Idei simple, de efect si necostisitoare pentru frumusetea ta

Pentru a fi cat mai frumoasa si stralucitoare in fiecare zi, nu este obligatoriu (si nici necesar, in ultima instanta) sa cheltuiesti o avere pentru produse cosmetice, farduri, tratamente complexe si alte servicii din aceeasi gama. Iata cateva sfaturi practice si usor de pus in aplicare. Chipul tau iti va fi recunoscator, cand te vei privi in oglinda... iar portofelul, de asemenea!

  • Exfoliere acasa. Daca tii neaparat sa fii rasfatata cu un tratament special, la un salon, este alegerea ta. Insa, in lipsa de timp si, nu in ultimul rand, pentru a mai economisi ceva pentru concediu, poti recurge la urmatoarea solutie: amesteca o lingura de zahar tos cu putin ulei de masline si maseaza-te de doua-trei ori pe saptamana.


  • Pentru o manichiura perfecta, zeama de lamaie este cea mai buna solutie. Inmoaie degetele in suc de lamaie si mentine-le timp de 10-15 minute. Cuticulele vor putea fi indepartate apoi cu usurinta, iar unghiile se vor intari si isi vor recapata luciul natural.


  • Nu este neaparat nevoie sa-ti refaci machiajul de trei-patru ori pe zi, ca urmare a faptului ca rujul nu rezista pe buze. Foloseste un creion contur, cu ajutorul caruia sa colorezi inclusiv interiorul buzelor, aplica rujul, iar la sfarsit, un "praf" de pudra.
    Misiune indeplinita!


  • Pentru machiaj, foloseste nuante din aceeasi gama cromatica. Este clasic, iti pune trasaturile in valoare si nu te mai preocupa problema asortarii tonurilor de ruj cu acelea ale fardului de ochi. Aceasta ca sa nu mai spunem ca poti folosi ruj in loc de fard de obraz (dar, in aceasta eventualitate, baza de machiaj trebuie sa fie fondul de ten, si nu pudra).


  • In ceea ce priveste aplicarea unei masti cosmetice, poti apela fara grija la clasica maioneza. Aplica un strat generos pe intreaga suprafata a fetei si mentine masca timp de 20 de minute.
    Spala-te cu apa rece si aplica un strat de crema hidratanta. Albumina din ou hraneste epiderma si o catifeleaza. Singura conditie este ca maioneza sa fie naturala si nu achizitionata - aceasta din urma contine diverse substante conservante.


  • Poti obtine foarte usor o lotiune tonica astfel: rade o lamaie si o portocala, inlatura si pielita de pe fruct, iar ceea ce rezulta imbiba cu 200 ml de apa distilata. Pune produsul intr-un bol si lasa-l peste noapte. Dimineata strecoara-l si pastreaza sucul obtinut intr-o sticla.


  • Tine cont de faptul ca nu intotdeauna pretul reprezinta o garantie a calitatii. Aceasta nu inseamna ca produsele mai costisitoare nu sunt eficiente - dar poti regasi aceleasi calitati la produse mai accesibile.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod