Pielea ta si-a pierdut stralucirea?

De cele mai multe ori nu-ti dai seama cum de s-a intamplat acest lucru - cu atat mai mult cu cat respecti cu rigurozitate ritualul de demachiere, tonifiere si hranire cu produse nutritive adecvate. Dar stresul, privarea de somn si un regim alimentar lipsit de aportul necesar de vitamine si acizi grasi pot avea drept consecinta deteriorarea aspectului pielii; aceasta devine terna, lipsita de stralucire, si per ansamblu aspectul tau a devenit unul obosit, denotand epuizare.

Aceste nedorite schimbari sunt adesea asociate cu actiunea nociva a radiatiilor ultraviolete, care pericliteaza colagenul. Acest lucru va cauza absorbirea luminii si nu reflectarea ei - una dintre cauzele aspectului imbatranit.
Ai putea sa-ti dai mai bine seama de ceea ce se intampla daca te gandesti la situatia cand vezi, de la distanta, pe cineva. Ridurile fine nu sunt perceptibile decat din apropiere, dar cu toate acestea te intrebi: "Oare nu se simte bine? De ce arata astfel?".

Din fericire, lucrurile pot fi remediate. Nu cred ca mai este necesar sa-ti vorbesc despre importanta unui stil de viata sanatos si consumul frecvent de fructe si legume, minimum doi litri de apa zilnic, somn suficient si exercitiu fizic. Dincolo de toate acestea insa, secretul stralucirii naturale a pielii il reprezinta exfolierea si hidratarea. Este de inteles: eliminarea stratului de celule moarte de la suprafata va contribui la stralucirea pielii, ca urmare a regenerarii structurii celulare in profunzime.


Dupa exfoliere, ar fi bine sa-ti aplici un ser special cu efect de hidratare si sa nu omiti nici mastile faciale care au acest efect. Este bine ca produsele pentru hidratare sa contina vitamina C, despre care se stie ca are efect de stralucire si, in acelasi timp, este un foarte puternic antioxidant. Prin urmare, va constitui o bariera de protectie inclusiv pentru stres, poluare si fum de tigara.

Si, pentru ca tot se apropie vara, ai putea folosi cateodata o lotiune autobronzanta, care in acelasi timp are si proprietati de hidratare. Acest gen de produs iti va conferi un aspect sanatos si prosper - cel putin, pana il redobandesti pe cel natural! Ai grija insa ca nuanta sa fie una deschisa, pentru ca nu-ti doresti sa arati ca si cum tocmai ai descins din Caraibe...
inca.

Bineinteles ca un rol foarte important il are si machiajul. In situatia aceasta, este bine sa optezi pentru nuante derivate din roz, deoarece astfel tenul tau va avea un aspect stralucitor si natural. Niciodata nu omite fardul de obraz, deoarece contributia lui este semnificativa.

De asemenea, poti folosi si "umbre" de portocaliu. Textura produselor va fi cremoasa, nu mata. Aceasta din urma nu ar face decat sa atraga atentia exact asupra a ceea ce ai dori sa treaca neobservat: paloarea!

In context, nu uita ca ai un aliat nepretuit: pudrele in mai multe nuante! Acestea imbina tonuri precum roz, lavanda, bej, maro, auriu - iti imaginezi ce ar iesi daca ar fi combinate echilibrat, cu ajutorul unei pensule mari? Totul este sa gasesti nuantele ideale pentru tine; unele produse de acest gen sunt concepute pentru finisajul final, altele pentru pometi, tample sau baza nasului.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod