Ingrijirea epidermei afectate de problemele specifice verii

Chiar daca temperaturile se mentin ridicate, transformand fiecare zi intr-un nou gen de provocare, anotimpul calduros se apropie de sfarsit...

Chiar daca temperaturile se mentin ridicate, transformand fiecare zi intr-un nou gen de provocare, anotimpul calduros se apropie de sfarsit. Cei mai multi dintre noi ne-am intors din concedii si ne pregatim sa "infruntam" din nou solicitarile profesionale inerente.

Dincolo de toate acestea insa, exista si o alta problema nu neaparat dificila, dar cu siguranta suparatoare si care nu ar trebui neglijata.

Mai precis, este vorba despre aspectul pielii, care de multe ori are de suferit in timpul verii - fara ca acest lucru sa insemne ca nu te-ai fi ingrijit si nu i-ai fi acordat atentia cuvenita. Dar adesea epiderma se usuca, apar unele iritatii sau reactii alergice, iar arsurile solare cateodata efectiv nu pot fi evitate.

Canicula, razele solare, apa sarata din mare sau clorul din piscina, aerul conditionat, eventualele intepaturi ale unor insecte - toate acestea lasa urme, si tocmai aici trebuie sa intervii.



Nu trebuie sa te invinuiesti sau sa te gandesti ca ai fi gresit pe undeva. Se intampla multor femei si adevarul este ca, oricat de multa grija am avea, pielea are de suferit din cauza radicalilor liberi si a dezechilibrului care se petrece de multe ori vara in ceea ce priveste hidratarea pielii. De aceea epiderma este predispusa la aparitia iritatiilor, uneori se inaspreste, se usuca, ai senzatia ca "te tine ceva" (de fapt, pielea este foarte uscata).

Daca toate acestea iti sunt familiare, nu dispera. Nu este greu ca pielea ta sa-si recapete aspectul catifelat si stralucirea naturala. Pentru inceput, ai nevoie de o exfoliere profunda. In caz contrar, cremele si lotiunile hidratatante nu-si vor face efectul decat cel mult pe jumatate.

Dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa te gandesti la vreun gomaj agresiv, desi unele femei cred ca despre asta este vorba.
Gandeste-te ca epiderma este oricum intr-o conditie delicata si are nevoie de un tratament de revitalizare, hranire si sustinere. Tocmai de aceea si exfolierea ar trebui facuta cu foarte mare atentie, folosindu-se un produs bland, cu textura cremoasa si potential de hidratare. Sunt indicate produsele care contin germeni de grau, miere de albine, iaurt sau castravete (ultimele doua avand si un pronuntat efect cicatrizant).

In situatia de fata nu se recomanda sarurile exfoliante si nici produsele de gomaj facute in casa, pe baza de malai si ulei de masline. Acestea sunt cu siguranta utile, dar se recomanda sa le faci atunci cand pielea isi va fi recapatat aspectul sanatos si va fi echilibrata din punct de vedere al hidratarii. Foloseste o manusa exfolianta si nu o perie, tot din ratiuni de protectie a epidermei.

Exfolierea va fi urmata de un masaj complet cu lotiune puternic hidratanta.
Fiecarei parti a corpului i se va acorda aceeasi atentie, masand-o cu miscari ferme, dar blande, pana cand produsul este complet absorbit. Acest "ritual" se va face saptamanal, dar bineinteles ca dupa dusul zilnic se foloseste din nou crema hidratanta. Procesul de "reparatie" in sine nu va dura decat cinci-sase saptamani, daca este urmat cu strictete.

In ceea ce priveste iritatiile provocate de intepaturile unor insecte (tantari, viespi sau albine de exemplu) ai putea incerca sa iti pui comprese reci si, pentru a limita si trata inflamatia, foloseste o crema pe baza de cortizon.

Referitor la ingrijirea fetei, gatului si decolteului, in principiu se urmeaza cam aceleasi directii. O precizare se impune, totusi: pentru un plus de eficienta, ai putea folosi un ser hidratant - unul cu acid hialuronic, de exemplu.
Acesta va congtribui semnificativ la regenerarea celulara in profunzime.

O alta problema care ar putea aparea are in vedere leziunile acneice. Este adevarat ca, de regula, acestea sunt considerabil ameliorate de actiunea razelor solare, insa in unele cazuri s-ar putea agrava. In situatia aceasta, a folosi o crema mai puternica impotriva acneei ar fi o greseala. Pielea este oricum foarte agresata, iar un asemenea procedeu i-ar putea face mai mult rau decat bine. Daca urmezi vreun tratament nu-l intrerupe, insa ar fi bine sa ceri sa ceri sfatul medicului dermatolog referitor la exfoliere si hidratare.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • afrodita girl pe 8 Sep 2008, 03:11
    produse profesionale din USA

    afrodita.shop@yahoo.com id mess: afrodita.shop Ne puteti adresa orice intrebari referitoare la produsele disponibile pe site sau in stoc si ptr. comenzi pe adresa noastra de email .Asteptam sa ne vizitati si sa va oferim solutiile noastre competitive, din punct de vedere calitativ, dar si financiar. Punem astfel la dispozitia o gama larga de produse cosmetice profesionale menite sa ofere satisfactie deplina clientului final. Cataloage traduse in lb romana si preturile in RON : Produsele profesionale ptr par : L`oreal Professional , Tigi BedHead , Joico , K-pak , Schwarzkopf Professional , Wella Professional , L`oreal Natures Therapy , Matrix , Bonacure , Redken Woman & Men , L`oreal Textureline , Kerastase etc. Produse ptr machiaj : Lancome , L`oreal , MAC, Clinique , NEUTROGENA , Revlon , Estee Lauder , Elizabeth Arden etc. Produse ptr ten uscat/gras/mixt : Clinique, Lancome, Estee Lauder etc. Produse profesionale ptr unghii : O.P.I , Creative Nail Design , China Glaze , Orly etc. Produse prfesionale ptr vopsirea/decolorarea parului : L`OREAL pROFESSIONNEL, IGORA ROYAL SCHWARZKOPF, JOICO VEROCOLOR, MATRIX SOCOLOR, ETC.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod