Greseli frecvente care pot compromite aspectul general

"Oglinda oglinjoara, cine e cea mai frumoasa din tara?" Recunoaste, nu o data ai adresat intrebarea aceasta propriei tale reflectii, dar, cu toate ca raspunsul primit era cel asteptat - "Tu esti aceea" - ti se intampla sa observi ca reactiile celor din jur nu sunt cele anticipate. Undeva, ceva este gresit... dar ce anume? Te vom ajuta sa constienzezi care sunt acele greseli de stil si aparitie, aparent nesemnificative si de care nu esti constienta, dar care pot compromite o tinuta altminteri impecabila. Nu te ingrijora! Tuturor ni se poate intampla, iar solutiile sunt simple si la indemana oricui.

Mirosul neplacut al gurii
De cele mai multe ori nu realizam ca respiratia noastra are un miros neplacut, cu atat mai mult daca avem dantura sanatoasa si stralucitoare. Dar respiratia urat mirositoare nu este cauzata numai de eventualele carii. Fumatul si hiperaciditatea gastrica ar putea fi de asemenea "responsabile". Pastreaza mereu in poseta bomboane mentolate, mentine-ti igiena bucala si foloseste apa de gura dupa fiecare periaj. O solutie ar fi sa consumi cate un mar dupa fiecare masa.

Neglijarea aspectului mainilor
Majoritatea barbatilor considera ca mainile reprezinta cartea de vizita a oricarei femei. Foloseste zilnic o crema hidratanta si ingrijeste-ti manichiura. Si nu uita - chiar daca ai multe inele frumoase, nu e necesar sa expui cate 4-5 simultan. Efectul este dizgratios si suntem sigure ca ai auzit de farmecul simplitatii. Un inel la fiecare mana este suficient. Daca esti casatorita, verigheta este ea insasi un inel pretios, asadar nu mai purta nimic la mana stanga - eventual, ceasul.

Sprancene pensate in mod excesiv
Nu te lasa "dusa de val" cand te pensezi si nu folosi abuziv penseta, mai ales la extremitatile sprancenelor. Cu siguranta nu iti doresti sa obtii doua linii subtiri ca firul de ata. In cazul in care se intampla astfel de accidente, poti sa salvezi aspectul sprancenei cu un creion special, de culoare maro (niciodata negru - iti va inaspri trasaturile fetei si te va imbatrani cu cel putin 30 de ani). Daca nu stii care este forma ideala a sprancenelor, in functie de forma fetei tale si de ochi, apeleaza la ajutorul unei cosmeticiene.

Excesul de pudra si fond de ten
Daca vei face abuz de fond de ten si pudra compacta, din dorinta de a masca anumite imperfectiuni ale tenului, foarte probabil vei obtine un aspect ca de tencuiala, care risca sa se fisureze de fiecare data cand zambesti. Iar paradoxul este ca ridurile fine vor fi mult mai vizibile, intrucat excesul de pudra si fond de ten se va aduna in micile pliuri, accentuandu-le. Asta ca sa nu mai spunem ca tenul tau va fi agresat si sufocat. Foloseste un baton corector si un strat de pudra.

Discrepanta intre nuanta rujului si cea a fardului de ochi
Ce poate fi oare mai strident si mai suparator din punct de vedere estetic decat pleoape in nuante calde si buze de un rosu puternic? Cele doua trebuie sa se asorteze si sa se completeze reciproc, creand un echilibru agreabil. In aceeasi nota, atentie la fardul de obraji - daca ai folosit un ruj de culoare inchisa, contureaza pometii cu un fard in nuante caramizii. Si nu uita ca nu cantitatea este importanta - regula valabila in tot ceea ce se refera la machiaj.

Neglijarea aplicatoarelor de machiaj
Micile aplicatoare pentru machiajul ochilor, pensulele pentru fardul de obraz si buretele pentru pudra compacta trebuie curatate cel putin de doua ori pe saptamana. Vei intreba, ce legatura are asta cu aspectul meu general? Iar noi iti vom spune ca aceste accesorii acumuleaza, in timp, bacterii care pot avea un efect cat se poate de neplacut asupra tenului tau. Nu cumva acesta este motivul pentru care ai acnee?

Contur de buze mai inchis sau mai deschis decat nuanta rujului
In ambele cazuri, efectul este dezagreabil. Un contur mai inchis te va face sa pari vulgara - iar dupa ce rujul se duce, va ramane doar conturul. Un contur mai deschis nu-ti va crea aceasta problema, dar nici nu-ti va aduce vreun serviciu - nu vei evidentia buzele si acestea nu vor avea un aspect senzual. Iti recomandam, deci, un contur cu o nuanta cat mai apropiata de cea a rujului pentru care optezi.

Neglijarea demachierii in fiecare seara
Putine lucruri afecteaza mai mult tenul in timp decat sa dormi fara a te fi demachiat. Porii nu vor putea respira si te vei trezi cu o puternica senzatie de uscaciune a fetei - de parca ar fi pergament, nu piele. Nu-ti ia decat cateva minute sa te demachiezi si sa aplici un strat de crema de noapte, care va contribui la regenerarea in profunzime a epidermei. Daca esti prea obosita, foloseste servetele umede. Solutii exista, dupa cum vezi, nu mai trebuie decat un minimum de bunavointa si respect de sine.

De asemenea, exista cateva erori in ceea ce priveste aspectul parului si stii ca o coafura frumoasa si ingrijita este un element definitoriu al eternului feminin.

Radacini inchise la culoare
Daca obisnuiesti sa-ti vopsesti parul, este indicat sa mergi la coafor cel putin la fiecare sase saptamani, pentru a vopsi radacinile. Nu iti recomandam sa faci acest lucru acasa - nu poti fi sigura ca vei obtine o nuanta uniforma.

Coc sau coada prinse prea strans
Lasa intotdeauna cateva suvite libere, care sa incadreze fata. In caz contrar, vei arata ca o profesoara imbatranita din secolul trecut. Si nu strange parul prea tare - te va durea capul la un moment dat si nu vei intelege de ce calmantul nu are nici un efect.

In incheiere, nu uita un aspect important - chiar daca stai in casa in week-end, de exemplu, sau nu ai nici o relatie in acest moment, ingrijeste-te. Nu-ti spune ca nu are cine sa te vada sau sa te admire. Un aspect sanatos si frumos iti va conferi mai multa incredere in tine si un zambet interior usor de obtinut, dar greu de recapatat daca s-a pierdut.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod