Nu mai transpira! 5 secrete prin care poţi stopa sudoarea

Transpiraţia excesivă este o problemă care îţi poate da adevărate bătăi de cap. Inoportună, întrucât îşi face apariţia în momentele de stres, chiar şi în context social, sudoarea poate fi însă ţinută sub control. Iata cinci secrete care te vor ajuta să scapi de transpiraţia abundentă!

Transpiraţia este un fenomen obişnuit prin care organismul se răcoreşte, în diverse contexte: în timpul verii, când faci sport, când ai febră ori în situaţii cu încărcătură emoţională ridicată.
În momentul în care temperatura corpului tău creşte, hipotalamusul, glandă care acţionează ca un termostat, transmite semnale creierului, iar sudoarea îşi face apariţia, în special în zona axilelor, dar nu numai.

Problemele apar atunci când, dintr-un motiv sau altul, ajungi să transpiri excesiv, situaţia devenind de-a dreptul stânjenitoare la birou sau în alte contexte sociale. Ce ai putea face pentru a elimina acest neajuns? Iată câteva soluţii:

1. Consultă un medic

În cazul în care transpiri abundent chiar şi atunci când nu există - aparent - factori predispozanţi, nu ar strica să consulţi un specialist.
Şi asta fiindcă transpiraţia excesivă ar putea fi un indiciu al unor posibile afecţiuni, precum diabet, disfuncţii tiroidiene, boli de inimă şi de plămâni etc.

Totodată, sudoarea excesivă poate fi şi simptomul hiperhidrozei generalizate, o disfuncţie a sistemului nervos central care determină transpiraţia permanentă, de regulă la nivelul palmelor, axilei şi/sau tălpilor.

Hiperhidroza poate fi gestionată în feluri multiple, de la folosirea unui antiperspirant puternic cu clorură de aluminiu hexidrat, eliberat pe reţetă, la administrarea unei medicaţii specifice (anticolinergice, beta-blocante etc.) şi injectarea cu botox.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod