Mergi la piscina deja? Ai grija de frumusetea ta!

Pana cand vei ajunge - in sfarsit - la mare, te poti pregati in acest sens mergand la piscina. Este un loc minunat, unde te poti relaxa si poti anticipa astfel fericitele zile care se apropie. Dar, pentru a te bucura de plaja si pentru a evita surprizele neplacute, este bine sa tii cont de o serie de reguli - pe cat de simple, pe atat de importante.

  • Nu te amagi cu ideea ca soarele nu este daunator. Chiar daca nu esti pe nisipul fierbinte, razele sunt la fel de periculoase pentru epiderma. De aceea, protejeaza-te corespunzator, cu produse continand factor de protectie.


  • Parul nu trebuie uitat. Dupa ce te intorci acasa, spala-te pe cap, usuca-te prin tamponare cu un prosop moale si aplica o masca speciala, care hidrateaza firul din belsug. In caz contrar, clorul din apa de la piscina va duce la deshidratarea parului si la pierderea stralucirii naturale a acestuia.


  • Este esential sa-ti protejezi fata de razele soarelui (intre altele, acest lucru previne aparitia ridurilor), dar ai grija: daca porti palarie de soare si stai sub umbrela, poate n-ar fi rau sa folosesti un autobronzant usor. Altminteri, risti ca fata sa fie mult mai deschisa la culoare comparativ cu restul corpului, iar contrastul este cel putin ciudat.


  • N-ar fi prea recomandabil sa te fardezi. Daca tii neaparat, poti folosi mascara rezistenta la apa si un gloss incolor. In tot cazul insa, nu uita de un balsam protector pentru buze.


  • Daca ai parul lung, poarta-l prins in coada simpla sau intr-un coc. Stiu ca imaginea unei femei cu parul lung, lasat liber si stand pe marginea piscinei este foarte tentanta, dar nu ti-as recomanda sa procedezi astfel. Nesuferitul clor din piscina favorizeaza incurcarea parului. (Daca tot a venit vorba, dupa ce l-ai spalat, descurca-l cu ajutorul unui pieptene cu dintii rari).


  • Pentru a preveni transpiratia fetei si acumularea de sebum, foloseste servetele cosmetice speciale, care absorb excesul de sebum, ajutandu-te sa iti mentii tenul proaspat si matasos.


  • Protejeaza-ti si unghiile, prin aplicarea unui strat subtire de lac incolor, care contine filtru de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Daca ai de gand sa mergi mai multe zile la piscina, refa-ti manichiura la fiecare doua zile, stergandu-ti unghiile cu dizolvant si aplicand din nou lacul protector.


  • Vrei sa te parfumezi? In acest caz, orienteaza-te spre un parfum usor, cu un continut redus de alcool (in felul acesta, vei preveni transpiratia) sau, si mai bine, inainte de a merge la piscina foloseste o lotiune de corp parfumata.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod