Incearca masajul pe plaja!

Daca esti in concediu la mare, este timpul sa incerci ceva nou si in ceea ce priveste metodele care te ajuta sa scapi de stres. Masajul pe plaja este o metoda de relaxare moderna care te va detensiona si te va face sa te simti plina de viata, bucurandu-te de senzatii tactile pe cat de neasteptate pe atat de placute.

A-ti abandona corpul in mainile experte ale unui strain, fie si pentru cateva minute, si a te bucura de senzatiile placute oferite pielii tale nu a fost perceput intotdeauna ca un lucru bun in societatea noastra. In Asia si in Africa, masajul este integrat in practicile de igiena. De mai bine de zece ani, aceasta metoda de relaxare a devenit comuna si in Europa, fiind folosita mai ales in scopuri medicale, sportive sau erotice. Masajul se practica in saloanele de frumusete, centrele de sanatate si cele de thalasoterapie.


De ce sa nu il practici la malul marii, instalata comod pe nisip, departe de stresul cotidian, de poluare si furnicarul citadin? Nu rezista tentatiei si accepta provocarea intre doua sedinte de bronzat! Este metoda ideala sa iti incarci bateriile si sa simti cum tot corpul iti este invadat de energie. Indiferent daca masjul este usor sau apasat, pe intreg corpul sau doar pe spate, este o metoda foarte buna de eliminare a tensiunilor.

Masajul pe plaja a aparut pentru prima oara in Asia si Caraibe, patrunzand ulterior si in Europa. Daca ai ales sa iti petreci vacanta in tara, te poti bucura de acest privilegiu si pe plajele litoralului romanesc. Este posibil chiar sa intalnesti masori care vin sa iti faca cunoscute serviciile lor, mult mai ieftine decat in centrele specializate.
Din program fac parte servicii inspirate din diverse tehnici orientale traditionale. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca acesti masori nu sunt foarte calificati si chiar daca stapanesc anumite tehnici nu trebuie sa te astepti la efecte terapeutice. Daca vrei sa beneficiezi de un masaj care sa iti stimuleze cu adevarat circulatia, sa iti faciliteze digestia, somnul si respiratia, este mai bine sa apelezi la serviciile unor masori profesionisti din centrele medicale. Masajele facute in saloanele spa si de infrumusetare sau pe plaja nu pot decat sa te relaxeze, fara a avea si implicatii medicale.

Pe plaja te poti bucura de tehnicile masajului oriental, folosind uleiuri cu arome specifice care, in mainile expertilor, devin adevarate stimulatoare ale simturilor.
Masajul are o durata variabila, in functiile de tehnicile aplicate, tinand intre 15 minute si o ora. Iata patru tipuri de masaje pe care le poti testa pe plaja:

Masajul indian este tipul de masaj practicat cel mai frecvent pe plaja. Se bazeaza pe aceleasi principii ca cele ale medicinei traditionale indiene avand scopul de a restabili echilibrul intre fluxurile care strabat organismul.

Masajul Thai este unul dintre masajele asiatice complete, cumuland tehnici indiene si chinezesti, cunoscute pentru reglarea energiilor din corp. Este o tehnica destinata destinderii, facand apel la principiile de acupresiune chinezesti. Foarte tonic si stimulator, est practicat, conform traditiei, pe o saltea subtire si fara ulei.

Masajul californian este mai putin intalnit pe plaja.
Masorul va utiliza miscari ample si lente, asociate cu piscaturi, apasari si intinderi ale masei musculare. Obiectivul este eliminarea tensiunii mentale. Se practica utilizand un ulei imbogatit cu arome florale.

Masajul pe scaun este simplu si armonios, apropiindu-se de relaxarea energetica. Ideal creat pentru a dura doar cateva minute, se poate practica indiferent de loc si in orice moment al zilei. Acest tip de masaj se axeaza mai mult pe zona cefei, a umerilor, bratelor, palmelor, relizandu-se cu apasari ale degetelor, tehnica inspirata din masajul Thai. Te va ajuta sa-ti regasesti calmul si linistea.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • burcea pe 15 Iun 2009, 22:11
    masaj

    Servicii profesionale pentru masaj!!! -masaj de relaxare -masaj medical -masaj anticelulitic -barefoot masaj -reflexoterapie -shiatu -masaj sportivi -thay masaj -presopunctura -tratamente corporale -tehnici orientale de relaxare TEL.0723204263,0756417402 detalii pe www.masajmedical.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod