Opt sfaturi pentru a straluci in anotimpul rece

Nu cred ca mai este nevoie sa-ti spun care sunt dezavantajele pe care le ai in timpul iernii: epiderma este mult mai sensibila decat de obicei, mai expusa deshidratarii si iritatiilor. Din fericire insa, exista cateva metode simple si eficiente la care poti apela pentru a fi la fel de stralucitoare indiferent de intemperiile atmosferice...

  • Nu uita de produsele de ingrijire cu factor de protectie solara (minimum 15), inclusiv in zilele cand cerul este acoperit de nori si nici o raza de soare nu se intrevede la orizont.


  • Nu zabovi prea mult in cada sau la dus, cu atat mai putin in apa fierbinte; pielea are la suprafata o "bariera" naturala de lipide, care o protejeaza, iar sub actiunea temperaturii ridicate si in mediul umed, aceasta ar putea fi deteriorata, iar de aici si pana la aparitie iritatiilor nu mai este decat un pas.


  • In lunile de iarna, renunta la folosirea produselor cosmetice astringente; procentul de alcool pe care il contin favorizeaza deshidratarea, precum si aparitia eczemei sau iritatiilor.


  • Bea cacao cu lapte; boabele de cacao reprezinta o adevarata comoara de antioxidanti cunoscuti sub denumirea de flavonoizi, care actioneaza impotriva radicalilor liberi.


  • Daca iti ingheata picioarele, poti folosi un exfoliant pe baza de sare marina, care contine ulei de jojoba, avocado si vitamina E. Ulterior, aplica o crema intens hidratanta si pune-ti neaparat niste sosete de bumbac pe durata intregii nopti. Dimineata, epiderma va fi catifelata si nu va mai persista senzatia neplacuta de piele uscata, care "tine".


  • In ceea ce priveste buzele, este esential: nici o zi fara gloss sau strugurel (orienteaza-te spre acele produse imbogatite cu vitamine E). Dimineata, maseaza-ti usor buzele cu periuta de dinti, ceea ce va avea efect de exfoliere asupra lor si, o data pe saptamana, foloseste cu incredere mierea de albine, masandu-ti buzele usor.


  • Referitor la par, regula este simpla: indiferent de lungimea acestuia, in timpul iernii este recomandabil sa te imprietenesti cu balsamul din gama leave-in, pe care sa-l folosesti inainte de fiecare uscat cu foehnul sau de folosirea ondulatorului, respectiv placii de intins.


  • Pentru regenerarea periodica si in profunzime a structurii celulare, foloseste produse de ingrijire cu un continut ridicat de amino-peptide (particule de regenerare a pielii).




  •  

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Raluca Pernes pe 9 Nov 2008, 21:42
      acnee

      De cativa ani am o pata daca o pot numi asa de culoare rosie pe nas si nu stiu ce sa fac .am fost si la un dermatolog si nu mi-a spus nimic nou, iar pe urma am fost la un medic in Cluj care mi-a zis sa pun praf de argint insa problema este ca nu gasesc nicaieri acest praf.Va rog ajutatima ,va multumesc anticipat

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod