Lucruri care îți afectează tenul

Cu toate că multe companii și produse promit să-ți ajute fața, există anumite lucruri care îți afectează tenul și pe care ai putea să le schimbi. Iată despre ce este vorba!

Ce activități și produse care îți afectează tenul ar trebui să eviți?


1. Stoarcerea coșurilor


Dacă vrei să îți storci coșul acela care te enervează deja câteva zile, nu vei reuși decât să distribui bacteriile pe restul feței tale. Oricât de tentant ar părea acest obicei, încearcă să-i reziști. Organismul uman este deștept. Știe când trebuie să dispară coșurile, așa că lasă pielea să își urmeze cursul normal.

2. Dușurile fierbinți


După o zi lungă, nu e nimic mai relaxant decât un duș fierbinte. Cu toate acestea, apa fierbinte nu este recomandată pentru pielea ta, așa că încearcă să eviți cât de mult se poate acele dușuri fierbinți și relaxante.
Acestea îți pot deshidrata pielea. Optează pentru un duș cu apă puțin mai rece pentru a-ți proteja pielea.

3. Vizitele la solar


Ai auzit cu siguranță până acum părerile contra vizitelor la solar. Acestea sunt asociate cu afecțiuni grave, precum cancerul de piele. Un studiu a ajuns la concluzia că persoanele care merg la solar prezintă un nivel mai mare al inflamațiilor și roșeții.

4. Exfolierea excesivă


Este recomandat să-ți cureți fața înainte de culcare, în fiecare seară, însă nu trebuie să exagerezi. Folosirea anumitor produse poate fi prea dură pentru pielea ta delicată.
Sunt multe persoane care își exfoliază fața în fiecare zi, însă ajung să aibă tenul iritat, cu toate că își doreau să fie radiantă și strălucitoare. Iar dacă suferi de acnee, este important să ai grijă când vine vorba de exfoliere, deoarece acest procedeu s-ar putea să-ți agraveze problemele pe care le ai.

5. Cafeaua


Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru pielea ta este să te hidratezi. Iar consumul adecvat de apă pe tot parcursul zilei îți va ajuta pielea să rămână tânără și radiantă.
Orice lucru sau produs care te deshidratează te va face să arăți mai în vârstă. Din nefericire, s-ar putea să fie nevoie să renunți la anumite produse din dieta ta. Alcoolul și cafeina acționează ca un diuretic și te împiedică să reții apa, așa că pielea ta se va deshidrata. Iar alimentele procesate conțin mulți conservanți, care au același efect.

De asemenea, specialiștii recomandă să nu îți atingi fața înainte de a te spăla pe mâini, deoarece bacteriile pot fi transferate cu ușurință pe tenul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod