Nutrienti pentru o piele perfecta

Ceea ce mananci iti afecteaza direct sanatatea, dar si frumusetea. Procedurile cosmetice, indiferent cat de sofisticate si costisitoare ar fi, nu pot remedia problemele pielii decat superficial si pe termen scurt. Pe termen lung, alimentatia este cea care le rezolva cu adevarat.
Ceea ce mananci iti afecteaza direct sanatatea, dar si frumusetea. Procedurile cosmetice, indiferent cat de sofisticate si costisitoare ar fi, nu pot remedia problemele pielii decat superficial si pe termen scurt. Pe termen lung, alimentatia este cea care le rezolva cu adevarat.

Un nou studiu efectuat in Australia a evidentiat ca alimentatia joaca un rol important in prevenirea imbatranirii premature a pielii, potrivit fitnessmagazine.com.

In timpul studiului, pe durata caruia au fost monitorizate obiceiurile alimentare a peste 400 de persoane in varsta, s-a descoperit ca batranii care au consumat mai multe legume, fructe, ulei de masline si peste de-a lungul anilor aveau mai putine riduri decat cei care au consumat carne rosie si diverse grasimi animale.
Iata ce sa mananci pentru ca pielea ta sa arate asa cum iti doresti:

Hidratare


Fiecare celula din corp are o membrana exterioara care permite patrunderea nutrientilor si eliminarea toxinelor. Membranele sunt alcatuite in mare parte din lipide. Acesta este motivul pentru care pielea ta are nevoie de acizi grasi esentiali pentru a fi sanatoasa.
Alimentele pe care trebuie sa le incluzi in dieta sunt uleiul de masline, nucile, alunele, avocado, semintele, pestele gras.

O textura mai fina


Cunoscuta si sub denumirea de retinol, vitamina A este necesara pentru cresterea si diviziunea celulara. Fara aceasta vitamina, pielea nu poate produce noi celule si nici nu le poate inlocui pe cele vechi la capacitate normala, devenind uscata si ingrosata.

Alimentele bogate in vitamina A sunt cele de origine animala, precum carnea, laptele, ouale, dar si unele vegetale, printre care rosiile si morcovii.

Culoare uniforma, fara pete


Vitamina C ajuta la sintetizarea colagenului, cel care pastreaza pielea ferma, iar vitamina E fortifica membranele celulare. Asociati, acesti doi nutrienti  ajuta pielea pe termen lung, protejand impotriva imbatranirii premature.

Pe de alta parte, vitamina C si vitamina E protejeaza pielea impotriva inflamatiilor si previn aparitia petelor pigmentare. Alimente bogate in vitamina C si E sunt fructele precum citricele, merele, dar si cerealele integrale.

Elimina acneea


Eliminarea toxinelor din celule este conditionata de cantitatea de lichide pe care o consumi. Specialistii sunt de parere ca prin inlocuirea cantitatii de lichide pierdute de-a lungul zilei, pielea si intregul organism isi pastreaza sanatatea.


"Apa ajuta la eliminarea impuritatilor din organism care pot determina aparitia acneei", declara Dr. Jeannette Graf, profesor la New York University Medical School. Pe langa asta, consumul adecvat de lichide contribuie la hidratarea stratului superior al pielii, ceea ce ii ofera un aspect stralucitor si sanatos. Bea in fiecare zi doi litri de apa si mananca fructe si legume ce contin o cantitate mare de apa, precum pepene, rosii, castraveti, citrice.

Antirid


Pielea ta are nevoie de seleniu pentru a se mentine tanara. Seleniul are efecte antiinflamatorii, dar si proprietati anticancerigene. Alimentele cu un continut ridicat de seleniu sunt carnea de pui, nucile si cerealele integrale. Pe langa seleniu, pentru a intarzia cat mai mult posibil imbatranirea pielii este necesar sa iti sustii organismul in neutralizarea radicalilor liberi.
Antioxidantii iti dau o mana de ajutor in acest sens. Ii gasesti in fructe, legume si cereale integrale.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria15bz pe 24 Ian 2010, 04:58
    buna

    ma intereseaza foarte mult sanatatea si corpul meu,de aceea accesez destul de des asemenea site-uri cere ma pot invata multe lucruri benefice.multumesc

    0
    0

  • Capshunyk. pe 22 Dec 2009, 12:35
    ....

    Va multumesc ca ati scris acest articol.M-a ajutat foarte mult.Aveam inainte o piele nu prea...perfecta ;;), dar acum e excelenta.Tratamentele naturale sunt cele mai bune.Bafta Tuturor :X:X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod