Hidratarea, secretul frumusetii pielii tale

Cum avem parte de zile tot mai friguroase, este timpul sa acorzi corpului tau o ingrijire corespunzatoare sezonului spre care ne indreptam. Frigul, vantul si expunerea intr-un mediu incalzit artificial sunt factorii responsabili cu cele mai multe probleme cu care se confrunta pielea.

Produsele cu efect de hidratare au scopul de a-ti proteja pielea, continand ingredienti grasi care, odata aplicati pe piele, retin umiditatea epidermei si impiedica uscarea ei. In comert ai la dispozitie o gama foarte larga de produse hidratante, de la emulsii cu cristale lichide pana la creme impotriva poluarii si a rosetii. Indiferent pentru ce opteti, trebuie sa tii cont de tipul tau de piele, precum si textura si modul de utilizare a produsului.


Tenul normal rectioneaza bine la aplicarea unei creme lejere, care nu este lipsita de componentii grasi care favorizeaza elasticitatea. Daca pielea ta este mixta sau are tendinte de ingrasare, alege cremele fluide si emulsiile care reduc lucirea pielii. In cazul in care pielea este uscata si sensibila, opteaza pentru o emulsie bogata in activi calmanti si mai ales in ceramide, molecule grase, capabile sa retina apa.

Cel mai afectat de temperatura scazuta de afara este tenul. Ca urmare a contactului cu vantul si frigul, pielea se deshidrateaza, se irita si incetul cu incetul isi pierde din elasticitate. Inainte de toate, trebuie sa fii atenta la modul in care iti aplici produsele de gomaj, special create pentru ten.
Doar dupa ce ai indepartat celulele moarte, tenul tau va fi pregatit pentru a primi ingrijirea pe care i-o acorzi. Aplica mai intai o masca hidratanta dar care are si rolul de a curati in p[rofunzime. Acum, mai mult decat oricand, se impune utilizarea unei creme de zi care iti va hrani epiderma. Trebuie sa o aplici si pe cea de seara, de preferat din aceeasi gama.

Pentru a nu avea un ten deshidratat, evita incaperile foarte calduroase sau sa petreci prea multe ore in frig. Nu uita ca si macheajul face parte din protectia pe care o acorzi pielii tale si ca in sezonul rece se impune aplicarea fondului de ten.

Lipsite de glande sebacee, buzele sunt fara indoiala partea corpului tau afectata cel mai tare de frig.
Nu neglija ingrijirea acestora. Pentru a le proteja, alege un produs special pentru hidratare si foloseste rujuri care au in compozitie un continut ridicat de apa. Evita sa-ti umezesti buzele cu limba deoarece acest gest favorizeaza deshidratarea. Poarta intotdeauna in geanta un balsam de buze cu ajutorul caruia vei putea sa le mentii hidratate pe durata intregii zile.

Odata cu vremea rece, mainile se confrunta cu tot felul de probleme deoarece contin putine glande sebacee si pielea lor este mult mai fina decat restul corpului. Prima masura de protectie pe care le-o vei acorda consta in aplicarea zilnica a unei creme de maini hidratante.
Poti folosi crema dimineata, inainte de a iesi din casa si seara, dupa ce ai iesit de la dus. Chiar daca este toamna, iar vremea rece nu s-a instalat cu toata forta, poti opta pentru manusi din piele sau pentru cele crosetate.



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina384 pe 11 Sep 2009, 13:07
    lotiune hidratanta

    Poti incerca lotiunea de corp de la Abena care previne uscarea pielii si ajuta la regenerarea pielii. Eu am incercat-o si imi simt pielea mult mai hidratata. Are un pret foarte bun. Pentru cine e interesat va dau si link-ul: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/51579/Lotiune-hidratanta

    0
    0

  • Cristina pe 8 Sep 2009, 22:34
    Hidratare cu o apa pura

    O apa pura, un corp mai sanatos! www.purificatoare-apa.com

    0
    0

  • ana pe 3 Feb 2009, 23:05
    ana

    pielea mea e foarte uscata folosesc un lapte de corp si cand ma duk la solar mi se decojeste pielea....?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod