Remedii naturale pentru par, in timpul verii

Unul dintre aspectele care preocupa cel mai mult pe majoritatea femeilor este coafura. Aceasta, indiferent de anotimp. Multe dintre noi am invatat sa facem diferenta intre ritualul de ingrijire a parului in timpul verii, respectiv iernii. Cu atat de multe produse puse la dispozitie de producatorii de profil, nici n-ar fi greu... Dar sa stii ca se poate si altfel. Iti poti prepara singura adevarate elixire de frumusete si sanatate pentru par, nu este deloc dificil!

Pana a vorbi despre aceasta, se impune subliniata necesitatea purtarii palariilor sau sepcilor.
Sunt foarte moderne, disponibile intr-o varietate de culori si modele, asa incat vei "impusca doi iepuri dintr-odata": te aliezi perfect celor mai recente tendinte si, in acelasi timp, te protejezi de razele soarelui.

Nu omite balsamurile leave-in, din gama produselor speciale pentru protectie in zilele caniculare. Este recomandabil sa te speli pe cap de indata ce ajungi acasa.

Cand mergi la piscina sau la mare, ar fi bine sa-ti umezesti parul sub dus inainte de a intra in apa. Cantitatea de clor, respectiv de sare marina, pe care o va "absorbi" parul tau va fi mult mai mica daca acesta este deja umed.


O alta sugestie ar fi sa pulverizezi suc de lamaie proaspat pe par inainte de expunerea solara (acest remediu constituia o bariera naturala in fata actiunii razelor), dar numai daca parul nu este uscat! Si pentru ca vorbeam despre remediile naturale, iata ce ar merita incercat.

Otetul este un ingredient de baza si nu ezita sa-l folosesti pentru clatire. Unele femei ezita, pentru ca se tem ca mirosul intepator al acestuia va persista. Fals: dupa ce parul se usuca, mirosul se va estompa. Se recomanda otetul natural, obtinut din diferite plante (trandafiri, lavanda, romanita, mere).
Dupa samponare, clateste-te o data cu apa simpla, si dupa aceea cu un amestec obtinut din una-doua lingurite de otet si trei cesti de apa fiarta si racita.

O alta varianta este urmatoarea: amesteca o ceasca de apa, trei lingurite de otet si o "mana" de frunze de menta proaspata. Pune totul intr-un vas mic (nu unul din aluminiu, atentie!) si lasa sa fiarba pana la primul clocot. Dupa ce amestecul s-a racit, maseaza-te pe scalp si lasa parul sa se usuce, fara a mai clati.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod