Influenta antioxidantilor asupra frumusetii

Antioxidantii au ajuns sa fie recunoscuti drept substante vindecatoare pentru aproape orice problema, de la cancer si pana la riduri.>
Antioxidantii au ajuns sa fie recunoscuti drept substante vindecatoare pentru aproape orice problema, de la cancer si pana la riduri. Dar care este adevarul si cum anume influenteaza frumusetea antioxidantii din produsele cosmetice?

Folosim de peste un deceniu creme bogate in antioxidanti. De ce au ramas antioxidantii ingredientele preferate pentru prevenirea ridurilor? In primul rand pentru ca s-a descoperit ca produsele pe baza de antioxidanti sunt singurele care sunt cu adevarat eficiente in "prevenirea" imbatranirii pielii.

Prevenirea se traduce aici de fapt prin intarzierea aparitiei semnelor vizibile ale imbatranirii, precum pierderea elasticitatii pielii, pierderea colagenului, depigmentari, riduri fine sau riduri profunde.

Cu produsele pe baza de vitamine (in principal vitaminele A si C), putem corecta semnele imbatranirii, dar cu o paleta mult mai larga de antioxidanti putem contribui la incetinirea mecanismului care cauzeaza imbatranirea celulelor pielii. Asa cum se stie, prevenirea este intotdeauna preferata tratarii, iar acest lucru este valabil si in cazul imbatranirii pielii.

Multe femei sunt sceptice cand vine vorba de cremele cu vitamine si antioxidanti, in special pentru ca sunt de parere ca vitaminele scrise pe eticheta sunt numai o modalitate de a le convinge sa cumpere produsul si ca vitaminele respective nici nu au cum sa patrunda in piele. Adevarul este de cealalta parte. S-a demonstrat ca vitaminele chiar pot penetra straturile profunde ale pielii si, mai ales, au capacitatea de a contribui la intarzierea procesului de imbatranire.

Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt vitaminele A, C, E si antioxidantii din ceaiul verde. Dar, cu timpul, lucrurile s-au mai schimbat si diferite alte tipuri de antioxidanti incep sa fie folositi in industria cosmetica.

Vitamina E va fi intotdeauna considerata un antioxidant eficient, precum si vitamina C, care are rolul de a potenta proprietatile antioxidante ale vitaminei E. Ceaiul verde este, de asemenea, o sursa excelenta de antioxidanti. Dar mai sunt si alte tipuri de antioxidanti care au inceput de curand sa fie folositi. Printre acestia se numara: superoxid dismutaza (SOD), coenzima Q10 (ambele sunt enzime care se gasesc in mod natural in organism) si idebenonul.

Iata care sunt principalele proprietati ale diferitelor tipui de antioxidanti:

Vitamina E - previne deteriorarea celulara provocata de radicalii liberi din mediu (de exemplu, radicalii produsi de expunerea la razele UV)
Superoxid dismutaza - inhiba formarea radicalilor liberi si transforma radicalii liberi foarte reactivi in forme mai putin agresive
Coenzima Q10 - neutralizeaza sau inhiba formarea radicalilor liberi; protejeaza colagenul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi produsi de razele UV
Vitamina C - functioneaza in special in asociere cu vitamina E pentru a neutraliza radicalii liberi
Ceaiul verde - reduce inflamatiile provocate de radicalii produsi de expunerea la raze UV

Principiul "ce e prea mult strica" este valabil si in cazul antioxidantilor. Desi multe persoane tind sa creada ca o cantitate mai mare de antioxidant poate avea efecte benefice in plus fata de o cantitate mai mica, adevarul este ca in concentratii mari, antioxidantul se transforma in pro-oxidant (radical liber).

De aceea, echilibrul dintre concentratia si tipul antioxidantului este extrem de important in protejarea celulelor. Prin urmare, alegere produselor cosmetice pe baza de antioxidanti trebuie facuta cu mare atentie, impreuna cu un medic dermatolog, daca este posibil.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adriana pe 7 Feb 2011, 23:42
    Antioxidantii impotriva migrenelor

    Antioxidantii ajuta la reducerea migrenelor, chiar daca nu vei scapa cu totul de acele dureri, cel putin le amelioreaza si nici nu vor fi asa dese.Eu le-am incercat si imi fac foarte bine.

    0
    0

  • alexandra pe 15 Aug 2010, 19:02
    vitamina c

    este adevarat ca vitamina c iti intarzie menstruatia?...

    0
    0

  • Airin pe 9 Iul 2008, 09:51
    frumusete

    a te hrani cat mai sanatos,a face miscare zilnic,macar mers pe jos,a bea multa apa si a iesi cat mai des in natura...a te hidrata zilnic in functie de ten si varsta,a gandi frumos in fiecare zi si a nu uita sa zanbim,cred ca ne face viata atat de frumoase si dornice de viata,capabile sa infruntam orice situatie.Fiti frumoase!

    0
    0

  • asinet23 pe 25 Mar 2008, 14:05
    vitamine si antioxinadti

    Este perfect adevarat ce ati spus mai devreme. Singura problema este "de unde procuram antioxidantii, de unde procuram vitaminele" Aveti mare atentie... 99% din suplimentele alimentare pe care le gasiti in farmaci contin vitamine, minerale obtinute pe cala sintetica. Organismul nu le recunoaste, incearca sa le respinga, iar in cazul in care nu reuseste le stocheaza anapoda. Ese clasic cazul calciului care se asociaza cu vitamine D pentru fixare. calciu obtinut pe cale sintetica este extrem de daunator. Se poate depune in ficat, splina, unde formeaza asa zisele pietre, pe oasele coloanei vertebrale, unde formeaza ciocuri si oriunde unde nu este dorit. olositi numai calciu obtinut pe cale naturala. Un alt caz celebru este al vitaminei A. Toti stim ca un aport crescut de vitamina a este extrem de daunator organismului. Vitamina A sintetica este eliminata greu de organism si poate duce la acumularea de concentratii crescute care produc mai mult rau decat bine. Produsele cosmetice cu antioxidanti pot produce foarte mult rau, tocmai pentru ca acesti antioxidanti sunt obtinuti pe cale sintetica.

    0
    0

  • tana pe 15 Mar 2008, 14:32
    sanatate

    ai spus un mare adevar ,sunshine;degeaba ingrijesti exteriorul ,adica efectul ,si nu ai grija in aceeasi masura si de interior;mai rar ca o manifestare la nivelul pielii sa aiba o cauza doar din exterior.Nu sunt impotriva cosmeticelor ,mai ales cand sunt naturale ,dar tenta aceasta de mercantilism imi repugna.Mai bine imi dau pe fatza cu lapte crud si nu am nevoie de produsele acestea savante care te ard al portofel.in tineretzea mea ,faceau minuni cremele pe baza de produse apicole.Acum se vorbeste ff putzin de aceste produse ,dar ne ametzesc cu Q10,flavo -nushtiuce ....tot felul de termeni naucitori....... care ,sigur se gasesc si in masca cu ou ,si in masca cu castravete ,adica in ceea ce e valabil de cand lumea

    0
    0

  • sunshine pe 28 Feb 2008, 19:17
    o alta parere

    Frumusetea vine din interior, dintr-un regim viata sanatos. Parerea mea e ca de aici trebuie sa porneasca orice schimbare in bine a aspectului exterior. Atata timp cat nu mancam ceea ce ne face bine (inclusiv acei "antioxidanti"), nu ne hidratam si nu facem niciun sport, orice crema va fi inutila sau , in cel mai bun caz, ne va face sa traim cu senzatia ca "ne face bine". In ziua de azi s-a construit o intreaga industrie pe baza acestor antioxidanti tocmai pentru ca se sustine ideea de "natural", idee care prinde. Minciuna e ca acesti antioxidanti din cosmetice nu sunt altceva decat noi "preaparate " proaspat iesite din laboratoarele de chimie. Si hai sa fim seriosi : pentru a trata o afectiune trebuie tratata cauza, nu efectul !

    0
    0

  • sara pe 28 Feb 2008, 14:53
    intrebare

    si dc se transforma in pro-oxidant care este efectul?!

    0
    0

  • nicoleta condruz pe 28 Feb 2008, 14:51
    vitamina E

    vitamina E este de folos si fetelor care le intarzie ciclul menstrual,(au o dereglare)o cura de 1 luna este benefic ,in cazul fetei mele a dat rezultate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod