Machiajul de primavara: un recital de culoare si imaginatie

Stilistii britanici vorbesc despre anul 2007 ca despre un "fashion babilon" atotcuprinzator de textura, culoare, forma si imaginatie. Totul pare permis, a te asorta prea mult este old fashion, putem vorbi de o lume in care liberul arbitru, deci personalitatea, conteaza foarte mult. Practic, poti purta lucruri de calitate in care te simti bine si in care te regasesti, fara a pune pret prea mare pe parerea celorlati.

Se poate observa ca sunt unele piese vestimentare prezente in tendinte, iar si iar, trecand prin mai multe sezoane cu mici modificari cromatice sau alte mici retusuri. Este cazul papucilor flip flops prezenti in tendinte de cateva sezoane sau cel al accesoriilor colorate care se regasesc si in tendintele acestei veri cu mici modificari.
Daca tot este vorba de accesorii, machiajul este si el un accesoriu, din categoria "nu renuntam la el", "ne place" si deci "il folosim".

Tendintele trec, naturalul ramane...

Acesta este cel de-al treilea sezon cand machiajul natural-transparent-nude este prezent in tendinte si, pentru ca este frumos, practic si usor de realizat, se pare ca va ramane prezent in tendinte destul de mult timp de acum incolo... cu mici diferente.

Se alege un fond de ten transparent, care poate fi folosit ca atare sau se poate fixa cu un fard foarte fin, bej sidefat. O astfel de combinatie ofera stralucire si transparenta. Fardul corector anticearcan se foloseste numai daca este cazul si nu va fi mai deschis decat fondul de ten (adica, daca fondul de ten este 01, si anticearcanul va fi tot 01, daca fondul de ten este 02, anticearcanul va fi tot 02, nu mai deschis cum se obisnuieste de cele mai multe ori).

Pudra care fixeaza baza de machiaj va fi pulbere, foarte fina, transparenta si se va aplica doar in cazul tenurilor seboreice, cu ajutorul unei pensule fine.
Sprancenele se perie cu un fard bej-brun, pleoapele se textureaza in nuante naturale semi mate (roz, bej), in interiorul ochilului se aplica un creion alb sau alb-bej, obrajii se vor colora putin in roz, iar genele se vor farda cu mult-mult mascara de volum... maro.

Buzele pot fi "glossate" roz. Acest tip de machiaj este extrem de fresh si avantajeaza persoanele tinere cu ten luminos; acest machiaj vine in intampinarea tineretului, care insista sa imite starurile pop.

Culoare ferma

Pe o baza de machiaj perfect mata-compacta, cu sprancene foarte bine texturate, se pune accent pe machiajul ochilor. Se alege o nuanta ferma de bleu sau vernil si practic se "incaseteaza" ochiul.
Se fardeaza toata suprafata pleoapei mobile superioare si baza genelor inferioare, se lucreaza incet pentru ca nuanta sa fie uniforma si bine estompata. Se pot folosi gene false sau se foloseste un mascara negru ce ofera lungime, desime si volum. Pentru buze se poate folosi un ruj stralucitor roz-orange.

Grafisme

Se aplica o baza de machiaj clasica, fond de ten, fard corector anticearcan si pudra, se fardeaza natural obrajii si pentru buze rujurile vor fi naturale. Machiajul ochilor este realizat cu nuante inchise ce marcheaza coltul extern al pleopelor pana la jumatatea ochilor. Aceste umbre pot fi negre, gri, aubergine si nu se estompeaza foarte bine.
Machiajul ochilor se completeaza cu o culoare asortata vestimentatiei. Linia sprancenelor se accentueaza foarte bine.






 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod