Plan anti-îmbătrânire: 5 trucuri care te întineresc

Ca să-ţi păstrezi corpul sănătos şi pielea tânără este nevoie să lucrezi din interior, nu numai la suprafaţă. Pe lângă produsele de înfrumuseţare care se aplică la exterior, ia aminte la alte câteva trucuri oferite de celebrul medic Dr. Oz!

Ca să-ţi păstrezi corpul sănătos şi pielea tânără este nevoie să lucrezi din interior, nu numai la suprafaţă. Pe lângă produsele de înfrumuseţare care se aplică la exterior, ia aminte la alte câteva trucuri oferite de celebrul medic Dr. Oz!

 

Specialistul porneşte de la ideea că lucrurile mici pe care le poţi schimba astăzi se pot face resimţite mai târziu când pe măsură ce îmbătrâneşti organismul tău nu este la fel de rezistent.

Cu câteva mici obiceiuri zilnice pe care trebuie să le implementezi şi să le urmezi de acum înainte poţi să-ţi păstrezi sănătatea şi frumuseţea.

Iată care este planul propus de Dr. Oz:

 

1. Previi apariţia ridurilor consumând mai puţin zahăr!

Potrivit specialistului, consumul ridicat de dulciuri distruge colagenul, favorizând apariţia ridurilor.

2. Păstrează-ţi sănătatea acordând atenţia cuvenită alimentaţiei!

Cu toţii avem celule canceroase microscopice în corp, însă depinde de tine ca ele să nu se dezvolte în tumori care pun viaţa în pericol. Tot mai multe cercetări arată faptul că alimentaţia poate să-ţi fie un aliat de nădejde pentru a te proteja de boală.

Consumă în fiecare zi peşte, fructe şi legume de toate culorile şi renunţă la obiceiurile alimentare nesănătoase.

3. Fă mişcare în fiecare zi!

Orice tip de mişcare este binevenită şi aduce beneficii imense pentru organism. Motivează-te, trage puţin de tine şi nu uita ca măcar 10 minute pe zi să faci nişte exerciţii.

4. Păstrează-ţi sănătatea creierului evitând nitraţii!

Alimentele care conţin nitraţi au un puternic efect inflamator în organism care favorizează apariţia multor boli şi degradează încet sănătatea creierului. Fereşte-te pe cât posibil de alimentele procesate din comerţ, cum ar fi mezelurile şi multe feluri de brânză care au un conţinut bogat în nitraţi (îi găseşti trecuţi pe etichetă şi sub denumirea "sodium nitrate").

5. Respectă orele de somn!

Organismul tău are nevoie de somn. Cea mai indicată oră de a merge la somn este 22:00, deoarece organismul se recuperează mai bine şi te vei trezi mult mai odihnită.

 

Cum să-ţi îngrijeşti pielea fără chimicale?


Orice femeie este tentată să folosească tot mai multe produse cosmetice pentru a se menţine frumoasă. În prezent avem o paletă foarte largă de produse care promit o frumuseţe veşnică. Odată cu înaintarea în vârstă, producţia de colagen (o substanţă care ne menţine aspectul neted şi elastic al pielii) este tot mai scăzută şi primele semne ale îmbătrânirii îşi fac apariţia.

Important este să ai grijă de pielea ta cu produse care nu o agresează pentru a îmbătrâni frumos.

Ai opţiuni naturale pentru îngrijirea pielii, cum ar fi uleiul de cocos şi alte uleiuri vegetale presate la rece (migdale, măsline, jojoba, argan, unt de cacao, unt de shea) care au proprietăţi miraculoase, aducând beneficii imense pentru sănătatea pielii. În plus, aplicându-le eviţi substanţele chimice care se regăsesc de regulă în produsele cosmetice din comerţ.(foto: iStockphoto)

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 26 Sep 2011, 11:48
    cam asa

    articolul e bun, dar e mai usor de spus decat de facut. din pacate!

    3
    0

  • cristiana_tica pe 26 Sep 2011, 07:08
    Plan anti-imbatranire

    Foarte interesant,trebuie sa tinem cont de parerea specialistului.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod