Îţi rozi unghiile? 4 paşi ca să scapi de acest prost obicei

Rosul unghiilor este un obicei care debutează în copilarie şi care se poate perpetua până la maturitate, devenind uneori o reală problemă. Ţi-ai însuşit şi tu acest obicei care îţi distruge manichiura? Iată cum îl transformi în amintire!

Cauzele rosului unghiilor


Stresul şi plictiseala sunt principalii factori declanşatori ai rosului unghiilor. Astfel, nu de puţine ori, te poţi trezi că îţi ronţăi unghiile pentru a scăpa de anxietate sau pentru a umple nişte momente în care n-ai nimic altceva mai bun de făcut, doar pentru a-ţi tine astfel mintea ocupată.

Alte cauze responsabile pentru acest fenomen care, se estimează, afectează aproximativ 45% din populaţia adultă la nivel mondial sunt frustrarea şi singurătatea.
De asemenea, există studii care sugerează ca există oameni care au o predispoziţie către rosul unghiilor.

Trebuie spus, totodată, că rosul unghiilor poate fi un comportament specific persoanelor care suferă de tulburare obsesiv-compulsivă. Astfel, pe lângă obsesia curăţeniei, de pildă, şi rosul unghiilor se poate număra printre obiceiurile pe care simt nevoia să le repete compulsiv.

Deşi rosul unghiilor poate fi supărător, obiceiul nu devine cu adevărat problematic decât atunci când determină inflamaţii, răni şi infecţii care necesită intervenţie medicală, cât şi unghii inestetice şi, nu de puţine ori, tulburări dentare.

Cum scapi de rosul unghiilor?

Dacă ţi-ai propus să scapi de acest obicei supărător, care ţi-a intrat în reflex, poţi recurge la mai multe abordări care s-au dovedit a da rezultatele scontate:
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod