Hraneste-ti pielea: 9 alimente nutritive

Nu te poti astepta la un ten perfect daca nu tii cont de ceea ce mananci. Fast food-ul si multe alte alegeri nesanatoase nu vor face decat sa iti cauzeze mai multe probleme. Nu numai sanatatea interioara va avea de suferit, ci si aspectul pielii. De ce sa nu tii cont de aceste 9 alimente minunate pentru pielea ta?
1. Avocado

Expertii sunt de parere ca nu se poate discuta despre aspectul pielii, fara a aduce in discutie proprietatile benefice ale fructului de avocado. Acesta abunda in uleiuri esentiale si complexul vitaminic B care hranesc pielea pana in profunzime.

Vitamina B3 (niacina) este esentiala pentru sanatatea epidermei, calmand pielea iritata. Un avocado contine 3,8 mg de niacina, adica 27% din necesarul tau zilnic.

O reteta hranitoare: pune intr-un blender un avocado, iaurt si fructe de padure (congelate) pentru a prepara o bautura potrivita la micul dejun. De asemenea, o masca faciala care contine avocado iti va rezolva problema tenului uscat: se piseaza un avocado (curatat de coaja) si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline; se aplica aceasta compozitie pe fata si se acopera ochii cu 2 felii de castravete.
Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.


2. Mango

Contine peste 80% din necesarul zilnic de vitamina A, care actioneaza asupra regenerarii celulare si evita deshidratarea tenului. De asemenea, vitamina A impiedica actiunea radicalilor liberi care imbatranesc prematur pielea.


3. Migdalele

Asigura o cantitate semnificativa de vitamina E, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa-ti faci griji pentru tenul uscat si nici pentru imbatranirea prematura a tesuturilor faciale.


4. Branza de casa

Pe langa beneficiile aduse asupra sanatatii oaselor, produsele lactate fac minuni si pentru tenul tau. Sunt o sursa importanta de seleniu, un mineral care face "echipa" cu vitamina E si lupta impotriva radicalilor liberi, te protejeaza de cancerul de piele si impiedica aparitia matretii.


5.
Stridiile


Afrodiziace sau nu, stridiile sunt cu siguranta indragostite de pielea ta. Ele constituie o sursa bogata de zinc si lupta impotriva acneei. Zincul joaca un rol important in productia de sebum, iar lipsa acestuia din organism determina probleme acneice.

Acest mineral esential te va ajuta nu numai sa scapi de acnee, ci stimuleaza si productia de elastina cu ajutorul vitaminei C.

 
6. Cartofii copti

Spre deosebire de cei prajiti care nu au cum sa te ajute, cartofii copti fac bine la piele. Un cartof copt asigura 75% din necesarul zilnic de cupru. Acest mineral merge mana in mana cu vitamina C si zincul pentru a stimula productia de elastina care asigura fermitatea pielii.


7. Ciupercile

Sunt bogate in riboflavina sau vitamina B2 care este esentiala pentru piele, deoarece este implicata in mentinerea si repararea tesuturilor.
De asemenea, te ajuta sa scapi de petele cauzate de rozacee.


8. Uleiul de seminte de in

Nu mai este un secret faptul ca acizii grasi omega 3 sunt buni pentru piele, insa stiai ca uleiul de seminte de in este una dintre sursele de baza pentru furnizarea acestor acizi? Iata o veste buna pentru persoanele care nu suporta pestele.

O lingurita de ulei de seminte de in contine 2,5 g de omega 3, cu actiune hidratanta asupra pielii. Acizii grasi esentiali reduc productia de sebum si previn acneea.


9. Germenii de grau

Reprezinta o sursa bogata de biotina, o vitamina din complexul B care impedica aparitia dermatitei (o afectiune caracterizata prin simptome precum piele uscata, prurit, cruste si alte leziuni exfoliative). Adauga germeni de grau in iaurt pentru a beneficia de efectele biotinei!

Aceste alimente te vor ajuta sa ai o piele perfect hidratata, insa nu uita ca unele dintre ele pot fi folosite in mastile hidratante.



Masca nutritiva pentru fata

  • piseaza 1 avocado;
  • adauga 1 lingurita ulei de seminte de in;
  • adauga 1 lingurita de miere de albine;
  • amesteca ingredientele pana obtii o pasta;
  • aplica aceasta compozitie pe fata si las-o 15-20 de minute;
  • indeparteaza cu apa calduta.

Ai grija de pielea ta! Mananca sanatos, bea multa apa si fa miscare in fiecare zi!
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 11 Feb 2009, 21:21
    avocado

    Avocado este foarte bun facut cu 2-3 graunti de usturoi ...e delicios.

    0
    0

  • sana pe 11 Nov 2008, 18:21
    plec

    Plec in insule exotice,stridiile le pescuiesc,avocado din copaci,mango,migdale,poate se cultiva pe acolo si grau.Oricum este foarte folositor si o sa incerc

    0
    0

  • DUTU LIDIA pe 15 Feb 2008, 20:27
    Super tare

    MI-A PLACUT FOARTE MULT CE AM CITIT IN ACEST ARTICOL DESPRE NISTE FRUCTE CARE NE STAU LA INDEMINA SI CARE CONSTITUIE O SURSA DE SANATATE SI IN PLUS COSTA DE CATEVA ORI MAI PUTIN DECAT MEDICAMENTELE CARE ORICUM AI FACE TOT ITI POT FACE RAU, PENTRU FEMEI CEL PUTIN E O SURSA DE SANATATE PERMANENTA. AVETI GRIJA DE VOI FETELOR SI DE COPII VOSTRI. MI-AR PLACEA SA MAI CITESC ASEMENEA ARTICOLE.

    0
    0

  • Kasai Maria pe 8 Feb 2008, 04:05
    Hranese-ti pielea: 9 alimente nutritive

    Am gasit in sfarsit ceea ce cautam. Ma bucur ca ne mai aminteste cineva din cand in cand, ca frumusetea vine din interior. Felicitari pentru articol si "la mai multe".

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod