Merele - magia toamnei si a frumusetii

Despre mar se vorbeste inca din antichitate, fiind considerat un fruct divin si inclus in cultul adorarii numeroaselor zeitati. Stiai insa ca marul poate face adevarate minuni pentru frumusetea ta? Contine atat alfa-hidro acizi, care contribuie la improspatarea epidermei si au efect exfoliant, cat si pectina, care confera fermitate si elasticitate pielii, avand totodata si efect antiinflamator. De asemenea, consumul merelor iti garanteaza o respiratie proaspata si dantura sanatoasa.

Ai mancat ceapa sau usturoi si trebuie sa participi la o intalnire importanta? Marul este solutia salvatoare! Pectina neutralizeaza gustul intepator al alimentelor, iar fibrele fructului au o actiune similara periajului dentar.


Masca faciala din mere si... miere

Formula aceasta combina beneficiile marului cu cele ale mierii, recunoscuta pentru proprietatile sale nutritive. Pielea va fi hidratata optim si va avea un aspect neted si stralucitor.

Ce iti trebuie

- Jumatate din miezul unui mar
- 2 lingurite de miere

Cum sa procedezi

Amesteca bine ingredientele pana obtii o pasta omogena, pe care o tii la frigider timp de 10-15 minute. Aplica produsul pe fata demachiata in prealabil, masand cu blandete pana cand simti ca amestecul devine foarte vascos - in felul acesta va fi stimulata circulatia sangelui, iar fata va deveni mai stralucitoare.
Spala-te cu apa calduta.

Pentru a estompa ridurile si a reduce inflamatiile

Rade un mar crud si aplica-l pe fata. Acest lucru va contribui la estomparea ridurilor fine si va combate inflamatiile. Lasa fructul sa actioneze un interval de zece pana la douazeci de minute, inainte de a te spala cu apa calda.

Masca pentru tenul gras sau acneic

Amesteca in parti egale mar ras crud (sau suc de mere neindulcit) si miere. Aplica amestecul pe fata, maseaza-te si lasa-l sa actioneze timp de zece minute.
Clateste-te cu apa rece.

Ochi umflati si obositi...

Amesteca doua lingurite de sos de mere neindulcit cu un cartof ras. Imbiba doua dischete demanchiante cu acest amestec si aplica-le pe ochi, timp de 10-15 minute. La sfarsit, clateste-te cu apa calduta.

Masca faciala cu dublu efect: exfoliere si hidratare

Ce iti trebuie

- Un sfert din miezul unui mar, dat pe razatoare
- O lingurita de ovaz pisat
- O lingurita de miere
- O lingurita de frisca

Cum sa procedezi

Amesteca bine ingredientele si aplica produsul pe fata, masand cu blandete.
Lasa sa actioneze timp de zece minute si spala-te cu apa calda.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod