Remedii naturiste pentru combaterea celulitei

Cand problema este retentia de lichide


Retentia de lichide poate fi cauzata de mai multi factori:
- Dieta saraca in proteine: o dieta adecvata ajuta la mentinerea unui nivel corect de lichide in organism.
- Deficienta de vitamine si minerale
- Aport scazut de apa
- Consumul excesiv de sare


Vitamina C
Un deficit de vitamina C provoaca fragilitate capilara, favorizand stagnarea reziduurilor si retentia de lichide in tesuturi. Suplimentarea de vitamina C are o eficienta mai mare in prezenta flavonoidelor.
Actioneaza ca antioxidanti si au capacitatea de a fortifica vasele sangvine.
Daca iei un supliment de vitamina C este important sa te asiguri ca este cu actiune intarziata, pentru a favoriza absorbtia completa.

Acizi grasi esentiali
Acestia sunt precursorii prostaglandinelor, substante asemanatoare hormonilor si care indeplinesc un rol important in reglarea lichidelor din organism. Prostaglandinele intra in compozitia membranelor celulare si le determina permeabilitatea. Din aceasta categorie fac parte acizii grasi omega 6 si omega 3.
Atunci cand se consuma suplimente de acizi grasi este important sa se mentina un echilibru alimentar intre ambele categorii.

Bromelaina
Este o enzima prezenta in forma naturala in ananas. Favorizeaza diureza si ajuta la eliberarea usoara a excesului de grasimi. Poseda proprietati usor laxative.

De asemenea, te pot ajuta si unele plante cu actiune diuretica:


Coada calului (Equisetum arvense L.)

Poseda un inalt continut de minerale, mai ales siliciu. Nu se utilizeaza numai pentru actiunea diuretica, dar si pentru cea remineralizanta.
Se recomanda si in cazuri de fragilitate capilara.


Ortosifon (Orthosiphon stamineus Bent.)

Are efect diuretic pentru continutul sau de saruri potasice. Este cunoscut si sub numele de "ceai de Java".

Matase de porumb (Zeas mays L.)
Matasea de porumb este bogata in potasiu si flavonoide. Are calitati diuretice si depurative.

Articol realizat cu ajutorul informatiilor preluate din cartea "Tratamente naturale pentru combaterea celulitei", de Jordina Casademunt, aparuta la editura Editura All.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iupitzu pe 15 Mar 2010, 18:32
    tot celulita....bat-o vina

    Foarte interesante sfaturile voastre, pe unele le-am incercat si eu. Intr-adevar ceaiul verde e foarte bun si masajul cu cafea,dar odata inceput trebuie urmat cu sfintenie, si miscarea e esentiala, altfel....celulita revine. De fapt ea nu dispare,doar se estompeaza Bafta

    0
    0

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:46
    buna

    parerea mea este foarte onesta si deloc deplasata....daca vreti pareri originale...si vreti sa cunoasteti o lume noua...intra pe lovedigital.ro....ma gasiti acolo..si putem discuta pe diferite teme...te astept

    0
    0

  • Ella pe 8 Feb 2010, 15:07
    ceai verde pt dieta

    Ceaiul verde face intradevar minuni pt silueta tuturor. E bogat in antioxidanti si ajuta la o digestie mai usoara. Eu am gasit niste ceaiuri delicioase pe un site ( nus tiu daca il pot numi aici) si l-au livrat a doua zi, direct acasa. Am baut timp de o luna si se vad efecte deja!

    0
    0

  • nina pe 6 Feb 2010, 22:02
    Sunt buni aminoacizii?

    Pentru prevenirea celulitei sunt buni aminoacizii?despre ce prevenire e vorba?

    0
    0

  • ssamara20 pe 6 Feb 2010, 13:26
    ...

    vitamina E uleiasa se poate gasi la farmacie sub forma de capsule, nu am incercat uleiurile mentionate mai sus, dar pot sa-ti spun sigur ca odata ce ai scapat de celulita nu este de ajuns, trebuie sa impiedici depunerea grasimilor astfel intr-o peroada scurta va reaparea, din cate stiu eu aminoacizi distrug grasimea si accelereaza formarea firelor si a muschilor, stiu lucrul acesta de la multi care pactica sport de performata. Masajul cu cafea macinata il recomand ptr exfoliere dar scapi greu de mirosul puternic! Nu vreau sa vb prostii dar credeti-ma ca nu am fir de celulita sau grasime, nu ptr ca tin o dieta stricta sau fac sport de performanta ptr simplul fapt ca am stiut ca totul actioneaza pe un singur sistem: deageaba treatezi daca nu previ un lucru! Asa se formeaza un cerc vicios, ai incercat tratamentul x si dupa aceeia a reaparut celultita, normal ca o sa folosesti din nou accelas produs, si asa multe produse se vand, ptru ca ele sunt concepute sa distruga grasimea nu sa impiedice depunerea grasimilor in viitor! Cat despre domnul Dan Andrei nu suntem aici sa comercializam produse sau sa facem reclama, daca cineva vrea sa apeleze la produsele d-voastra ce grantie aveti? Ati incercat pe propria piele acest tratament? Am vazut oameni si la 50 de ani care arata de invidiat ptr fapul ca au o viata activa, practica un sport, au alimentatie echilibrata dar am vazut si fete la 20 ani ce arata mai ceva ca una de 40! Acum unde e secretul frumusetii si al uni corp perfect va ganditi si voi!

    0
    0

  • dorys pe 6 Feb 2010, 12:01
    Multumiri pentru raspunsuri! O intrebare pentru ANDREEA

    Sunt foarte interesante raspunsurile ,iata ceva nou si mai putin costisitor decat nebunia prin care am trecut , am sa incerc tot ceea ce mi-ati indicat. O intrebare pentru ANDREEA LAZARESCU, intr-o vreme am cautat vitamina E uleioasa si nu am gasit , se gaseste la naturist? caci la farmacie nu are decat in capsula pentru uz intern, iar vit A uleioasa de unde o pot procura si coenzima Q10 sub ce forma o gasesc si unde. Multumesc inca o data :-* pupici :-*

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 6 Feb 2010, 07:16
    Si cand celulita s-a-nfiripat deja... (continuare)

    Si-apoi, fabrica-ti un ulei anti-celulitic minunat din: ulei de masline presat la rece (50ml) + ulei de migdale presat la rece (30 ml) + ulei de samburi de struguri (30 ml) + coenzima Q10 (5-10 ml) + vitamina A uleioasa (5 ml) + vitamina E uleioasa (5 ml). Aste doua metode asociate cu ceva (auto)masaj si, desigur cu alimentatia corecta, vor elimina celulita intr-o luna. Sigurisim. Cu drag, Andreea Lazarescu, raw survivor, www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 6 Feb 2010, 07:12
    Si cand celulita s-a-nfiripat deja... (continuare)

    Exista un "gomaj" foarte la indemana si foarte putin costisitor pe care-l poti folosi cu efecte vizibile imediat: cafea (preferabil cruda dar si cea prajita e buna) macinata marisor (ca pentru filtru) + cateva picaturi ulei de masline + cateva picaturi ulei de migdale. La baie, maseaza usor zonele afectate cu acest amestec. Clateste cu apa calduta si uimeste-te: asa-i ca n-ai avut nicicand pielea mai fina?

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 6 Feb 2010, 07:08
    Si cand celulita s-a-nfiripat deja...

    Intai de toate, sa-ti zic unde se gasesc aminoacizii esentiali cu care debuteaza acest articol: sunt 8 la numar si se gasesc numai in vegetale crude; cele mai incarcate in astfel de aminoacizi sunt plantele cu frunzele verzi: spanac 51%, Broccoli 42%, Sparanghel 42%, salata verde 40%. Cu drag, Andreea Lazarescu, raw survivor, www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    0
    0

  • ssamara20 pe 5 Feb 2010, 23:48
    sfat

    consuma zilnic cate o ceasca de ceai verde, de preferbil daca nu l-ai mai incercat pana acum sa-l incerci seara sau intr-o zi cand ai la dispoziti cateva ore pe acasa ( la inceput poate avea efect laxativ) dupa ce ai consumat de cateva ori efectul dispare, ceaiul verde distruge si impiedica depunerea grasimilor in corp de asemenea este recomandat consum zilnic de vitamina C ( multa lume se fereste sa consume de oarece accelereaza pofta de mancare) dar impiedica depunerea grasimilor, fumatul distruge vitamina C din corp! iti mai recomand sa faci dusuri fierbinti dupa care sa aplici crema anticelulitica de la Vichy si sa consumi cat mai putine grasimi, daca urmezi sfatul meu iti garantez in cateva saptamani efecte miraculoase, de asemenea sa faci de 2 ori pe saptamana fittnes!

    0
    0

  • dorys pe 5 Feb 2010, 19:43
    celulita, un cosmar!

    As dorii sa stiu alte metode de la cine a incercat ceva cu adevarat util, am incercat nenumarate creme , masaje la clinica ,fittnes, aerobic.. ani ...etc, oare doar chirurgia sa fie de folos, sunt foarte dezamagita.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod