Implanturile mamare - esti sigura ca vrei sa-ti schimbi viata?

Este o problema pe cat de controversata, pe atat de incitanta si care poate genera cele mai aprinse discutii, cu argumente de ambele parti: atat din partea celor care sustin ca o astfel de interventie...
Este o problema pe cat de controversata, pe atat de incitanta si care poate genera cele mai aprinse discutii, cu argumente de ambele parti: atat din partea celor care sustin ca o astfel de interventie, atunci cand se impune din considerente estetice, poate face adevarate minuni, cat si a celor aflati de cealalta parte a baricadei, potrivit carora "este inutil si potential periculos sa intervii acolo unde nu ai nici o problema de sanatate... ci doar una de ordin estetic".

Iar pentru cea din urma, considera aceleasi persoane, ar fi nevoie cel mult de o vizita la psiholog, deoarece in ultima instanta este vorba despre o chestiune de perceptie a propriei persoane si de respect de sine.

Este greu de stabilit care dintre cele doua parti are dreptate; de fapt, cred ca fiecare dintre ele are, in felul sau si poate gasi argumente din belsug pentru a-si sustine pozitia. In cazul in care "cochetezi" cu ideea, ar trebui sa te gandesti extrem de serios si sa iei in calcul toate aspectele.
Dincolo de motivul pe care-l ai - factorul estetic - vorbim despre o interventie chirurgicala serioasa, realizata sub anestezie generala si care comporta riscurile specifice.

Nu ne-am propus ca, in acest material, sa-ti prezentam o "trecere in revista" a tot ceea ce inseamna o astfel de operatie, inclusiv tipurile de implante disponibile, fiecare cu avantajele si eventualele sale dezavantaje. Toate acestea ti le va explica pe indelete medicul pe care il vei alege (inclusiv in privinta asta va trebui sa te documentezi serios). Ne-am gandit sa aducem in discutie mai degraba chestiunile de ordine psihologic, emotional, care nu prea sunt compatibile cu... bisturiul.

Cum iei decizia?


In primul rand, gandeste-te. Si nu o zi, o saptamana sau o luna, ci luni in sir, poate chiar un an. Cateodata suntem foarte nemultumite de noi insene (inclusiv din punct de vedere fizic), fara ca acest lucru sa insemne ca am avea, de fapt, vreo problema cu felul in care aratam.

Poate ca sursa nemultumirii tale este cu totul alta si interpretezi gresit.

Iar daca persisti in greseala si ajungi in cabinetul chirurgului plastic... poate mai ai o sansa. Aceea ca medicul sa-si dea seama de ceea ce se intampla cu tine si sa te indemne sa revii atunci cand iti vei dori cu adevarat sa schimbi la tine ceva din punct de vedere fizic. Nu este exclus sa-ti recomande un consult psihologic, in urma caruia ai sansa sa-ti limpezesti gandurile si sa-ti dai seama ce vrei, de fapt.

In cazul in care, dincolo de orice dubiu, ai luat decizia sa iti faci o asemenea operatie, trebuie sa te pregatesti pentru acest pas. Inclusiv - sau mai ales - din punct de vedere emotional.

Intre asteptari si realitate


Tot mai multe femei recurg la acest gen de interventie chirurgicala - de fapt, aceasta tine "capul de afis" in ceea ce priveste operatiile estetice, la nivel global. Este un pas foarte important pentru orice femeie, numai ca, dincolo de imensele satisfactii pe care le aduce, poate atrage dupa sine si probleme.

De exemplu, paciente care sunt dezamagite de felul in care arata bustul lor dupa interventie si care, din acest motiv, se pot confrunta cu stari depresive grave.

Tocmai de aceea, trebuie sa discuti serios cu medicul si sa ii soliciti sa faca mai multe "simulari" in prealabil - de exemplu, sa burduseasca o bustiera cu bucati de vata sau tifon pana cand aceasta va reproduce cu fidelitate aspectul pe care il vor avea sanii tai dupa interventie. Poart-o in fata oglinzii, suceste-te pe toate partile, probeaza diferite rochii (care se preteaza la proba, evident).

Nu pastra la indemana reviste mondene in care se regasesc pozele unor starlete care, consideri tu, au bustul perfect. Acestea nu fac decat sa-ti creeze asteptari nerealiste si sa-ti induca sperante false. Pentru ca, hai sa vorbim serios: vedetele cu pricina au cu totul alte posibilitati materiale. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca nu poti avea acces la tehnologii recente, cu toate ca nu este o interventie ieftina.
Dar alege-ti un sistem de referinta realist.

La capitolul "Chiar esti pregatita sa treci prin asta?" ar mai trebui mentionat un aspect. Mai nimic nu dureaza o vesnicie si implanturile mamare nu fac exceptie. Foarte probabil, intr-un interval de cel mult zece ani, va trebui sa le schimbi. De ce? Spre deosebire de implanturi, care raman aceleasi, organismul evolueaza. Activitatea hormonala, inaintarea in varsta, primul copil... toate acestea pot duce la modificari ale aspectului sanilor, si astfel, implanturile pot deveni vizibile si trebuie inlocuite.

N-ai vrea sa te mai gandesti, totusi?

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisa pe 6 Mai 2013, 13:21
    IMPLANT

    Si Denisa manelista tot la Badea s-a operat!e multumita!

    0
    0

  • alina pe 2 Apr 2012, 19:43
    Ovidiu Grecu

    Eu am fost operata de domnul doctor Ovidiu Grecu...si rezultatul e neasteptat de placut.

    0
    0

  • carmen pe 2 Aug 2011, 16:56
    ajutati-ma

    Am o problema va rog ajutati-ma , m-am operat la domnul doctor badea octavian , mi-am pus o marime destul de mare care mi-a placut foarte mult , in schimb dupa operatie nu , deoarece sunt foarte mici , am o saptamana de la operatie , m-am gandit ca poate doctorul mi-a pus o marime mai mica , voi ce crede-ti ? cineva care sa operat as vrea sa ii pun cateva intrebari sunt disperata va rog

    0
    0

  • ina pe 22 Feb 2011, 17:12
    dr badea

    si eu vreau sa ma operez la domnul doctor badea... si as fi foarte recunoscatoare daca una dintre pacientele dansului ar vrea sa stea de vorba si cu mine. multumesc

    0
    0

  • petronela pe 21 Feb 2011, 20:08
    DR Octavian Badea Medical Apolo

    Am avut operatie de marirea sanilor cu d-l DR. Badea si am fost foarte-foarte multumita !! Nu numai ca sanii arata foarte frumos dar staff-ul cu care lucreaza este foarte profesional si amabil. Il recomand cu cea mai mare caldura pe d-l Dr. Badea. De la prima intalnire ve-ti veadea ca este deosebit. Petronela

    0
    0

  • Alexis pe 20 Apr 2010, 02:35
    dr badea

    la silicoane e super tare doctorul am o cunostiinta s-a operat de 2 ori la el prima oara ca le pusese sub glanda ca asa a vrut ea si apoi sub muschi si a si nascut tipa si se vad superrr tari ..eu vreau la nas la el dar mi-e frica rau :(

    1
    0

  • silvia pe 11 Oct 2009, 16:24
    dr badea

    eu vreau sa ma operez la doctorul octavian badea si am auzit numai lucruri bune. M-am cam speriat cand am citit mesajul cristinei. Am auzit ca e f bun profesionist, are grija de pacient si e chiar foarte prietenos atat dupa interventie cat si la controale. Adica am nevoie sa stiu ca va fi ok, ca se ocupa de mine si va veni tot timpul sa ma vada cum ma simt.

    1
    0

  • silvia pe 11 Oct 2009, 16:23
    dr badea

    eu vreau sa ma operez la doctorul octavian badea si am auzit numai lucruri bune. M-am cam speriat cand am citit mesajul cristinei. Am auzit ca e f bun profesionist, are grija de pacient si e chiar foarte prietenos atat dupa interventie cat si la controale. Adica am nevoie sa stiu ca va fi ok, ca se ocupa de mine si va veni tot timpul sa ma vada cum ma simt.

    0
    0

  • cristina pe 6 Oct 2009, 11:04
    doctorul octavian badea- apolo

    eu am facut o operatie la sani la acest doctor badea, a fost una esuata din toate punctele de vedere, nu l-as recomanda nici la dusmani, nici daca ar face-o gratis

    0
    0

  • Diana pe 20 Iul 2009, 14:52
    Numai prostii

    Ce articol prost. Nu mai ametiti atata bietele fete. Zici ca e capatul lumii, auzi: "esti sigura ca vrei sa-ti schimbi viata??" Mor de ras! Fetelor, daca vreti sa va mariti bustul apeland la chirurgia estetica, va garantez ca nu veti regreta. Vi-l recomand pe doctorul Badea, de la Centrul Medical Apolo.

    1
    0

  • cristina.10 pe 9 Iul 2009, 15:07
    dr simina

    EU AM 25ANI SI AM APELAT LA O DOCTORITA GINECOLOG PT PROBLEMA SANILOR MEI.ERAM FOARTE DEZAMAGITA DE FORMA SANILOR MEI SI MARIMEA LOR,AVEAM SI VERGETURI PE EI,ERAU ORIBILI.DR SIMINA MI-A RECOMANDAT UNELE UNGUENTE DE LA PLAFAR ,ULEIURI,MULTE SFATURI,MI-A DAT UN SET DE EXERCITII PE CARE LE FACEAM IN 15 MINUTE EXTRAORDINAR DE EFICIENTE.ACUM DUPA 3LUNI SANII MEI S-AU MARIT CU UN NUMAR LA SUTIEN ,VERGETURIEL AU DISPARUT DESI SE SPUNE CA NU PUTEM SCAPA DE ELE,EXISTA UNELE PRODUSE DIN PLANTE IEFTINE CARE au EFECTE UIMITOARE,SI CEL MAI MULT MA BUCURA FAPTUL CA II AM MAI MARI SI MULT MAI FERMI,MI S-AU INTARIT FOARTE MULT ,INTR-ADEVAR TREBUIE SA-TI FACI 30 MIN TIMP PENTRU EI DIMINEATA SI SEARA.PENTRU CELE CARE VOR SFATURI PENTRU PROBLEMELE LOR SA APELEZE LA DOAMNA DOCTOR SIMINA: dr.siminaalecu@yahoo.com

    1
    0

  • maftei pe 18 Nov 2008, 17:52
    care e doctorul cel mai bun

    asi dori sa stiu si eu cae este cel mai bun medic de chirurgie estetica pentru marirea sanilor?ca sunt diferite opinii si nu stiu ce sa fac si pe care sa al aleg dar cat despre operatie sunt hotarata va rog poate puteti sa ami dati n sfat

    0
    0

  • lili pe 22 Iun 2008, 19:30
    subiecte interesante

    Ma bucur,ca datorita acestui site www.eva.ro,am ocazia sa citesc cat mai multe in ceea ce priveste,frumusetea,dieta,horoscop,si altele.Felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod