Nu aduce iarna si pe chipul tau!

Cu alte cuvinte, nu lasa ca anotimpul rece, vremea destul de aspra si intemperiile atmosferice sa-si puna in chip cat se poate de neplacut amprenta asupra aspectului tau. Din cauza ninsorii, a ploilor si - capac la acestea - a gerului piscator, epiderma se poate usca si deshidrata, iar de aici pana la eczeme si iritatii nu mai este decat un pas. E de preferat sa nu ajungi sa-ti pui problema acestui pas buclucas...

  • Foloseste un pulverizator (cu apa minerala ar fi cel mai bine, si ti-l poti face singura).
    Tinand cont de frecventele si brustele schimbari de temperatura pe care le infrunti zilnic, de la aerul cald si uscat din interior la umiditatea de afara si invers, tenul tau are de suferit si o oarecare constanta i-ar prinde bine. Cand vii de afara, pulverizeaza putina apa pe fata.


  • "Aboneaza-te" la produse de ingrijire bogate in grasimi. Emulsiile de acest gen constituie o "armura" care te protejeaza mult mai bine de frig, in comparatie cu acelea bazate doar pe apa. Nu le aplica insa pe corp, mai ales daca stii ca esti predispusa la transpiratii.


  • Inainte de a iesi, nu uita de produsele de ingrijire imbogatite cu SPF (minimum 15). Ca nota informativa (sau semnal de alarma, sa zicem), retine faptul ca vara, la mare, nisipul reflecta doar 17 la suta din lumina, in timp ce zapada, un procent de 80 la suta. Cred ca este un argument suficient pentru a te convinge sa ai in vedere acest aspect.


  • Manusile pot fi destul de plictisitoare: ne jeneaza, le uitam cine stie pe unde... Insa n-ar trebui sa le lasam acasa. Inrosirea pielii, cauzata de frig, si contracarata ulterior de apa rece, are impact dezastruos pe termen lung.
    Daca afara nu este foarte rece, opteaza pentru manusi de bumbac, un material bland si care nu irita pielea.


  • Ai grija cum te imbraci. Este mai bine sa pui trei bluze mai subtiri decat un pulover atat de gros, ca ai impresia ca tocmai te-ai bagat intr-o capsula. In felul acesta, vei preveni transpiratia (doar poti renunta la doua din trei) si vei putea mentine o temperatura constanta a corpului.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod