gasit fetelor? Tot neamul de parabeni, si eu care credeam ca e o marca de incredere, e vorba de Klorane, lapte hidratant.

    2
    1

  • ianani pe 16 Aug 2010, 16:28
    riduri si cosuri

    Mioara, Am descoperit un site cu multa informatie, retete si cosmetice bio,uleiuri, pudre vegetale si de fructe structurate pe tipologii de ten si par, afectiuni cutanate .cred ca vei gasi acolo ce ai nevoie. www.cosmetica-bio.ro

    6
    0

  • mioarapirvucraiova pe 26 Iun 2010, 17:28
    riduri si cosuri

    fetelor sunt disperata, va rog ajutatima cu o crema pt riduri si cosuri. nu stiu ce sa mai fac si cu ce sa ma mai dau pe fata.

    2
    1

  • madu10 pe 23 Iun 2010, 10:11
    buna

    eu tot maca din castraveti o folosesc si chiar face minuni:P

    0
    2

  • anabela pe 30 Apr 2010, 16:51
    retete cosmetice preparate acasa

    eu recomand pt fata masca facuta din castraveti, are efect calmant asupra ochilor si reda luminozitate fetei, de asemenea este un bun exfoliant, eu o folosesc si a dat rezultate bune ,

    1
    2

  • JohanaAela pe 18 Mar 2010, 12:38
    @hincu

    Uleiul de migdale il gasesti la orice Plafar o sticluta mica cu 5 lei, uleiurile esentiale le gasesti tot la Plafar la preturi mici, avocado in orice supermarket cu pretul variind intre 3-4 lei, untul de cacao si shea in stare pura le gasesti la magazinele naturiste online cu pretul variind intre 30-50 lei la gramaj mare si iti vor ajunge pentru tot anul. Per total costul unei retete cosmetice prepararata in casa nu este mai ridicat decat cel al unei creme achizitionate din comert si plina de parabeni si ftalati.

    4
    1

  • hincu pe 18 Mar 2010, 11:56
    ce mai....

    halal articol, intai trebuie sa iei un dic tionar, apoi sa o iei prin magazinele , marketuri,sa cauti exoticul apoi sa te apuci de treaba si apoi.... oare plantele si produsele noastre romanesti ce au .....???????

    2
    2

  • alina arghirescu pe 18 Mar 2010, 10:16
    foarte bun articolul

    da merita sa incercati,eu ma feresc de tot ce este cu chimicale,mancare,cosmetice,detergenti,pt ca sunt diagnosticata cu ceva....si cautsa elimin tot ce e nociv ! nici nu stiu de unde mi sse trage.... pot sa va spun ca din aceste motive,ma intreb daca sa-mi fac unghiile cu lac sau pasta,deoarece eu incontinuu am ceva dat pe ele,fiind intretinute de la 19 ani,ba mai muklt am inteles ca se poate si din lacuri sa intre chimicalele in piele,in organism daca mai aveti ceva retetete va rog sa-mi scrieti si mie va muktumesc !

    1
    2

  • JohanaAela pe 18 Mar 2010, 10:12
    @ager

    Untul de Shea este o grasime de natura vegetala obtinuta din fructele arborelui Karite (Shea) .Beneficiile acestei grasimi vegetale sunt cunoscute si folosite de mii de ani de catre vracii africani, ceea ce a atras atentia producatorilor de cosmetice si sapunuri din intreaga lume. Il poti gasi in stare pura la magazinele naturiste online.

    1
    2

  • ager pe 18 Mar 2010, 09:03
    creme naturale

    interesant si util,dar nu stiu ce este unt shea ,doresc o explicatie va rog.

    2
    1

  • cristina pe 18 Mar 2010, 09:00
    Romanesc

    Exista in prezent atat de multe site-uri si mai ales bloguri romanesti cu astfel de retete, poate ar trebui sa ne indrumati si spre acestea, nu numai ce este strain merita atentia si increderea :). Multumesc.

    2
    1

  • Elena pe 17 Mar 2010, 23:47
    Avocado pisat cu furculita de metal

    Nu isi pierde din propietati daca e pisat cu o furculita din otel... fiindca nu se produce nic o reactie chimica...se poate oxida in schimb, putin, daca il lasi ceva timp dupa ce il pisezi si nu il folosesti...dar nici atunci decat la o perioada mare de timp ... O seara buna!

    1
    2

  • pity33 pe 17 Mar 2010, 19:46
    Frumos

    foate interesant articolul

    1
    2

  • Andreea_Peter pe 17 Mar 2010, 19:45
    avocado pisat cu furculita de metal...

    intrebare intrebatoare: un fruct puternic antioxidant pisat cu un metal, chiar fiind otel inoxidabil!?!?!?!???? nu se oxideaza fructul si isi pierde din proprietati??? 5 ani experienta??? si ce fel de experienta in cazul asta? :) Multumesc pentru timp :)

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod