Relaxeaza-te cu ajutorul plantelor

La sfarsitul unei zile epuizante, ai sentimentul ca esti golita pana si de ultimul strop de energie. Improspateaza-te si recastiga-ti fortele cu ajutorul unor tratamente pe baza de plante, simplu de realizat acasa, care te vor ajuta sa te bucuri din nou de tine si de viata...

Din clipa in care te trezesti, esti mereu in viteza. Din graba, sari peste micul dejun (iti iei tu o gustare la birou), pauza de masa se reduce la jumatate (ai de rezolvat urgent niste probleme si trebuie sa dai un telefon important), astfel incat ai senzatia ca nu mai ai timp nici macar sa respiri. Tocmai pentru ca esti atat de solicitata zilnic, meriti sa te rasfeti seara. Tratamentele pe care ti le sugeram sunt necostisitoare si usor de pus in practica, iar efectul lor - incantator!

Pentru inceput, un truc simplu: fa un mic buchet din cateva fire de lavanda si de cimbru si pune-l pe birou. Aroma subtila degajata de acesta va actiona imperceptibil asupra ta, ajutandu-te sa te relaxezi.

Probabil nici in aceasta dimineata nu ti-ai luat micul dejun, grabindu-te sa ajungi la serviciu. Dar ce-ai zice de urmatoarea propunere? Maine dimineata, amesteca intr-un bol branza dulce sau crema de branza, cu fructe taiate cubulete. Va rezulta o combinatie savuroasa! Alternativ si in functie de gust, poti opta pentru diverse plante, amestecand branza cu o lingurita de menta, cimbru, oregano sau marar. Nu-i asa ca e delicios? Iar timpul de preparare nu cred ca e mai lung de cinci minute...

Aromoterapia este recunoscuta pentru insusirile ei benefice. Intr-un saculet de panza, pune petale uscate de romanita, trandafir, lavanda si esenta de lamaie. Poti face mai multe astfel de pachetele parfumate, pe care le pui in baie, in sifonier sau in orice alt loc unde presiunea sau caldura vor contribui la degajarea unei arome subtile si relaxante.

Tratamente speciale

  • Daca vrei sa-ti creasca parul mai repede, incearca urmatoarea metoda: amesteca, intr-un bol, flori si frunze de lavanda cu otet alb. Amesteca, acopera recipientul (poti folosi un borcan) si tine produsul intr-un loc intunecos, timp de 3-4 saptamani. Dupa aceea, cand te speli pe cap, amesteca in proportii egale o parte din produs cu apa distilata si clateste-ti parul.


  • Baie relaxanta. Prepara o infuzie din ierburi uscate, cum ar fi lavanda, trandafir sau esenta de lamaie (infuzia se realizeaza combinand 4 cesti de apa fiarta cu 4 lingurite de plante uscate sau esenta). Asteapta 30 de minute si apoi toarna produsul obtinut in cada. Optional, presara petale de trandafiri pe suprafata apei... Efectul va fi incredibil!


  • Pentru improspatarea aerului din camera, amesteca plante uscate (lavanda, trandafir, scortisoara sau cuisoare) si presara amestecul pe covor. Lasa-l timp de o ora.


  • Cu totii avem nevoie de relaxare pentru a da randament maxim. Nu te priva de un rasfat si niste tratamente precum cele descrise anterior (sau altele asemanatoare, pe care le poti inventa chiar tu). Savureaza aroma naturala a plantelor, bucura-te de ea si las-o sa te ajute!



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod