Homeopatie pentru toti

Cum sa ne ingrijim trupul, mintea si spiritul

Cele mai noi cunostinte stiintifice demonstreaza faptul ca exista o stransa legatura intre sistemul nervos, sistemul endocrin si sistemul imunitar. Aceste descoperiri ofera noi elemente necesare intelegerii legaturii existente intre trup si suflet, intre psihic si corp. Posibilitatea de a intelege intr-un mod din ce in ce mai exact legaturile existente intre functiile mentale si cele somatice ne face sa prevedem un interes crescand pentru disciplinele medicale de tip holistic si in mod deosebit pentru homeopatie.



Cert e ca, dintre disciplinele medicale neconventionale, homeopatia se dovedeste a fi cea mai raspandita si, de mai bine de doua sute de ani, principalele idei ale acestei discipline se bazeaza pe legea lui Hipocrat, acea „Vis medicratix naturae”, pe principiul natural al similitudinilor („Similia similibus curantur”, in traducere „proverbiala” – „Cui pe cui se scoate”) si pe necesitatea de a se individualiza atat bolnavul, in ansamblul sau fizic si psihic, cat si terapia.


Poti cumpara cartea "Homeopatie pentru toti" de Lucia Gasparini, aparuta la Editura Paralela 45 de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 19 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod