Produse cosmetice obtinute din... fructe si legume

Cu siguranta, stii ca fructele si legumele sunt importante atat pentru starea sanatatii, cat si pentru un aspect frumos al pielii si parului. Insa, in afara consumului propriu zis, exista mai multe modalitati de a beneficia de elementele nutritive si vitaminele pe care le contin acestea.

In loc de crema hidratanta... faina de ovaz!

Nimic nu se compara cu un bol de faina de ovaz... folosit ca produs cosmetic de ingrijire a tenului! Nu te mira. Stiai ca ovazul are proprietatea de a absorbi excesul de sebum si de a hidrata pielea? Adauga un pic de lapte si ai obtinut un amestec ce va conferi stralucire si prospetime tenului tau.

Ce iti trebuie

Doua linguri de ovaz
O lingura de lapte sau de iaurt (atentie - nu alege un produs degresat! Este recomandabil consumului, dar in acest caz nu ar avea efect)
Un blender - sau, in lipsa acestuia, un mixer.


Cum sa procedezi

Amesteca faina si laptele (sau iaurtul) in blender pana cand obtii o pasta omogena. Dupa ce te-ai spalat pe fata, aplica amestecul, masandu-te cu blandete. Lasa-l sa actioneze 15 minute si spala-te apoi cu apa calduta.

Daca ai pielea sensibila, esti predispusa la aparitia iritatiilor sau eczemelor, ar fi indicat sa testezi mai intai acest amestec - pe partea interioara a bratului. Daca pielea se inroseste sau apare pruritul, renunta la acest produs.

Exfoliant tropical

Sunt delicioase si sanatoase. Cu siguranta, esti la curent cu proprietatile nutritive ale ananasului, bananelor, fructelor de papaya, mango si asa mai departe. Te-ai fi gandit, oare, ca actiunea lor exfolianta este cat se poate de benefic pentru ten? Si vestea buna este ca nu trebuie nici sa renunti la ananasul pe care intentionai sa-l mananci, pentru a-i oferi pielii un adevarat rasfat.


Ce iti trebuie

Un fruct de papaya sau ananas
Un cutit bine ascutit.

Cum sa procedezi

Ai grija ca fructul sa fie bine copt. Curata-l bine si taie coaja in bucati mici. Dupa ce ai savurat miezul aromat, aplica pe ten bucatile de coaja, cu partea zemoasa in jos (in prealabil, demachiaza-te) si lasa sucul sa actioneze cateva minute/ Clateste-te si tamponeaza-te cu un prosop.

Otetul de mere face minuni pentru parul tau

Nimic nu anunta mai frumos si mai realistic sosirea toamnei decat culesul merelor si aroma pe care o raspandesc acestea. Otetul obtinut din mere poate realiza adevarate miracole pentru par - ii confera stralucire, suplete si volum si se potriveste pentru toate tipurile de fir!

Ce iti trebuie

Doua linguri de otet de mere
Trei cesti de apa distilata.


Cum sa procedezi

Amesteca otetul si apa. Spala-te cu samponul tau obisnuit si, la final, clateste-te cu amestecul obtinut. Atentie - nu mai clati parul inca o data, pentru ca in felul acesta nu vei obtine nici un rezultat.

Masca faciala obtinuta din dovleac

Dovleacul constituie un ingredient excelent pentru masca faciala, indiferent de tipul de ten, dar este cu precadere recomandat persoanelor cu pielea sensibila. Bogat in vitamina A, C si zinc, dovleacul hidrateaza pielea si, in combinatie cu alte componente, contribuie la absorbirea mastii in piele.

Ce iti trebuie

22 de lingurite de dovleac copt (proaspat sau conservat)
O jumatate de lingurita de miere
Un sfert de lingurita de lapte.

Ingrediente optionale
- daca ai tenul uscat: jumatate de lingurita de zahar nerafinat.

- daca ai tenul gras: un sfert de lingurita de otet de mere sau de suc proaspat de afine.

Cum sa procedezi

Combina toate ingredientele, amesteca-le si aplica produsul pe fata, evitand zona ochilor. Relaxeaza-te si lasa produsul sa actioneze timp de 10-15 minute, exfoliind si hidratand epiderma. Spala-te cu apa calduta si aplica o crema hidratanta, adecvata tipului tau de ten.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgiana pe 12 Aug 2009, 23:11
    pentru anna

    draga anna eu am folosit otetul de mere si chiar are un miros neplacut dar odata cu uscarea parului mirosul se duce

    0
    0

  • anna pe 25 Iun 2008, 17:09
    ...

    Daca as folosi otetul de mere pentru par,el ar avea un miros neplacut si asta nu vreau...ce as putea face?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod