Machiajul tău: Cum să arăți fresh după ce ai băut toată noaptea

Facebook Twitter Comenteaza
Machiajul tău: Cum să arăți fresh după ce ai băut toată noaptea

O ieșire cu prietenele se poate transforma ușor într-o beție de pomină, când uiți să numări cocktailurile. Dacă este important să arați cât mai bine a doua zi, ai la îndemână mai multe trucuri utile de machiaj, care te pot ajuta să arăți fresh după ce ai băut toată noaptea.

Ține cont de faptul că alcoolul te-a deshidratat puternic, iar atunci când vrei să ascunzi semnele de mahmureală primul pas este să bei cât mai multă apă sau ceai de plante.

Ocupă-te de ochii umflați

Dacă ai la îndemână o cremă cu pro-vitamina B5, aplic-o rapid în zona ochilor. În lipsa unor cosmetice al căror scop este dezumflarea ochilor, poți aplica gheață, linguri reci, felii de castravete de la frigider.
Un remediu natural excelent sunt pliculețele de ceai verde sau negru, folosite și ținute peste noapte în frigider.

Aplică o mască sau o cremă hidratantă

Când ai timp pentru o mască hidratantă, acesta este soluția cea mai bună pentru a-i reda pielii uscate tale uscate vitalitatea și strălucirea. Mai rapid, aplică o cremă hidratantă mai grasă decât cea folosită zilnic.

După ce ți-ai hidratat tenul, folosește un primer pentru ca fondul de ten să se prindă cât mai bine de piele și poți folosi și un primer special pentru machiajul de ochi. Machiajul va ramâne astfel cât mai proaspăt întreaga zi.

Folosește un blush mai aprins decât nuanța ta obișnuită

Fardul de obraz lichid sau cremă se aplică primul, chiar înainte de fondul de ten, pentru un look cât mai fresh.
Alege o nuanță de blush lichid mai deschisă decât cea folosită zi de zi și aplic-o uniform pe pomeți.

Pentru machiajul obișnuit, se recomandă întinderea blushului către tâmple, dar pentru a ascunde semnele abuzului de alcool, aplică-l doar pe pomeți.

Aplică un fond de ten strălucitor

Cel mai bun efect la aplicarea fondului de ten îl poți obține dacă amesteci puțină pudră cu efect de iluminare, însă nu este recomandată folosirea unui alt produs cu efect de strălucire: efectul nu va fi același.

Folosește generos concealer în zona cearcănelor

Creionul corector este un pas peste nu poți să sari, mai ales în zona ochilor. Chiar dacă ochii nu mai par umflați, ai nevoie de concealer pentru a ascunde cearcănele ce sunt mai proeminente după ce ai băut toată noaptea.
Când simți că creionul corector nu este suficient, poți aplica foarte puțin ruj portocaliu, pe care să îl omogenizezi corect sub ochi.

Evită fardul de ochi strălucitor

Când aplici fardul de ochi, alege dintre nuanțele mate. Fardurile cu efect de strălucire îți vor accentua ridurile fine sau de expresie.

La mahmureală, evită nuanțele închise: machiajul de tip smokey eyes îți va adânci ochii în orbite. Alege nuanțe mai vesele pentru fardul de ochi, care îți împrospătează fața.

Folosește o mascara cu efect de lungire

Genele joacă un rol important când vrei să arăți fresh după ce ai băut toată noaptea. Primul pas este cleștele pentru curbarea genelor. Dacă îl folosești corect, genele curbate îți oferă un look mai alert.

Alege o mascara cu efect de lungire în acelasi scop.
Cele cu extra volum îți pot accentua cearcănele prin faptul că proiectează umbre mai groase sub ochi.

Aplică un ruj deschis la culoare

Completează-ți lookul proaspăt cu un ruj într-o nuanță deschisă sau veselă și fața ta nu va oferi niciun indiciu cu privire la noaptea de distracție pe care tocmai ai încheiat-o.

Autor: Iulia Anghel

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod