Remedii eficiente pentru unghiile încarnate

Unghiile încarnate se dezvoltă atunci când colțul de la unghia de la picior se curbează și începe să crească în pielea înconjurătoare. Această afecțiune a pielii este caracterizată prin simptome ce includ durere, inflamarea zonei, sensibilitate și roșeață.
Poate apărea la femei și la bărbați, iar degetul mare este cel mai frecvent afectat de această problemă. Iată câteva remedii eficiente pentru unghiile încarnate!

Ce cauzează și cum poți trata unghiile încanate?


Potrivit specialiștilor, există câteva cauze principale care duc la apariția unghiilor încarnate. Printre acestea se numără și:


- purtarea pantofilor prea strâmți;
- tăierea prea scurtă a unghiilor;
- tăierea unghiilor la un unghi de 90 de grade, nu rotunde;
- loviturile la nivelul unghiei, care îndoaie unghia.

Tratarea la timp a unghiilor încarnate este cea mai bună modalitate de a preveni infecțiile. În cazurile mai ușoare, pot fi eficiente și remediile la domiciliu.
Cu toate acestea, cazurile mai severe pot necesita intervenții chirurgicale. Mai jos, poți regăsi câteva dintre remediile eficiente pentru cazurile ușoare de unghii încarnate.

5 remedii pentru îngrijirea unghiilor încarnate


Apă caldă și săpun


Înmuierea unghiilor încarnate într-un amestec de apă caldă și săpun poate fi de ajutor pentru a reduce inflamația și pentru atenuarea durerii și disconfortului. Înmoaie unghiile încarnate timp de 20 de minute de până la trei ori pe zi.
Pentru ajutor suplimentar, nu ezita să adaugi o linguriță de sare Epsom în apă.

Unguente cu antibiotic


Unguentele sau cremele cu antibiotic au proprietăți de vindecare și pot reduce la minimum riscul de infecții. Aplică-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi pune un bandaj.

Oțet de mere


Proprietățile antiseptice, antiinflamatoare și de reducere a durerii ale oțetului de mere îl transformă într-un tratament excelent pentru numeroasele probleme de sănătate, inclusiv unghiile încarnate. Într-un lighean cu apă caldă, adaugă 1/4 de cană de oțet de mere și înmoaie piciorul pentru 20 de minute.
Usucă piciorul după aceea. Repetă acest procedeu zilnic, până când observi îmbunătățiri.

Ață dentară sau bumbac


Pune bucăți mici de bumbac sau ață dentară sub marginea unghiei, astfel încât să permiți o creștere adecvată a unghiei. Pentru a evita durerile mai mari și infecțiile, nu uita să înmoi bumbacul sau ața dentară în spirt înainte de aplicare.

Protecție pentru degetele de la picioare


Există inele care se pun în jurul zonei dureroase sau care pot acoperi întregul deget de la picior. Unele branduri au și un gel care conține medicamente, astfel încât unghia să se înmoaie și să poată fi tăiată cu ușurință.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod