Remedii CONTRA celulitei

Celulita in sus ... celulita in jos ... Parca vezi acest cuvant peste tot. Daca te-ai hotarat sa-i vii de hac, iata ce alimente trebuie sa eviti in cura ta si cateva remedii naturiste anti-celulita.
De evitat!

1. Cafeina - expertii considera ca aceasta substanta are un efect negativ asupra circulatiei sanguine, deoarece determina constrictia vaselor sanguine. Astfel este ingreunata transportarea oxigenului si a substantelor nutritive catre tesuturi si piele, favorizand depunerile de grasime subcutanata. Cele mai importante surse de cafeina de care trebuie sa stai deoparte sunt: cafeaua, ceaiurile, Cola Cola, Pepsi si alte bauturi.

2. Alcoolul - este o toxina pentru corpul tau si "merge" direct in depozitele de grasime. Asadar, daca ai celulita si vrei sa scapi de ea trebuie sa eviti bauturile alcoolice.

3. Produsele alimentare rafinate - sunt declarate ca fiind pro-celulita, asa ca nu-ti ramane decat sa eviti consumul alimentelor care contin aditivi, sare, indulcitori artificiali, precum si alte substante chimice. Toata dieta ta trebuie sa fie concentrata pe ingrediente proaspete si organice (pe cat posibil).

4. Produsele animale - cu exceptia iaurtului, evita toate produsele lactate, ouale si carnea. Tine minte: daca nu esti vegetariana, gandeste-te ca eviti aceste produse doar pentru o perioada de timp!

5. Medicamentele - evita-le pe cat posibil, in cazul in care nu ti-au fost prescrise de catre un medic pentru tratamentul unei afectiuni.


De consumat!

1. Fructele - datorita continutului de fibre, vitamine, minerale, fitochimicale (bioflavonoide si antocianidine) si apa, fructele sunt in topul alimentelor recomandate pentru celulita. In special, vitamina C are un efect antioxidant si combate actiunea radicalilor liberi din alcool, prajeli si tutun. Fructe recomandate: mere, afine negre si rosii, cirese, mure, cantalup, grepfrut, kiwi, mango, portocale, ananas, zmeura, capsune.

Mic truc: incepe-ti ziua consumand un pahar cu apa calduta si zeama de lamaie. Detoxifica ficatul si revitalizeaza organismul.

2. Legumele - contin fibre, vitamine, minerale si fitochimicale. Unele dintre ele sunt foarte bogate in vitamina A, C si E care au rolul de a intari rezistenta organismului la diverse afectiuni. Alimentele bogate in antioxidanti fortifica tesuturile conjunctive ale pielii si impiedica patrunderea grasimilor in epiderma (acestea cauzeaza celulita de pe coapse si fund). Legumele recomandate: anghinare, varza, morcovi, castraveti, ceapa, salata verde, spanacul, rosiile, ardeii, prazul.  

3. Seminte si cereale - contin acizi grasi omega-3, complexul de vitamine B, vitamina E, seleniu. Se recomanda: migdalele, alunele nesarate, nuci de Brazilia, nucile, semintele de floarea-soarelui, seminte de in, mac, seminte de dovleac.

4. Condimente - chili, usturoi, ghimbir, arpagic, patrunjel, boabe de mustar.

5. Apa - cat mai multa. 8-10 pahare de apa pe zi sunt recomandate.


Plante anti-celulita

Nu exista nicio planta magica care sa te scape definitiv de celulita, insa ai cateva solutii naturiste care intaresc musculatura, te ajuta sa slabesti si imbunatatesc circulatia sanguina.

Gingko Biloba: actioneaza pozitiv asupra circulatiei sanguine si are proprietati antioxidante.

Extractul din seminte de struguri: stimuleaza sinteza colagenului si consolideaza tesutul conjunctiv. De asemenea, ajuta la o buna circulatie a sangelui si are proprietati antioxidante.

Uleiul de primula: acizii grasi esentiali din compozitia acestuia si uleiul de peste protejeaza si hranesc pielea, mentinandu-i elasticitatea.


Dieta anti-celulita

In primul rand trebuie sa recunoastem ca oricat ne-am da peste cap, nu vom gaso o dieta standard care sa te scape de celulita. De fapt, orice dieta anti-celulita ai urma nu iti si garanteaza ca va reduce aspectul de coaja de portocala. Tot ce putem face este sa ne imbunatatim stilul de viata si de alimentatie pentru a obtine rezultate vizibile mai tarziu. Asadar, iata mai degraba un "plan de dieta anti-celulita" care te va ajuta sa mananci sanatos.

  • bea apa cu lamaie;
  • evita baile fierbinti;
  • apuca-te de yoga;
  • alege hainele lejere.

Acestea sunt cateva dintre sfaturile expertilor, insa nu iti ofera si garantia de a te scapa de celulita. Daca ne gandim mai bine, viata noastra nu se rezuma numai la celulita... Sfat util: mananca sanatos pe cat posibil, fa miscare si fii fericita! Aceasta combinatie probabil ca nu iti va elimina celulita, insa cu siguranta te va ajuta sa traiesti mai mult si sa fii mai sanatoasa.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicole pe 22 Iun 2009, 20:57
    celulita se elimina si prin mult sport

    Aceste remedii sunt foarte bune dar exista si un lucru importan :sportul...este foarte sanatos dar si bun in acelesi timp pt.ca imbunatateste circulatia si reduce celulita dar ca sa aiba rezultate cat mei bune folosesc crema si chiar functioneaza (creme anti-celulitice) de asemenea si trucul cu zatul de cafea functioneaza....dar stii sportul este atat sanatate cat si frumusete....

    0
    0

  • gabriela pe 26 Apr 2009, 09:33
    remedii contra celulitei inainte sa apara

    Aceste remedii sunt bune de urmat inainte sa se instaleze celulita de tot. Daca ai celulita de cativa ani si pana acum nu ai facut nimic sa remediezi nu vei scapa acum urmand aceste sfaturi.Sfaturile sunt foarte bune si cu siguranta cine le urmeaza se va simti mult mai bine si poate cu mai putina celulita, ca daca mai slabim putin parca nu mai e asa vizibila...

    0
    0

  • Ioana pe 22 Apr 2009, 11:53
    Este o contradictie articolul acesta!

    Este absurd articolul.Titlul este REMEDII CONTRA CELULITEI,iar dupe ce iti da lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci iti spune ca aceasta combinatie probabil nu iti va elimina celulita dar te face sa fii mai sanatos...ridicol.

    0
    0

  • oana szasz ilona pe 4 Iul 2007, 12:23
    fericire

    Este adevarat:credinta, fericire si echilibru in toate!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod