Greșeli de igienă personală pe care le faci chiar acum

Multe persoane au încredere în regulile proprii de igienă personală. Cu toate acestea, o igienă personală sănătoasă nu este întotdeauna atât de simplă.
Există câteva greșeli de igienă personală care sunt ușor de făcut și probabil că nici nu le consideri greșeli în prezent. Iată câteva dintre acestea!

Ce greșeli de igienă personală ar trebui să eviți?

1. Îți odihnești fața în mâini

Cât de des îți atingi fața sau stai sprijinită cu aceasta în mâini? De fiecare dată când faci asta, mai adaugi puțină mizerie pe față. Este recomandat să nu îți odihnești fața în mâini, deoarece este transferată murdăria și se și întinde pielea.
Mai important, orice atingere repetitivă contribuie în mod direct la înfundarea porilor prin împingerea uleiului, a murdăriei și a celulelor moarte. Acesta este un obicei greu de întrerupt, dar începe să observi cât de des îți odihnești fața în mâini. Apoi, concentrează-te pe descoperirea unor moduri diferite de a menține fața curată.

2. Te speli pe față după un antrenament

Spălarea feței după un antrenament este răcoritoare și pare a fi un lucru corect din punct de vedere al igienei personale.
Cu toate acestea, este mai bine să te speli pe față înainte de antrenament. Când transpiri, ai tendința de a-ți șterge pielea, ceea ce înseamnă că ștergi și freci murdăria, agravând acneea în acest mod. Dacă te speli înainte de antrenament, vei produce doar apă și sare, care sunt inofensive pentru piele.

3. Faci dușuri fierbinți

Nu e nimic mai relaxant decât să faci un duș fierbinte într-o dimineață răcoroasă. Cu toate acestea, chiar dacă te simți bine, apa caldă nu îi va face vreun favor pielii tale.
Tuturor le plac dușurile fierbinți, dar evită-le. Apa fierbinte deschide porii, care promovează deshidratarea și, de asemenea, pierderea uleiurilor emoliente protectoare ale pielii. Combinate, toate aceste probleme pot duce la o piele uscată. Dacă ești dependent de dușurile fierbinți, începe să scazi temperatura treptat. Pe măsură ce te adaptezi la temperatură, vei putea să faci dușuri călduțe.

4. Folosești săpun la baie în fiecare zi

Iarna este un anotimp dur pentru orice persoană cu pielea uscată.
Se pare că, indiferent de cât de multă loțiune aplici, mâinile tale tot sunt uscate, iar pielea crăpată. Dar, mai degrabă decât să aplici mai multă cremă, probabil că trebuie să folosești mai puțin săpun. Dacă ai pielea foarte uscată în timpul iernii, încearcă să folosești mai puțin săpun când te speli pe mâini sau pe corp, cu excepția zonelor intime. Poți reduce utilizarea săpunului în zonele non-perineale la 1-2 ori pe săptămână.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod